Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Genesis se reunește într-o formulă nouă, cu fiul lui Phil Collins la tobe

Trupa de rock progresiv Genesis va reveni pe scenă la 13 ani de la ultimele apariții concertistice. Fanii formației îi vor revedea împreună pe Phil Collins, Mike Rutherford și Tony Banks. Rolul de toboșar îi va reveni lui Nicholas, băiatul de 18 ani al lui Phil Collins.

Publicat

pe

Genesis
Genesis

Fanii britanici ai trupei Genesis se vor bucura în noiembrie și decembrie de noi show-uri ale formației lor preferate. Grupul a anunțat că va reveni pe scenă pentru câteva concerte de stadion, programate să aibă loc în orașe ca Londra, Dublin și Liverpool. Show-urile se vor desfășura în cadrul turneului Last Domino, anunțul fiind făcut în cadrul emisiunii lui Zoe Ball de la BBC Radio 2.

"E un sound Genesis care e încă acolo. Mi-a fost dor, mă bucur să cânt din nou piesele astea", a declarat chitaristul Mike Rutherford.

"Ne simțim extraordinar, credem că e momentul potrivit"

Reunirea va avea loc după o pauză de 13 ani de la ultimele show-uri Genesis. Potrivit chitaristului trupei, cu toții simt că acesta este momentul oportun.

"Ne simțim extraordinar, credem că e momentul potrivit, de abia așteptăm să se întâmple. Mulți dintre artiștii contemporani nouă au cântat în ultima perioadă - noi am făcut două concerte în UK în ultimii 28 de ani", a adăugat Rutherford.

Genesis va concerta într-o componență nouă, cu Nicholas Collins la tobe

Trupa se va bucura de un suflu proaspăt, ce va fi adus de fiul de 18 ani al lui Phil Collins, Nicholas. Tânărul a moștenit, fără îndoială, talentul tatălui său - cântă deja de 5 ani în trupa Fifty Eight Hundred și se descurcă excelent la tobe, pian și chitară.

"Cântă ca mine și are cam aceeași atitudine ca mine. Așa că a fost un punct bun din care să pornim", a mărturisit Phil Collins.

În ce privește setlistul pentru viitoarele concerte, acesta va include cu siguranță piesele clasice Genesis, pe care majoritatea fanilor le ascultă pe repeat.

"Sunt anumite piese pe care simți că trebuie să le cânți, iar apoi rămâne ca stelistul să fie completat cu piese pe care nu le-ai mai cântat de multă vreme", a detaliat Phil Collins la BBC.

Genesis nu a mai susținut concerte din 2007, în ultimii ani apărând constant speculații pe tema unei posibile reuniri. În luna ianuarie a anului în curs, Phil Collins, Mike Rutherford și Tony Banks au fost văzuți împreună la Madison Square Garden, din acel moment zvonurile accentuându-se și mai mult.

Trupa britanică Genesis și-a început activitatea în 1967 și a vândut de-a lungul anilor peste 100 de milioane de albume. Formația a trecut prin multe schimbări de componență, din lineup făcând parte muzicieni ca Peter Gabriel, Anthony Phillip, Chris Stewart, John Silver, John Mayhew, Mick Barnard, Steve Hackett și Ray Wilson.

Trending