Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

CEO-ul Live Nation renunță la salariul său anual de 3 milioane de dolari

Live Nation Entertainment, cel mai mare promoter de concerte pe plan internațional, a implementat o serie de reduceri bugetare pentru a preîntâmpina viitoarea criza financiară. Măsurile i-au afectat chiar și pe oamenii din conducere, CEO-ul Michael Rapino urmând să renunțe la salariul său până când situația se va stabiliza.

Publicat

pe

Live Nation
Live Nation

Compania Live Nation a accesat un împrumut de 120.000 de dolari și a aplicat reduceri de salarii de până la 50% în rândul persoanelor cheie din conducere, însuși CEO-ul Michael Rapino renunțând la venitul său lunar de 250.000 de dolari. Aceste măsuri au fost luate în contextul pandemiei de coronavirus, ce a provocat suspendarea tuturor evenimentelor muzicale din perioada următoare.

"Vom fi pregătiți să revenim pe piață și să conectăm încă o dată publicul cu artiștii"

Live Nation a luat și alte măsuri de reducere a costurilor, inclusiv înghețarea angajărilor, reducerea numărului de subcontractori, renegocierea chiriilor, introducerea concediilor fără plată și reducerea sau eliminarea altor cheltuieli discreționare. Prin aceste măsuri, Live Nation vizează economii de 500 de milioane de dolari pentru anul în curs.

"Cu această lichiditate suplimentară, flexibilitate în acordurile noastre cu partenerii și eforturile pe care le-am făcut pentru a reduce costurile, credem că Live Nation are puterea financiară de a depăși această perioadă dificilă. Vom fi pregătiți să revenim pe piață și să conectăm încă o dată publicul cu artiștii la concertele pe care fanii le așteaptă cu nerăbdare", a declarat Rapino într-un comunicat.

La mijlocul lunii martie, Live Nation şi AEG au solicitat artiştilor care se află deja în turneu să revină acasă pe fondul temerii legate de pandemia Covid-19. Concertele suspendate rămân în continuare în aer, situația actuală la nivel gobal fiind încă incertă.

În Statele Unite, Festivalul South by Southwest a fost anulat, iar Coachella a fost amânat pentru luna octombrie.

Potrivit estimărilor lui Zeke Emanuel, un reputat bioetician și profesor de management in asistență medicală, concertele mari și festivalurile nu vor putea fi reprogramate mai devreme de toamna anului viitor. Această predicție sumbră, ce se aplică cu precădere pentru America, vine pe fondul unei explozii a numărului de cazuri de coronavirus. În Statele Unite, numărul de infectări cu COVID-19 a ajuns la 587.173 de cazuri, aici înregistrându-se și cel mai îngrijorător bilanț al deceselor, respectiv 23.644.

Trending