Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

VIDEO: Johnny Depp a cântat "Working Class Hero" de la John Lennon cu prilejul Zilei Pământului

Johnny Depp a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare a Zilei Pământului oferind publicului un moment muzical inedit. Chitaristul Hollywood Vampires a realizat un cover al piesei lui John Lennon, "Working Class Hero", o alegere cât se poate de potrivită în contextul pandemiei de coronavirus.

Publicat

pe

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Duminica aceasta a avut loc "Pathway to Paris Earth Day 50: A Virtual Festival for our Planet", eveniment caritabil transmis live pe Instagram, la care au participat artiști precum Michael Stipe, Flea, Patti Smith, Ben Harper și Cat Power, printre alții. Johnny Depp, inclus și el pe afișul festivalului, a folosit acest prilej pentru a interpreta o piesă a unuia dintre eroii săi muzicali, John Lennon.

Depp a interpretat piesa "Working Class Hero", lansată în 1970 și inclusă pe albumul de debut solo al lui Lennon, "Plastic Ono Band".

"Cred că este o piesă revoluționară. Cred că este pentru oameni ca mine, care sunt din clasa muncitoare, care sunt procesați în malaxorul clasei de mijloc, sau în marea mașinărie a societății. Vine din propria experiență și sper că este un semn de avertisment pentru oameni", declara John Lennon în 1971, într-un interviu acordat pentru revista Rolling Stone.

Johnny a interpretat "Working Class Hero" într-o versiune simplificată, la finalul prestației trimițând pupici publicului de acasă.

VIDEO: Johnny Depp - "Working Class Hero"

Johnny Depp și-a făcut cont pe Instagram luna aceasta, deschizând dialogul cu publicul cu un video de 8 minute, în care își justifică alegerea de a se alătura utilizatorilor acestei rețele de socializare. Potrivit actorului, decizia a fost influențată de dorința de a fi mai aproape de public în această perioadă de criză provocată de COVID-19.

"Amenintarea acestui inamic invizibil a provocat deja tragedii incomensurabile și daune vieților oamenești", spune Johnny Depp în discursul său, invitându-și cei peste 3 milioane de urmăritori "să aibă grijă unul de celălalt".

Ulterior acestui mesaj, Johnny a publicat pe contul de Instagram un cover al piesei "Isolation" de la John Lennon, pe care l-a înregistrat împreună cu Jeff Beck.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Moartea lui John Lennon devine subiectul unui documentar narat de Kiefer Sutherland

Decesul tragic al liderului trupei The Beatles va fi documentat în "John Lennon: Murder Without a Trial". Seria din trei părți va fi disponibilă pe Apple TV+. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

John Lennon în videoclipul "Imagine"
John Lennon în videoclipul "Imagine" │ FOTO: captură YouTube / johnlennon

Seria documentară va fi narată de actorul Kiefer Sutherland și va analiza crima premeditată de Mark David Chapman și consecințele tulburătoare care i-au urmat. John Lennon a fost împușcat în fața blocului său din New York, pe 8 decembrie 1980.

"John Lennon: Murder Without a Trial" va cuprinde interviuri exclusive ale martorilor și fotografii nemaivăzute de la locul crimei, care prezintă o nouă perspectivă asupra vieții și morții legendarului John Lennon, dar și asupra anchetei și condamnării lui Mark David Chapman.

"Murder Without a Trial" este prezentată drept cea mai amănunțită examinare a crimei lui Lennon deoarece echipa de producție a apelat la Legea privind libertatea informațiilor și a colaborat cu Departamentul de Poliție al orașului New York și cu Consiliul de eliberare condiționată. Pe lângă interviurile exclusive, seria va analiza motivațiile ucigașului prin intermediul unor discuții cu avocații lui Chapman, psihiatri, procurori și detectivi.

Regizat de Nick Holt și Rob Coldstream, documentarul "Murder Without a Trial" a fost produs pentru Apple TV+ de 72 Films. David Glover, Mark Raphael, Simon Bunney și Louis Lee Ray sunt producători. O dată de lansare nu a fost încă anunțată.

În altă ordine de idei, The Beatles pregătește una dintre cele mai așteptate lansări din istoria sa. "Now And Then" este ultima melodie The Beatles scrisă și cântată de John Lennon, dezvoltată și lucrată de Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, iar acum finalizată de Paul și Ringo, patru decenii mai târziu. Cântecul va fi lansat oficial pe 2 noiembrie.

Citește în continuare

Trending