Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

James Hetfield vorbește despre trecutul său și viitorul trupei Metallica în prima apariție de după intrarea la dezintoxicare

Proaspăt ieșit de la dezintoxicare, James Hetfield a stat de vorbă cu directorul Petersen Automotive, Terry L. Karges. Discuția a avut loc în contextul deschiderii expoziției sale de mașini, "Reclaimed Rust", cu acest prilej frontman-ul Metallica amintindu-și când a început pasiunea sa pentru muzică și cum a oscilat pentru o vreme între a cânta la chitară și a fi vocalist, oferind câteva detalii și cu privire la viitorul formației.

Publicat

pe

James Hetfield, solistul Metallica
James Hetfield, solistul Metallica │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

La 4 luni de la reintrarea sa la dezintoxicare, James Hetfield a participat la un eveniment al Petersen Automotive Museum din Los Angeles. Vocalistul a vorbit cu directorul muzeului despre expoziția sa de mașini, "Reclaimed Rust: The James Hetfield Collection", dar și despre începuturile sale în muzică și viitorul trupei Metallica.

"Am vrut să fiu într-o trupă. Pur și simplu știam că îmi doresc asta. Urma să se întâmple. Și eu urma să fac ca lucrul ăsta să se întâmple. Am început să cânt cu niște prieteni - prieteni locali - într-o trupă intitulată Obsession. Și am cântat cover-uri la petreceri școlare. Și de acolo am mers înainte, după ce m-am mutat, am stat cu oameni care erau un pic mai buni decât mine. Și așa am învățat să devin și eu un pic mai bun. Am știut pur și simplu că asta îmi doresc să fac și urma să fac asta indiferent de cost."

Hetafield a detaliat apoi cum a ajuns de la chitară la voce, de la voce la chitară, și în final la voce și chitară.

"În anii 80, în L.A., chitariștii și toată lumea care făcea muzică încerca să fie Eddie Van Halen și erau un milion de chitariști. Fiecare trupă căuta un cântăreț: <<Avem nevoie de cântăreț. Cântăreț căutat.>>, vedeai peste tot. Așa că mi-am vândut chitara și amplificatorul și mi-am cumpărat un microfon și mi-am dorit să devin vocalist. Ăsta era următorul țel. Și apoi, când l-am cunoscut pe Lars (Ulrich, toboșarul Metallica) din nou, i-am spus: << Oh, nu mai cânt la chitară. Acum sunt doar vocalist>>. Iar el mi-a răspuns: << OK, atunci o să căutăm un chitarist>>. După care nimeni nu putea să cânte la chitară așa cum aveam noi nevoie, așa că m-am întors la chitară. <<OK, o să căutăm un vocalist acum.>> După care nimeni nu putea să cânte așa cum ne doream, așa că am zis: <<O să cânt eu până găsim pe cineva>>...a venit dintr-o necesitate. Era nevoie să fac asta. A fost o provocare pentru mine, dar am reușit să o scot la capăt și am primit foarte mult sprijin. Foarte mulți oameni mi-au zis:  <<Asta e cool. Nu ai nevoie de un vocalist care să alerge de colo până colo. De ce nu rămâi să faci tu asta?>>. După care am rămas pe poziție. Așa că pot spune că oamenii din jurul meu mi-au dat încrederea să mă dezvolt astfel."

"Nu știu ce o să se întâmple mai departe"

În ce privește viitorul album al trupei Metallica, Hetfield mărturisește că nu știe ce se va întâmpla mai departe, însă crede că această frică de nesiguranță poate avea un efect benefic.

"(Când apare următorul album Metallica?) Asta e o întrebare foarte bună. Nu știm. În acest moment stau în Muzeul Petersen și nu știu ce o să se întâmple mai departe. Asta e frumusețea. O să vorbim și o să ne dăm seama ce funcționează cel mai bine pentru noi. Indiferent ce ar urma, noi nu știm ce va fi. Iar noi ne hrănim cumva cu frica de necunoscut și cu a-ți fi puțin frică, atât cât să simți că ești în viață", a declarat Hefield.

Metallica va fi în 2020 headliner-ul a cinci mari festivaluri din America: Epicenter din Charlotte (1-3 mai), Welcome To Rockville din Daytona Beach (8-10 mai), Sonic Temple Art + Music Festival din Columbus (15-17 mai), Louder Than Life din Louisville (18-20 septembrie) și Aftershock din Sacramento (9-11 octombrie). Trupa va susține câte două concerte în cadrul fiecărui festival, cu setlist-uri diferite pentru fiecare show. Prin stabilirea acestor concerte, Metallica a confirmat indirect revenirea lui James Hetfield pe scenă în luna mai a anului viitor.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Metallica a lansat un nou videoclip pentru piesa "Master of Puppets", după hype-ul "Stranger Things"

Două piese au urcat fulminant în topurile muzicale după apariţia în noul sezon "Stranger Things". E vorba despre "Running Up the Hill" de la Kate Bush, dar şi despre "Master of Puppets" de la Metallica. Ei bine Hetfield and co au profitat de hype şi au lansat un nou videoclip pentru piesă.

