Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER Miley Cyrus - Live from Whisky a Go GoVIDEO: Miley Cyrus a cântat piese The Cure și The Cranberries la #SOSFest Alexandra Sîrghi în audițiile de la X Factor 2020Alexandra Sîrghi a adus emoția pe scena de la X Factor 2020 - VIDEO East European Comic ConEast European Comic Con se reprogramează în iunie 2021 - DETALII BILETE Adele - Send My Love (To Your New Lover)Adele va fi gazda următorului episod Saturday Night Live (SNL) Tavi Clonda deghizat în Madonna la "Te cunosc de undeva!" pe 17 octombrie 2020Deghizat în Madonna, Tavi Clonda marchează a doua victorie la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO

Urmărește-l pe David Gilmour cântând piese de la Leonard Cohen împreună cu familia sa - VIDEO

Nu se întâmplă des ca David Gilmour să realizeze cover-uri după alte melodii, însă la ocazii speciale se pot întâmpla și excepții. Cu prilejul unei lansări de carte a soției sale, Gilmour a interpretat două melodii de la Leonard Cohen, fiind acompaniat și de fiica sa, Romany.
David Gilmour și familia sa

David Gilmour și familia sa

David Gilmour a participat la o recentă lansare de carte a soției sale, Polly Samson, cea care a scris ocazional și versuri pentru diferite piese solo ale chitaristului ("On an Island", "Take a Breath") sau din repertoriul Pink Floyd ("High Hopes", "Louder than Words").

Intitulată "Theater for Dreamers", cartea lui Polly ar fi trebuit să se lanseze în cadrul unui eveniment de amploare, la Central Hall Westminster din Londra. Restricțiile impuse de COVID-19 au împiedicat, însă, susținerea lansării conform planului inițial, așa încât scriitoarea britanică a optat pentru un eveniment online, alături de soțul ei, David Gilmour, copiii lor și câinele familiei.

Acțiunea prezentată în carte se petrece pe insula grecească Hydra, acolo unde Leonard Cohen, personaj în povestea lui Polly, a locuit la un moment dat. Piesa "Bird on the Wire", pe care David Gilmour o interpretează în prima parte a live-ului, a fost scrisă parțial pe insula Hydra, iar "So Long Marianne", cântată de chitarist în cea de-a doua parte, este despre o relație a lui Cohen cu Marianne Ihlen, pe care a cunoscut-o pe insulă.

Puteți urmări cover-urile lui Gilmour de la minutele 7:46 (pentru "Bird on the Wire") și 30:08 (pentru "So Long Marianne"). Acesta este acompaniat și de fiica sa, Romany (în stânga imaginii). Setup-ul evenimentului este inspirat de o cafenea de pe insula Hydra.

VIDEO: Polly Samson's A Theatre For Dreamers Live (Cu David Gilmour și familia)

Anul trecut, David Gilmour și-a scos la licitație 126 de chitare. Acestea s-au vândut cu nu mai puțin de 21.5 milioane de dolari. Uriașa sumă a fost deja donată ONG-ului Client Earth, ce luptă pentru protejarea planetei de efectele devastatoare ale încălzirii globale.

Citește mai multe despre David GilmourLeonard Cohen
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Editors a urcat pe Youtube un concert live pentru cei aflați în izolare - VIDEO

Cei de la Editors s-au gândit la fanii care nu mai pot participa la activități muzicale în această perioadă de...

Închide