Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Joe Satriani numește cel mai prost disc al său și cel mai bun album al tuturor timpurilor

Joe Satriani a răspuns provocării lansate de Louder Sound și a dezvăluit care este, în opinia sa, cel mai bun album al tuturor timpurilor. A acceptat să numească chiar și cel mai prost material al său, motivându-și alegerea.

Publicat

pe

Joe Satriani în concert la Arenele Romane pe 25 iulie 2018 │ FOTO: Andrei Zidăroiu / InfoMusic.ro

Pentru Joe Satriani, alegerea celui mai bun album al tuturor timpurilor este simplă. Nu poate fi vorba decât despre ultimul material de studio al lui Jimi Hendrix, lansat în 1968.

""Electric Ladyland" de la Jimi Hendrix [este cel mai bun album], pentru consistența materialului, pentru cât de inovator a fost. Ce invitație minunată am primit din partea lui Jimi, de a-i cunoaște diferitele fațete ale creativității sale", a mărturisit Satriani în interviul pentru Louder Sound.

Jimi Hendrix este, de altfel, eroul muzical al lui Satriani, chitaristul admirându-i abilitățile.

"A excelat în atât de multe categorii: abilitatea muzicală naturală, originalitatea, felul în care a reușit să se predea complet artei sale."

Întrebat și care este cel mai slab album al său, Satriani nu a ocolit răspunsul.

"Primul meu EP, cel din '84 [este cel mai prost album] . Fără bas, tobe sau clape. Doar chitară (...). O parte din compozițiile acelea sunt drăguțe, și îmi place că a fost avangardist, dar nu am nicio idee de ce am crezut atunci că oamenii și-ar dori să audă asta!"

Joe Satriani promovează în prezent cel de-al 17-lea album din carieră. Discul se numește "Shapeshifting" și a fost coprodus de Jim Scott și lansat pe 10 aprilie.

Satriani este fără îndoială unul dintre cei mai mari chitariști pe care i-a văzut scena muzicală mondială. Cu vânzări de peste 10 milioane de albume și cu nu mai puțin de 15 nominalizări la premiile Grammy, Joe Satriani apare în toate topurile de profil dedicate chitariștilor.

Joe Satriani a susținut mai multe concerte la București. Primul a avut loc pe 20 mai 2013, urmând apoi noi concerte în 2015 și 2018.

Comentează

Trending