Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Duffy a dezvăluit detalii șocante despre perioada în care a fost sechestrată și violată

La sfârșitul lunii februarie, artista galeză făcea o declarație șocantă conform căreia a fost victima unui abuz sexual ce s-a prelungit pe parcursul mai multor zile. Recent, Duffy a publicat un mesaj amplu în care detaliază calvarul prin care a trecut.

Publicat

pe

Duffy
Duffy │ FOTO: Instagram Duffy www.instagram.com

Cu câteva săptămâni în urmă, Duffy rupea tăcerea și vorbea despre absența sa de pe piața muzicală. Artista a fost sechestrată, drogată și violată, această mărturisire venind în contextul unei discuții cu un jurnalist. Recent, artista a postat pe site-ul personal (duffywords.com) un eseu în care detaliază experiența traumatizantă prin care a trecut.

Artista a început mesajul prin a discuta despre situația dificilă în care se află întreaga lumea din cauza pandemiei de coronavirus. Chiar dacă poate nu este neapărat un moment oportun de a transmite alt mesaj tulburător, Duffy a constatat că niciodată nu va fi un moment potrivit de a diseca o astfel de experiență. Și-a continuat povestea, avertizându-i pe cititori că vor exista detalii grafice ce pot avea un puternic impact emoțional.

"Am postat cuvintele pe care le-am scris, acum câteva săptămâni, pentru că m-am săturat să mă ascund. Nu mă simțeam liberă. M-am agățat de povestea mea ca de un secret întunecat. M-a făcut să mă simt singură. Ceea ce este greu de explicat este și faptul că, stând ascunsă, nevorbind, îi permiteam violul să îmi devină tovarăș. Eu și el trăind în ființa mea, nu mai doream să simt acea intimitate cu el, un deceniu din acea intimitate a fost toxică. A trebuit să mă eliberez. Am fost rănită și ar fi fost periculos să vorbesc din acel loc din trecut, înainte de a mă simți pregătită".

În continuare, Duffy a explicat cum a fost drogată, urcată într-un avion, ajungând într-o țară străină, unde a fost violată timp de patru săptămâni.

"Era ziua mea de naștere, am fost drogată într-un restaurant, apoi am fost drogată timp de patru săptămâni şi am călătorit într-o ţară străină. Nu îmi amintesc cum am urcat în avion, apoi m-am trezit pe bancheta din spate a unui vehicul aflat în mers. Am fost dusă într-o cameră de hotel şi agresorul s-a întors şi m-a violat. Îmi amintesc durerea și am încercat să rămân conștientă. Am rămas cu el încă o zi, nu m-a privit, trebuia să merg în spatele lui, eram oarecum conștientă și retrasă. M-am gândit să fug în orașul vecin, în timp ce el dormea, dar nu aveam bani și mi-era frică că ar putea să cheme poliția pentru că am fugit și m-ar fi dat în urmărire generală. Nu știu cum am avut puterea să îndur acele zile, am simțit că prezența a ceva ce m-a ajutat să supraviețuiesc. Pe zborul de întoarcere am rămas cât se poate de calmă într-o astfel de situație și când am ajuns acasă am fost ca un zombie. Știam că viața mea e în pericol pentru că a mărturisit că vrea să mă omoare.

Violatorul m-a drogat în propria mea casă. Nu știu dacă m-a violat în tot acest timp. [...] Nu știu de ce nu am fost drogată în acea țară străină. Mă gândesc că nu a putut să călătorească în avion cu acele droguri."

Duffy a spus că, după ce a reuşit să evadeze, a fost vreme îndelungată mult prea speriată pentru a merge la poliție să raporteze acele fapte. Ulterior, artista a apelat la serviciile unui psiholog, care a ajutat-o să îşi revină de pe urma traumei suferite.

"Pot lăsa în urmă acest deceniu. Acolo unde îi este locul. Din fericire nu vor mai comentarii precum <<ce s-a întâmplat cu Duffy?>>, acum că știți...iar eu sunt liberă", a încheiat artista.

După această confesiune, Duffy a primit numeroase mesaje de încurajare de la supraviețuitorii unor atacuri asemănătoare.

Duffy a ajuns în luminile reflectoarelor în 2008, odată cu lansarea albumului de debut "Rockferry". Discul s-a plasat pe prima poziție în topul albumelor din UK, devenind în anul lansării cel mai bine vândut album din Marea Britanie. La nivel internațional, discul s-a vândut în peste 7 milioane de copii, fiind totodată nominalizat la Grammy în categoria Best Pop Vocal Album.

În 2010, artista a lansat cel de-al doilea material de studio, "Endlessly", ce a inclus single-ul "Well, Well, Well". Materialul s-a bucurat de un succes moderat, urcând până pe poziția a 9-a în topurile britanice.

Comentează

Trending