Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară

Brian May: "Este timpul să regândim lumea într-un mod care să nu abuzeze alte specii"

Chitaristul trupei Queen este de părere că stilul nostru actual de viață a facilitat actuala pandemie. Brian May ne propune să regândim relația noastră cu animalele și să facem alegeri asumate.

Brian May și Kerry Ellis în concert la București pe 14 martie 2016 (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Îngenunchiată de actuala pandemie, lumea va trebui să ia în considerare niște schimbări majore, crede Brian May. Deși nu a fost recunoscută ca punct de pornire al pandemiei, mai multe surse au indicat că piața de animele vii din Wuhan ar putea avea legătură directă cu apariția virusului COVID-19, așa încât astfel de practici ar trebui să dispară, susține chitaristul Queen.

"Dacă vrei să intri adânc în subiect, cred că ar trebui să ne gândim încă o dată dacă ar trebui să mâncăm animale", a declarat Brian May pentru NME.

May a devenit vegan la începutul anului 2020, fiind mereu o voce puternică în lupta pentru drepturile animalelor.

"Asta este problema centrală aici, această pandemie pare să fi apărut pe fondul modului în care oamenii mănâncă animale și devine din ce în ce mai cunoscut faptul că a mânca animale nu este cel mai grozav lucru pentru sănătatea ta", a motivat acesta.

"Am acceptat provocarea de a fi vegan în luna ianuarie și nu mai mănânc carne de trei luni"

Decizia de a nu mai mânca carne a fost, pentru el, o provocare, mărturisind că nu a fost vocal în privința acestei alegeri.

"Am acceptat provocarea de a fi vegan în luna ianuarie și nu mai mănânc carne de trei luni. Pentru mine a fost un experiment, pentru că de multă vreme susțin drepturile animalelor, dar mă propteam de faptul că încă mâncam ocazional carne.

Să fiu vegan a fost o decizie a mea și nu am fost până acum vocal în a-i convinge și pe alții să facă la fel, dar acum că am putut vedea mai clar efectele felului în care mâncatul de animale ne-a îngenunchiat pe noi, ca specie, cred că este timpul să regândim lumea într-un mod care să nu abuzeze alte specii."

"Voi începe să fiu un pic mai vocal în ce privește veganismul, pentru că pentru mine este un pas înainte, în atât de multe privințe"

May și-a propus ca în perioada următoare să susțină public veganismul, fiind de părere că este un pas înainte în evoluția noastră, ca societate.

"Nu știu dacă oamenii vor reexamina sau nu ceea ce fac, dar cred că voi începe să fiu un pic mai vocal în ce privește veganismul, pentru că pentru mine este un pas înainte, în atât de multe privințe."

Citește mai multe despre Brian May
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cu ajutorul dronelor, Liam Payne și Alesso au prezentat publicului noua lor colaborare

Fostul membru One Direction și DJ-ul suedez s-au reunit pentru o interpretare "la distanță" a piesei "Midnight". Găsești mai multe...

Închide