Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shawn Mendes -"Wonder" (secvență videoclip)Shawn Mendes lansează albumul "Wonder" - VIDEO TEASER VUNK feat. Lidia Buble - Vino, du-teVunk feat. Lidia Buble - Vino, Du-te Billie Eilish: The World’s A Little BlurryUn documentar despre Billie Eilish apare în februarie 2021 - VIDEO TEASER Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus

Coronavirusul afectează consumul de muzică, streaming-ul e în picaj

Milioane de oameni stau acasă în această perioadă de criză provocată de coronavirus. Deși muzica ar părea, la prima impresie, un bun refugiu pentru alungarea stresului, cifrele spun altceva. Oamenii ascultă mai puțină muzică decât înainte de această perioadă.
Pandora

Pandora

În ultimele săptămâni, serviciile de streaming din America au raportat o scădere vizibilă, deși statul acasă ar fi trebuit, în opinia unora, să stimuleze consumul de muzică.

Alpha Data, un furnizor de analize care asigură date pentru Rolling Stone Charts, arată că serviciile de streaming au înregistrat o scădere de 7,6% în săptămâna 13 - 19 martie - săptămâna în care americanii s-au autosesizat și restaurantele, barurile și alte puncte de vânzare neesențiale au fost închise. Streaming-urile programate (cum ar fi Pandora) au scăzut cu 9%, în timp ce streaming-urile la cerere au înregistrat o scădere de 7,3%. După cum subliniază Rolling Stone, astfel de scăderi se observă de obicei numai în săptămânile de sărbători, în care oamenii își petrec mai mult timp în oraș.

Ce muzică nu se mai ascultă în vreme de pandemie și ce muzică a revenit în difuzoare

Genurile muzicale care au înregistrat cele mai mari scăderi au fost pop-ul, rap-ul, R&B-ul și muzica latino. Pe de altă parte, muzica clasică, muzica folk și cea pentru copii au înregistrat creșteri.

Ce artiști au fost afectați în mod direct de coronavirus

Coronavirusul a afectat profund industria muzicală și nu doar la nivel de vânzări. Recent, clăparul trupei Bon Jovi a fost testat pozitiv la noul coronavirus, Placido Domingo a fost și el diagnosticat cu acest virus, la fel și CEO-ul Universal Music, mulți artiști au fost nevoiți să-și anuleze sau să-și amâne concertele și chiar lansările de albume.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ce lansări de albume s-au amânat din cauza coronavirusului

O serie de muzicieni și-au reprogramat lansările celor mai recente albume din cauza pandemiei de coronavirus. Află despre cine este...

Închide