Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Rianna Rusu la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Rianna Rusu a ridicat juriul în picioare cu vocea sa - VIDEO Diana Butan la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Diana Butan a dus echilibristica la un alt nivel - VIDEO Smiley a cerut sfaturi de la doi "tătici de fete", Bobonete și Răzvan Fodor, în noua lui emisiune online, "8, 8 și ceva, FIX" A murit Adi Bărar, chitaristul și fondatorul trupei Cargo. Muzicianul a avut COVID-19 Raluka & Ana Baniciu - Connect-R și Alex Velea la "Te cunosc de undeva!"Raluka și Ana Baniciu au marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva!" Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu

Radio Guerrilla difuzează exclusiv muzică românească în fiecare joi: "Trupe românești, nu sunteți singure"

Radio Guerrilla susține muzica românească difuzând exclusiv, în fiecare joi, formații autohtone. Inițiativa vine în contextul pandemiei de coronavirus, ce afectează desfășurarea concertelor pe întreg teritoriul țării.
Radio Guerrilla

Radio Guerrilla

Odată cu măsurile restrictive aplicate de Autoritățile Române, sute de concerte au fost anulate, artiștii și trupele din România rămânând în această perioadă fără o importantă sursă de venit.

Pentru a veni în sprijinul muzicii românești din underground, Radio Guerrilla anunță "Prin joi înșine". Postul de radio va difuza o zi întreagă muzică românească, "pentru că dacă vrem să-i auzim în viitor, trebuie să îi ascultăm în prezent".

"Binili învinge! Trebuie ajutat puțin. FM românesc, ai legătura"

"Concertele, principala sursă de venit a trupelor românesti, au fost anulate. Cum susținem muzica românească de calitate din prima zi de emisie, ne-am hotărât să acționăm difuzând din acest moment și mai multe melodii românesși, astfel încât o parte și mai mare din sumele plătite de Radio Guerrilla către organismele colective de gestiune a drepturilor de autor să ajungă la trupele românești. Mai mult, în fiecare zi de joi, o să difuzăm exclusiv muzică românească de calitate, de dimineață până seara. (...) Trupe românești, nu sunteți singure. Binili învinge! Trebuie ajutat puțin. FM românesc, ai legătura!", a anunțat postul de radio.

O inițiativă similară a fost solicitată recent de 65 de artişti şi compozitori, care au trimis o scrisoare Ministerului Culturii. Artiști reprezentați de Global Records, HaHaHa Production și Quantum Music au propus introducerea unei reglementări prin care posturile de radio și tv de pe teritoriul României să difuzeze producții muzicale care includ contribuția unui autor român sau sunt interpretate de un cetățean român într-o proporție de minimum 50% din totalul de muzică difuzată zilnic.

În același context al pandemiei de coronavirus, organizatorii de concerte din România au solicitat Guvernului o serie de măsuri care să atenueze impactul financiar sever pe care actualele restricții le vor avea asupra industriei de concerte. Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) a avertizat Guvernul că în lipsa unor reglementări noi, "o industrie care s-a construit în ani de muncă se va prăbuși în câteva săptămâni".

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Billie Eilish, Mariah Carey și Alicia Keys vor susține un show caritabil de acasă

Billie Eilish, Mariah Carey și Alicia Keys se numără printre celebritățile care vor susține duminica aceasta un show caritabil de...

Închide