Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Mariza va lansa un nou album în primăvara anului 2020

Mariza, îndrăgita artistă de muzică fado, le pregătește fanilor un nou material discografic, ce va fi lansat la jumătatea lunii mai a anului curent. Cea supranumită "Noua Regină a Muzicii Fado" va aduce din nou la București atmosfera vibrantă a universului fado.

Publicat

pe

Mariza în concert la Sala Palatului pe 17 februarie 2018 │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

Mariza se întoarce în România pentru a susține un nou concert la Sala Palatului din București. Pe 7 martie 2020, la doar un an de la evenimentul susținut în aceeași locație, artista va încânta publicul cu piese cunoscute, dar și cu noile compoziții de pe albumul ce urmează să fie lansat. Concertul din București este un prilej pentru fani de a asculta în premieră noile piesele ale Marizei.

Prezența Marizei a devenit o constantă apreciată în ceea ce privește evenimentele artistice din România. Țara noastră i-a devenit atât de dragă artistei, încât revine cu plăcere de câte ori are ocazia:

"Este extraordinar! De când am venit în România prima dată, am tot încercat să îmi explic asta! Pe urmă am început să observ că avem atât de multe lucruri în comun. Nu doar sentimentul de DOR (...), dar şi limbile noastre au atât de multe în comun, stilul vostru de viață este și el similar cu cel al portughezilor.

Așa că mergând pe străzi - și e ceva ce îmi place să fac, ca să simt ritmul orașului, felul în care el respiră – gândeam: aș putea zice că sunt pe străzile din Lisabona ! Aș putea foarte bine și natural să trăiesc aici ca și acasă!", a declarat Mariza pentru Radiotopic.

Născută pe 16 decembrie 1973, în Mozambique, și crescută în Portugalia, multiplă nominalizată la premiile Grammy și câștigătoare a premiului BBC pentru "Cel mai Bun Artist European", Mariza este, indubitabil, diva internaționala a muzicii fado.

Niciun alt artist portughez nu a cunoscut un succes mai fulminant de la Amália Rodrigues încoace, având recenzii la superlativ din partea celor mai exigenți critici de specialitate și dovedind, pe această cale, că este un talent de rang internațional, de la care publicul se așteaptă pe viitor la tot ce-i mai frumos în muzică. Artista combină într-o manieră extrem de personală poezia muzicii folk din Portugalia, cadențele arabe cu ușoare inflexiuni africane, jazz-ul, sonoritățile gospel, inclusiv blues-ul.

RECOMANDARE: Poze de la concertul Mariza la Sala Palatului - 2018

Într-un singur deceniu, solista a vândut peste un milion de albume și a susținut un număr impresionant de concerte pe întreg mapamondul. O apariție extravagantă, elegantă și, mai ales, un glas ce a topit instant inima ascultătorilor, Mariza este cântăreața cu cele mai mari vânzări din istoria muzicală a Portugaliei.

Bilete concert Mariza la Sala Palatului

Biletele pentru concertul Mariza de pe 7 martie 2020 s-au pus în vânzare la prețuri cuprinse între 99 și 149 de lei. Pentru mai multe detalii accesați agenda InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 7 martie 2020

Mariza

Loc
Sala Palatului
PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Mariza revine la București în martie 2023

Inconfundabila stea a muzicii fado, Mariza, se reîntoarce în România cu noi piese de dragoste. Artista va concerta pe 8 martie 2023 la Sala Palatului din București, în cadrul acestui spectacol urmând să celebreze alături de iubitorii muzicii sale cele peste 2 decenii de carieră discografică si de călătorii sonore de neuitat.

Publicat

pe

Mariza în concert la Sala Palatului pe 17 februarie 2018 │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

În ultimii 20 de ani, MARIZA s-a transformat dintr-un fenomen local, cunoscut doar unui mic cerc de admiratori din Lisabona, într-una dintre cele mai apreciate şi vândute vedete ale circuitului muzical internațional.

Astfel, recent, starul portughez a sărbătorit cea de-a douăzecea aniversare a carierei sale și cei 100 de ani de la naşterea regretatei Amália Rodrigues, cu primul ei album complet de piese clasice, lansat în SUA pe data de 29 ianuarie, 2021, de NONESUCH / WARNER BROS RECORDS.

Mariza și Rodrigues au multe în comun, dincolo de originea lor. Cu apariţiile sale pe cele mai impozante scene ale lumii, Mariza a copleşit publicul internaţional la începutul acestui secol, exact cum a făcut Rodrigues în anii '50 și anii '60.

Iar datorită albumelor sale atât de apreciate de criticii de specialitate și datorită colaborărilor muzicale total surprinzătoare, Mariza a dezvoltat şi a cultivat sonorităţile fado, la fel cum a procedat Rodrigues în anii '60 și anii '70.

Mai mult, MARIZA a devenit cel mai celebru ambasador al muzicii portugheze în secolul XXI, așa cum avusese să fie Rodrigues în secolul al XX-lea.

"Pentru mine, să cânti este cea mai directă formă de expresie artistică, iar fado ar putea fi cel mai deschis stil de interpretare pe care l-am ascultat vreodată. Nu voi uita niciodată când am început să ascult fado în Lisabona — mi-a mers direct la inimă și mă duceam în fiecare seară să ascult mai mult. Sunetul vibrant al glasului Marizei și intreaga sa prezență, o desemnează ca interpretă principală de fado, astăzi, și o vedetă internațională majoră", a declarat cântăreața de operă de renume mondial, Renee Fleming.

Prețurile biletelor la concertul Mariza de pe 8 martie 2023:

Biletele sunt puse în vânzare la următoarele categorii de preţuri:

  • VIP - 240 lei;
  • Categoria 1 - 180 lei;
  • Categoria 2 - 130 lei.
Citește în continuare

Trending