Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Delia concert Cum Era drive in Romexpo 2020INFO CONCERT:
Delia - concert Drive In
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Andrea Bocelli va ţine un concert special de Paştele Catolic în Domul din Milano (Transmis Live Online)

Vocea de aur a Italiei, Andrea Bocelli va transmite un mesaj de speranţă şi unitate în ziua Paştelui Catolic, pe 12 aprilie. Atunci artistul va ţine un concert special în Domul din Milano, transmis live pe YouTube. Evenimentul poartă numele de "Music for Hope" şi avem detalii despre el în articol.
Poster Andrea Bocelli Music for Hope 2020

Poster Andrea Bocelli Music for Hope 2020 (foto: Andrea Bocelli)

Tenorul italian va da o reprezentaţie solo în legendarul Dom din Milano, la invitaţia oraşului şi a catedralei locale. Artistul a acceptat invitaţia în aceste vremuri negre pentru Italia, dar şi pentru întreaga lume, pe timp de pandemie Covid-19. Evenimentul va fi fără public şi accesul este strict interzis, respectând reglementările momentului. Totul va fi transmis prin live stream pe canalul YouTube al artistului, începând cu ora României 20:00.

Concertul va prezenta un mesaj de dragoste, vindecare şi speranţă, atât pentru Italia, cât şi pentru întreaga lume. Andrea Bocelli va fi însoţit în Dom doar de cântăreţul la orgă al catedralei, Emanuele Vianelli. Acesta îl va compania la una dintre cele mai mari orgi din lume. Piesele au fost alese cu atenţie, potrivite pentru combinaţia de voce solo plus orgă, cu această ocazie. Pe listă se află "Ave Maria", în varianta Bach/Gounod şi "Sancta Maria" în varianta lui Mascagni. Repertoriul a fost descris ca "unul sacru într-o zi simbolic a reînnoirii vieţii".

Participarea lui Andrea Bocelli se face complet pro bono. Artistul a pornit de altfel prin fundaţia care îi poartă numele o campanie de strângere de fonduri pentru spitalele din Italia. Donaţiile se fac prin Gofundme. Despre evenimentul produs de către Sugar Music şi Universal Music Group Bocelli a declarat următoarele:

Cred în puterea rugăciunii împreună. Cred în paştele Creştin, un simbol universal al renaştere de care toată lumea, indiferent că sunt credincioşi sau nu are nevoie acum cu adevărat. Mulţumită muzicii, transmisă prin live stream,a ducând împreună milioane de mâini împreunate peste tot în lume, vom îmbrăţişa inima rănită şi pulsând a Pământului. Acest proiect internaţional este un motiv de mândrie italiană.

Generosul, curajosul, proactivul Milano şi întreaga Italie vor fi din nou şi foarte curând, un model de victorie, motor al renaşterii la care speram cu toţii. Va fi o bucurie să fim martori la asta în Dom, în timpul sărbătorii Paştelui, care evocă misterul naşterii şi renaşterii.

Andrea Bocelli s-a concentrat în ultimii ani pe colaborări cu artişti proeminenţi din pop, având piese cu Ellie Goulding ("Return to Love"), dar şi cu Ed Sheeran ("Amo Soltanto Te"). Ultimul album al artistului a fost "Si", care a debutat pe primele locuri în topuri în toamna anului 2018. Este materialul discografic cu numărul 16 din cariera artistului şi include un duet cu fiul său, Matteo Bocelli, dar şi cu Dua Lipa şi Josh Groban.

Citește mai multe despre Andrea Bocelli
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Un copil de 7 ani a compus "Valsul izolării" - VIDEO

Un băiețel de 7 ani din Grecia, ce-i calcă pe urme lui Mozart, a compus la pian "Valsul izolării". Compoziția...

Închide