Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story

Radio Guerrilla difuzează exclusiv muzică românească în fiecare joi: "Trupe românești, nu sunteți singure"

Radio Guerrilla susține muzica românească difuzând exclusiv, în fiecare joi, formații autohtone. Inițiativa vine în contextul pandemiei de coronavirus, ce afectează desfășurarea concertelor pe întreg teritoriul țării.
Radio Guerrilla

Radio Guerrilla

Odată cu măsurile restrictive aplicate de Autoritățile Române, sute de concerte au fost anulate, artiștii și trupele din România rămânând în această perioadă fără o importantă sursă de venit.

Pentru a veni în sprijinul muzicii românești din underground, Radio Guerrilla anunță "Prin joi înșine". Postul de radio va difuza o zi întreagă muzică românească, "pentru că dacă vrem să-i auzim în viitor, trebuie să îi ascultăm în prezent".

"Binili învinge! Trebuie ajutat puțin. FM românesc, ai legătura"

"Concertele, principala sursă de venit a trupelor românesti, au fost anulate. Cum susținem muzica românească de calitate din prima zi de emisie, ne-am hotărât să acționăm difuzând din acest moment și mai multe melodii românesși, astfel încât o parte și mai mare din sumele plătite de Radio Guerrilla către organismele colective de gestiune a drepturilor de autor să ajungă la trupele românești. Mai mult, în fiecare zi de joi, o să difuzăm exclusiv muzică românească de calitate, de dimineață până seara. (...) Trupe românești, nu sunteți singure. Binili învinge! Trebuie ajutat puțin. FM românesc, ai legătura!", a anunțat postul de radio.

O inițiativă similară a fost solicitată recent de 65 de artişti şi compozitori, care au trimis o scrisoare Ministerului Culturii. Artiști reprezentați de Global Records, HaHaHa Production și Quantum Music au propus introducerea unei reglementări prin care posturile de radio și tv de pe teritoriul României să difuzeze producții muzicale care includ contribuția unui autor român sau sunt interpretate de un cetățean român într-o proporție de minimum 50% din totalul de muzică difuzată zilnic.

În același context al pandemiei de coronavirus, organizatorii de concerte din România au solicitat Guvernului o serie de măsuri care să atenueze impactul financiar sever pe care actualele restricții le vor avea asupra industriei de concerte. Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) a avertizat Guvernul că în lipsa unor reglementări noi, "o industrie care s-a construit în ani de muncă se va prăbuși în câteva săptămâni".

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Billie Eilish, Mariah Carey și Alicia Keys vor susține un show caritabil de acasă

Billie Eilish, Mariah Carey și Alicia Keys se numără printre celebritățile care vor susține duminica aceasta un show caritabil de...

Închide