Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Whitesnake îşi anulează toate concertele următoare, din cauza operaţiei lui David Coverdale

Încă un nume mare din muzica internaţională îşi anulează sau amână concertele din perioada următoare, de această dată din cauza unor probleme de sănătate ale solistului. E vorba despre Whitesnake, care a decis să anuleze toate concertele din 2020, pentru că David Coverdale va suferi o operaţie. Avem detalii despre planurile trupei în articol.

Publicat

pe

Whitesnake în concert la București pe 1 iulie 2019
Whitesnake în concert la București pe 1 iulie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Liderul trupei Whitesnake, David Coverdale urmează să fie supus unei operaţii de hernie inghinală bilaterală. Ca urmare toate concertele din SUA, Marea Britanie şi Europa au fost anulate. Acestea erau în pericol oricum, din cauza pandemiei de Covid-19, care a dus la numeroase alte anulări de festivaluri, turnee şi concerte. Grupul britanic renunţase deja recent la show-urile din Japonia din motiv de pandemie de Coronavirus, dar era încă în cărţi pentru o incursiune globală alături de Foreigner, Europe şi Sammy Hagar & The Circle.

Cele 3 trupe din urmă vor continua turneul dacă se calmează apele, dar fără Whitesnake. Solistul nu a fost străin de probleme de sănătate în trecut, având nevoie de o operaţie la genunchi din cauza artritei degenerative.Iată mesajul transmis de Coverdale fanilor trupei:

Încă o dată mi se rupe inima să fiu purtătorul de veşti şi mai triste cu privire la programul de concerte şi turnee Whitesnake în acest an tot mai plin de provocări. Toate turneele, din Europa, Marea Britanie şi SUA au fost anulate din cauza unor probleme de sănătate, legate de o hernie inghinală bilaterală, care va necesita o operaţie.

În acest moment vă pot oferi vouă şi muzicienilor uimitori din Whitesnake şi echipei noastre dragostea mea şi scuzele mele sincere, dar şi regretele pentru prietenii mei din Foreigner, Europe şi Sammy Haggar pentru această problemă personală de sănătate neprevăzută, pe care o voi rezolva cât de curând.

Până atunci vă trimit toată dragostea vouă şi celor apropiaţi şi sper să ne vedem din nou pe viitor.

Whitesnake îşi începea turneul pe 29 aprilie în Polonia şi l-ar fi încheiat pe 20 septembrie în Chula Vista, California. Grupul a promovat activ ultimul său album, "Flesh & Blood", lansat în 2019. Acesta a generat single-uri populare, precum "Shut Up & Kiss Me", "Trouble Is Your Middle Name" şi "Hey You (You Make Me Rock"). Câteva dintre aceste piese s-au auzit şi la Bucureşti pe 1 iulie 2019, atunci când trupa a cântat la Arenele Romane.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Whitesnake anunță turneul de adio; Primele două concerte au loc în Europa în 2022

După o carieră de multe decenii, Whitesnake și-a anunțat finalul poveștii, marcat de un turneu de adio început în 2022. Trupa condusă de David Coverdale a anunțat primele două concerte din turneul sau de adio, care vor avea loc în Europa în 2022. Avem detalii despre planurile trupei în articol.

Publicat

pe

Whitesnake în concert la București pe 1 iulie 2019
Whitesnake în concert la București pe 1 iulie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Whitesnake va sosi în Europa în 2022, pentru a cânta în cadrul a două festivaluri. Cele două apariții sunt cea de la Rock Imperium Festival pe 24-25 iunie 2022, la Parque El Batel din Cartagena, Spania, dar și la Hellfest în Clisson, Franța. Această a doua oprire pe Bătrânul Continent are loc pe 23 iunie 2022. Solistul David Coverdale a anunțat că ambele evenimente vor fi incluse în turneul său de adio.

Coverdale a împlinit 69 de ani în septembrie 2020 și a confirmat că plănuiește să se retragă în vreme ce accepta o distincție "Rock Honours" la festivitatea The Rocks 2021, de pe 11 iunie 2021. Coverdale are în spate o carieră de peste 4 decenii, care include și colaborarea cu Deep Purple. Iată spusele exacte ale artistului:

Am fost foarte pasionat cu privire la ce fac. Încerc să nu îmi dezamăgesc publicul. Avem o baza de fani loiali și hardcore pe tot globul. Anul trecut trebuia să ținem turneul meu de adio și a fost sold out, a fost uimitor. Evident totul a fost anulat din cauza Covid. Așa că, cu voia Domnului voi putea ține turneul anul viitor. Îmi voi arată aprecierea și recunoștința pentru suportul primit de la fani, deoarece nu poți face asta fără un public care să te susțină, e atât de simplu.

Și ei știu, fanii hardcore care mă urmăresc știu că eu dau tot ce am mai bun, tot ce am mai bun în acel moment. Și asta a fost filozofia mea de muncă de multă vreme.

Ne gândim inevitabil și la alte trupe sau artiști care au ținut turnee de adio multiple și nu s-au retras, precum Black Sabbath, Ozzy Osbourne, KISS sau Motley Crue. Coverdale se declară totuși deschis la încheierea carierei, afirmând că "îi e destul de greu să mai între în jeanși". Chiar dacă artistul renunță la turnee și concerte, el va continua să compună muzică, având o sumedenie de proiecte pregătite pentru viitor.

Ultimul LP lansat de Whitesnake a fost "Flesh & Blood" din 2019, promovat inclusiv în România cu un concert la Arenele Romane în vara lui 2019. În martie 2020 Coverdale suferea o operație de hernie inghinală bilaterală, punând în standby planurile formației și anulând concertele din SUA, Marea Britanie și Europa. Acestea erau în pericol deja din cauza pandemiei.

Whitesnake este o formație activă din 1978, cu o perioada de pauză între 1990 și 1994, o sincopă până în 1997, după care iar o pauză până la revenirea din 2003. De atunci muzicienii au rămas activi. Coverdale a fost singurul membru constant în acest grup în istoria sa.

Citește în continuare

Trending