Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shawn Mendes -"Wonder" (secvență videoclip)Shawn Mendes lansează albumul "Wonder" - VIDEO TEASER VUNK feat. Lidia Buble - Vino, du-teVunk feat. Lidia Buble - Vino, Du-te Billie Eilish: The World’s A Little BlurryUn documentar despre Billie Eilish apare în februarie 2021 - VIDEO TEASER Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus

Brian May ne explică cum să facem solo-ul din "Bohemian Rhapsody": "Nimic din ce fac nu e dificil" - VIDEO

Brian May ne oferă lecții de chitară online, asigurându-ne că e foarte ușor să execuți orice solo de-al lui, chiar și pe cel din "Bohemian Rhapsody". Chitaristul Queen nu ocolește nici subiectul coronavirus, aflat pe buzele tuturor în aceste zile.
Brian May oferind lecții de chitară pe Instagram

Brian May oferind lecții de chitară pe Instagram

Ca mulți dintre noi, și Brian May stă în izolare în aceste vremuri de pandemie. Chitaristul Queen așteaptă vești bune, însă cum ele întârzie să apară, își menține optimismul analizând imaginea de ansamblu și, desigur, cântând la chitară pe Instagram.

"Salutare tuturor,

Am zis să revin și să mai cântăm câte ceva. Veștile de azi sunt îmbucurătoare: în loc de câteva săptămâni dificile, și chiar câteva luni, acum ni se spune că de fapt o să cam dureze până pe la sfârșitul anului, până o să putem ieși din buncăre. Nu e complet neașteptat. Dar e greu de procesat, aș spune, să-ți pierzi libertatea pentru atât de mult timp. Deși, dacă e să pui totul în context, bunicul meu a fost chemat la arme în Primul Război Mondial, din 1914 până în 1918, și a trebuit să stea în tranșee și să respire gaze toxice, așa că poate că ceea ce ni se cere să facem nu e atât de dificil de făcut."

După această introducere menită să ne dezmeticească puțin din starea de stres cauzată de probleme mărunte și să ne încurajeze chiar să apreciem confortul propriilor locuințe, Brian May și-a pus la dispoziție talentul și chitara pentru a ne descreți puțin frunțile.

"Pur și simplu cânt așa cum simt"

În acest clip, May a hotărât să renunțe la a mai reproduce piese din repertoriul altor formații, cum ar fi, de exemplu, Pink Floyd, și a onorat una dintre cererile repetate ale publicului. Chitaristul ne-a arătat cum să facem solo-ul din "Bohemian Rhapsody", asigurându-ne că nu e atât de greu.

"Nimic din ce fac nu e dificil. Nu sunt cel mai tehnic chitarist și nici vreun expert, pur și simplu cânt așa cum simt și încerc să-mi las chitara să devină vocea mea", ne-a liniștit Brian May în debutul tutorialului său.

Așadar, dacă aveți vreo chitară pe acasă și v-ați dorit mereu să-i dați voce, sau pur și simplu vreți să-l vedeți pe Brian May executând solo-ul din "Bohemian Rhapsody" cu încetinitorul, clipul de mai jos e făcut pentru voi.

VIDEO: Brian May ne învață solo-ul din "Bohemian Rhapsody"

Citește mai multe despre Brian MayQueen
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Whitesnake îşi anulează toate concertele următoare, din cauza operaţiei lui David Coverdale

Încă un nume mare din muzica internaţională îşi anulează sau amână concertele din perioada următoare, de această dată din cauza...

Închide