Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tarja Turunen - Together at HomeTarja Turunen ne cântă de acasă - VIDEO (Together at Home) INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Il Volo

România va fi reprezentată la Eurovision 2020 de una din aceste 3 voci

Roxen, Diana V şi Cezar sunt cele trei voci care au intrat în faza finală de selecție pentru a reprezenta România la Eurovision 2020. TVR a schimbat mecanismul tradițional de selecție, optând să lucreze anul acesta cu o casă de discuri.
Eurovision România 2020

Eurovision România 2020 (foto: TVR)

Potrivit TVR, Roxen, Diana V şi Cezar Gună au fost convocaţi timp de mai multe zile într-o tabără de creaţie, unde au lucrat cu mai mulți compozitori. Numele ales să concureze la Rotterdam va fi comunicat marţi, 11 februarie 2020, în cadrul emisiunii "Destinaţia Eurovision". Organizatorii vor detalia cu acest prilej și mecanismul folosit pentru testarea şi alegerea vocii.

Pentru persoana desemnată au fost compuse mai multe melodii, dintre care cele mai bune cinci vor intra în Selecţia Naţională din 1 martie 2020. Piesele finaliste vor fi făcute publice pe 21 februarie 2020.

UPDATE: Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020

Anul acesta, Televiziunea Română colaborează exclusiv cu Global Records pentru a desemna reprezentantul țării noastre la Eurovision 2020. România va intra în concurs pe 12 mai, în prima semifinală Eurovision Song Contest 2020 de la Rotterdam. Va concura mai întâi cu Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia, Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia și Ucraina.

Urmărește o sesiune de întrebări cu cei trei posibili reprezentanți la Eurovision

Activând în deep-house, Roxen a debutat în vara lui 2019 cu un prim single - "You don’t love me" feat Sickotoy. Este originară din Cluj și cântă de la vârsta de 7 ani. În toamna trecută a lansat melodia "Ce-ți cântă dragostea".

În finala de la Rotterdam vor intra în concurs 26 de ţări: primele 10 ţări din fiecare semifinală şi cele şase calificate direct (Big Five plus ţara gazdă).  Chiar dacă vor concura direct în finală, cele şase ţări vor putea vota, în semifinale, astfel: Germania, Italia, Regatul Ţărilor de Jos (Olanda) în prima semifinală, iar Franţa, Spania şi Marea Britanie în cea de-a doua semifinală.

Moldova va intra în concurs în cea de-a doua semifinală (pe 14 mai) cu Austria, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Islanda, Polonia, San Marino, Serbi, Albania, Armenia, Bulgaria, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Georgia, Letonia și Portugalia.

ESC a ajuns la cea de-a 65-a ediție. Sub sloganul "Open Up" vor concura reprezentanții a 41 de  state. Evenimentul va fi transmis live pe TVR. Anul trecut, competiţia a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Olandei, cu piesa "Arcade".

Citește mai multe despre Roxen
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Liam Gallagher impune condiții în cazul unei reuniri Oasis și critică muzica lui Noel

Liam Gallagher este interesat de o reunire Oasis, dar nu în orice condiții. Extrovertitul artist a dezvăluit care sunt termenii...

Închide