Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară

Joe Satriani numește cel mai prost disc al său și cel mai bun album al tuturor timpurilor

Joe Satriani a răspuns provocării lansate de Louder Sound și a dezvăluit care este, în opinia sa, cel mai bun album al tuturor timpurilor. A acceptat să numească chiar și cel mai prost material al său, motivându-și alegerea.

Joe Satriani în concert la Arenele Romane pe 25 iulie 2018 (foto: Andrei Zidăroiu / InfoMusic.ro)

Pentru Joe Satriani, alegerea celui mai bun album al tuturor timpurilor este simplă. Nu poate fi vorba decât despre ultimul material de studio al lui Jimi Hendrix, lansat în 1968.

""Electric Ladyland" de la Jimi Hendrix [este cel mai bun album], pentru consistența materialului, pentru cât de inovator a fost. Ce invitație minunată am primit din partea lui Jimi, de a-i cunoaște diferitele fațete ale creativității sale", a mărturisit Satriani în interviul pentru Louder Sound.

Jimi Hendrix este, de altfel, eroul muzical al lui Satriani, chitaristul admirându-i abilitățile.

"A excelat în atât de multe categorii: abilitatea muzicală naturală, originalitatea, felul în care a reușit să se predea complet artei sale."

Întrebat și care este cel mai slab album al său, Satriani nu a ocolit răspunsul.

"Primul meu EP, cel din '84 [este cel mai prost album] . Fără bas, tobe sau clape. Doar chitară (...). O parte din compozițiile acelea sunt drăguțe, și îmi place că a fost avangardist, dar nu am nicio idee de ce am crezut atunci că oamenii și-ar dori să audă asta!"

Joe Satriani promovează în prezent cel de-al 17-lea album din carieră. Discul se numește "Shapeshifting" și a fost coprodus de Jim Scott și lansat pe 10 aprilie.

Satriani este fără îndoială unul dintre cei mai mari chitariști pe care i-a văzut scena muzicală mondială. Cu vânzări de peste 10 milioane de albume și cu nu mai puțin de 15 nominalizări la premiile Grammy, Joe Satriani apare în toate topurile de profil dedicate chitariștilor.

Joe Satriani a susținut mai multe concerte la București. Primul a avut loc pe 20 mai 2013, urmând apoi noi concerte în 2015 și 2018.

Citește mai multe despre Joe Satriani
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Nicole Cherry prezintă piesa "Mă Rup", cu care sărbătoreşte 7 ani de carieră - AUDIO

Nicole Cherry a lansat piesa romantică "Mă Rup", o creaţie sensibilă despre fostele iubiri. Single-ul sărbătoreşte cariera artistei şi a...

Închide