Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Madonna îl pune la colț pe Trump cu propriile lui declarații pe tema COVID-19 - VIDEO

Madonna a reușit să-l pună în dificultate pe Donald Trump fără a-i aduce nicio acuzație directă. Artista a realizat un montaj cu declarații neargumentate ale președintelui Statelor Unite pe tema răspândirii și combaterii coronavirusului.

Publicat

pe

Videoclip Madonna Swae Lee Crave
Videoclip Madonna Swae Lee Crave │ FOTO: Madonna

Madonna pune sub semnul întrebării modul în care Donald Trump a tratat problematicul subiect COVID-19. Deși  artista nu formulează explicit nicio acuzație, aceasta aduce în atenția publicului o serie de declarații ale președintelui SUA care nu îl pun într-o lumină foarte bună.

Într-un montaj de aproape un minut și jumătate sunt prezentate declarațiile sale pe tema răspândirii coronavirusului, a gravității situației și a combaterii acestei pandemii. Primele declarații datează din luna ianuarie, când Trump susținea că "situația este sub control", artista punctând apoi afirmații din lune februarie, potrivit cărora virusul ar muri atunci când vremea se încălzește și că va dispărea, pur și simplu, "ca prin minune". Nu lipsesc nici declarații recente ale lui Trump, la începutul lunii martie acesta afirmând că "vom avea vaccinuri relativ repede", deși comunitatea științifică de abia în urmă cu câteva zile a început să testeze o primă versiune de vaccin, urmând ca după cel puțin un an și jumătate să intre pe piață, în cazul fericit în care i se poate dovedi eficiența.

În încheierea acestui montaj este prezentată evoluția cazurilor de coronavirus în Statele Unite, raportată la atitudinea președintelui de-a lungul ultimelor trei luni de zile. În ianuarie era confirmat primul caz, în luna martie, la momentul realizării montajului, erau peste 5.000 de cazuri.

Clipul de mai jos a fost publicat pe pagina de Twitter a Madonnei, artista anunțând cu acest prilej că este în carantină.

Coronavirus în SUA și în lume

La ora actuală, în SUA sunt confirmate 14.366 de cazuri de coronavirus. Numărul deceselor a ajuns la 217.

La nivel internațional, numărul cazurilor a ajuns la 246.020, fiind înregistrate 10.049 de decese. Cele mai afectate țări sunt China, Italia, Iran și Spania. Numărul deceselor din Italia a ajuns la 3.405, depășind numărul deceselor din China, care raportează în prezent 3.248.

Trending