Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Klaus Iohannis: "Marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an"

Perioada de relaxare a măsurilor anticoronavirus, așteptată după data de 15 mai, va presupune, în continuare, menținerea multor restricții. În acest context, marile festivaluri din România nu se vor putea desfășura, cel mai probabil, anul acesta, a indicat președintele Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă, prima de la debutul pandemiei de coronavirus.

Publicat

pe

Public concert
Public concert │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Starea de urgență instituită în România pe 16 martie și prelungită cu încă o lună pe 15 aprilie se va încheia în următoarele săptămâni. Potrivit autorităților, după data de 15 mai vom intra într-o perioadă de relaxare, însă multe dintre restricții vor rămâne în vigoare.

Pe 28 aprilie, Klaus Iohannis a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că măsurile anticoronavirus se vor păstra, în mare parte, acest lucru urmând să afecteze în continuare piața de concerte și festivaluri din România.

Klaus Iohannis: "Nu vom putea să ne întâlnim decât maximum câte 3"

"Vor rămâne foarte multe restricții în vigoare, nu vom putea să ne întâlnim decât maximum câte 3. Nu vom putea, o vreme destul de bună, să ieșim, de exemplu, la restaurant sau la mall. Nu vom putea, imediat după 15 mai, nici măcar să plecăm din localitate, decât dacă avem un motiv foarte serios" , a declarat șeful statului.

Exemplificând, în continuare, ce alte activități vor rămâne suspendate, Klaus Iohannis a menționat în discursul său și marile festivaluri din România. Acestea prezintă riscuri majore de îmbolnăvire, așa încât, cel mai probabil, nu vor mai avea loc anul acesta, a indicat președintele.

"Marile festivaluri probabil NU vor avea loc în acest an. Nu putem să riscăm să avem un număr mare de persoane adunate într-un loc."

Situația actuală a marilor festivaluri și concerte din România

În prezent, niciun mare festival din România nu a fost încă anulat. Organizatorii Untold și Neversea au transmis publicului că festivalurile NU sunt anulate, punând în vânzare noi tipuri de bilete și abonamente.

SAGA Festival, ce ar fi trebuit să aibă loc între 5 şi 7 iunie în Parcul Izvor din București, a fost mutat în toamnă.

Electric Castle și-a adăugat în lineup noi headlineri chiar la mijlocul lunii martie, când pandemia de coronavirus era încă într-un stadiu incipient în România.

Despre ARTmania, ce ar trebui să aibă loc în weekend-ul 24 - 25 iulie, Summer Well, ce ar trebui să se desfășoare în perioada 7 - 9 august, și Fall in Love Festival, din perioada 4 - 6 septembrie, nu se știe încă în ce măsură vor fi afectate de pandemie. Organizatorii nu au anunțat până la acest moment nicio modificare în programul anunțat.

În contextul declarației președintelui Iohannis, incertă este și situația concertului Celine Dion de pe Arena Națională, precum și a altor concerte de anvergură, precum Slipknot, David Garrett și Stjepan Hauser.

Trending