Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Autoritățile din România interzic activitățile cu participarea a peste 1000 de persoane

Din 8 martie și până pe 31 martie activitățile cu peste 1000 de persoane vor fi interzise din cauza noului coronavirus. Măsura autorităților afectează inclusiv concertele programate în România.

Publicat

pe

Public concert
Public concert │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Eforturile pentru stoparea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus în România implică restricții care afectează viața publică și implicit activitățile culturale, de divertisment și sportive. Astfel, începând din 8 martie și până la data de 31 martie toate activitățile ce implică participarea a peste 1000 de persoane vor fi interzise, potrivit unei măsuri preventive anunțate în dimineața de duminică de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Restricția vizează atât evenimentele publice, cât și cele private, organizate fie în spații închise, fie în aer liber.

Decizia autorităților este obligatori și va afecta concertele programate în țară în luna martie, numai în agenda InfoMusic sunt listate în această perioadă peste 80 de evenimente.

Concertele vizate de măsura preventivă

La Sala Palatului, unde de regulă participă între 2500 și 4000 de spectatori sunt programate 11 concerte, primul chiar în seara de 8 martie - Boney M feat. Liz Mitchell - un eveniment declarat sold-out. Concertul a fost amânat pentru data de 20 septembrie 2020. Bilete achiziționate vor fi valabile pentru noua dată.

Evenimentul NOSTALGIA - Flori, fete sau băieți început vineri la Romexpo și-a anulat programul în ultima zi. Spectatorii care și-au cumpărat bilete vor fi contactați de echipa de ticketing pentru returnarea banilor, potrivit organizatorilor.

La Galați, în seara de 8 martie urma să se desfășoare o nouă reprezentație a musicalului Mamma Mia. Evenimentul a fost amânat pentru 24 aprilie.

Concertele de la Sala Palatului vor fi amânate sau anulate. Gala Stelelor Baletului Rus, musicalul Mamma Mia, Mozart Group, Tudor Gheorghe, Fuego, Lăutarii Bucureștiului, baletul Todes, Cristi Minculescu, Valter & Boro, Pink Martini și Damian Drăghici & Brothers sunt spectacolele și artiștii ce au programare în martie pe scena Sălii Palatului din București. Fiecare organizator va comunica o nouă dată sau va decide anularea, după caz.

Cristi Minculescu, Valter & Boro au amânat concertul cu o lună, pe 28 aprilie 2020.

Ce se va întâmpla cu evenimentele mai mici

În cazul unor audiențe de sub 1000 de persoane, fiecare concert/eveniment va fi analizat individual. Măsura de interzicere va fi luată la nivel local, pe baza unei analize de risc și cu avizul Direcției de Sănătate Publică.

Ce se va întâmpla cu aceste concerte

Potrivit surselor noastre, majoritatea concertelor vor fi amânate de organizatori, iar noile date vor fi anunțate pe măsură ce vor fi stabilite. Cu siguranță, viitoarele date NU vor fi mai devreme de luna iunie. Pentru a evita alte răsturnări de situație, cei mai mulți organizatori vor decide amânarea inclusiv a concertelor cu public restrâns. Alții vor stopa procesul de vânzare de bilete și se vor limita la un număr redus de participanți.

Dacă meciurile de fotbal se pot desfășura fără spectatori și sunt televizate, în cazul concertelor măsura va afecta grav activitatea organizatorilor, ce vor ajunge în situații financiare dificile. Artiștii vor fi blocați în principala lor activitate generatoare de venituri. Spectatorii care și-au cumpărat bilete vor fi puși în situația recuperării banilor în acest context ce ar putea fi tratat ca un caz de forță majoră.

Măsura s-ar putea extinde și după 31 martie

Măsura care a intrat în vigoare de duminică, 8 martie, ar putea fi prelungită și după 31 martie, în funcție de evoluția epidemiei COVID-19 la nivel național și european.

Anumite platforme de bilete au de mult timp în vigoare opțiunea cumpărării de bilete cu o asigurare în cazul în care participantul își va anunța neparticiparea cu un număr de zile (ex: 10 zile) înaintea datei evenimentului. Această opțiune implică un cost suplimentar de aproximativ 5%.

În România sunt înregistrate 14 cazuri de infecție cu noul coronavirus, cifra depășind 106.000 de cazuri la nivel mondial. În prezent s-au comunicat peste 3600 de decese cauzate de COVID-19 în întrega lume, aproximativ 3100 survenind în China. Cele mai afectate state europene sunt în acest moment: Italia (5883), Franța (949), Germania (847), Spania (525) și Elveția (268).

BTS a fost primul grup muzical care a anulat concerte din cauza epidemiei de coronavirusGreen Day și-a amânat turneul din Asia, iar Festivalul Tomorrowland Winter din Franța a fost anulat din cauza coronavirusului.

Comentează

Trending