Publicat

pe

Metallica și Eddie Munson
Metallica și Eddie Munson │ FOTO: https://www.instagram.com/metallica/ captură YouTube - Stranger Things

"Master of Puppets" este un single de pe albumul cu acelaşi nume, lansat în 1986 şi înregistrat în Copenhaga. Este singurul single de pe LP şi a fost multă vreme melodia preferată a basistului Cliff Burton. O auzim des în concertele Metallica, iar versurile sale fac aluzie la droguri, alcoolism, dependenţă în general. Ei bine în ultimul episod al noului sezon "Stranger Things", personajul Eddie a cântat melodia într-un mod fabulos într-un moment cheie.

Asta se întâmplă pe 1 iulie, când au apărut episoadele pe Netflix, iar în zilele ce au urmat popularitatea piesei a explodat pe Spotify şi alte reţele de streaming. De remarcat că versiunea auzită în serial e uşor diferită de cea clasică, iar la acea variantă a contribuit Tye Trujillo, fiul de 17 ani al basistului Metallica, Robert Trujillo. El a cântat partea de solo de chitară. Cât despre videoclip, el este unul animat, o creaţie a celor de la ILOVEDUST, o firmă britanică de design, cu care a lucrat chiar Ozzy Osborune recent pentru noul său album.

Clipul este un lyric video clasic, plin de simboluri neon şi animaţii abstracte, ca un visualizer ceva mai complex, ideal pentru cluburi, baruri, terase ca acompaniament pentru track.

Fraţii Duffer, creierele din spatele "Stranger Things" au scris scena cu Eddie Munson cântând la chitară, gândind totul în jurul acestei melodii. După ce s-a difuzat episodul, Metallica a cântat un duet pe TikTok pe acest track chiar cu "Eddie". Single-ul din '86 a urcat binişor în topul Billboard Hot 100. În săptămâna 1-7 iulie 2022, "Master of Puppets" a primit 9.6 milioane de stream-uri doar în SUA şi a obţinut 7000 de descărcări cu plată.

A ajuns şi pe locul întâi în topul Hot Hard Rock Songs.

Sezonul 4 din serialul "Stranger Things" s-a încheiat pe 1 iulie 2022. Urmează sezonul 5, ultimul din această producţie flagship pentru reţeaua de streaming în acest moment. Filmările încep prin 2023.

Citește în continuare

Muzică și film

Urmărește duetul muzical dintre Metallica și un personaj din "Stranger Things" - VIDEO

Metallica au devenit oficial membrii Clubului Hellfire odată cu un duet memorabil. Muzicienii au dezvăluit o "colaborare" cu Eddie Munson, unul dintre personajele îndrăgite ale serialului "Stranger Things". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Metallica și Eddie Munson
Metallica și Eddie Munson │ FOTO: https://www.instagram.com/metallica/ captură YouTube - Stranger Things

"Master of Puppets" de la Metallica a jucat un rol cheie în episodul final "Stranger Things". De fapt, întreaga coloană sonoră a serialul a avut efectul scontat. Fie că a fost vorba despre un fundal muzical potrivit pentru o anumită scenă, fie că versurile unei piese s-au potrivit mănușă pentru un mesaj transmis de "Stranger Things", alegerile muzicale pentru acest show s-au dovedit perfecte.

Revenind la "Master of Puppets", piesa a fost pusă în valoare de Eddie Munson (Joseph Quinn), într-un context plin de adrenalină și dramatism. Într-una dintre scene, Eddie își ia chitara și cântă "Master of Puppets", susținând "cel mai mare concert de metal". În timp ce cântă la chitară, liliecii din jurul bârlogului lui Vecna ​​sunt ademeniți, lăsându-i pe Steve (Joe Keery), Nancy (Natalia Dyer) și Robin (Maya Hawke) să atace demonul. Momentul impresionant a avut un final tragic, Eddie Munson pierdu-și viața în mod eroic.

Metallica și-a exprimat în mod deschis recunoștința pentru rolul pe care l-a avut în finala celui de-al patrulea sezon "Stranger Things". Mai mult, au celebrat și omagiat talentul lui Eddie Munson, cântând în duet piesa "Master of Puppets". Totul a fost pus la cale de Netflix. Serviciul de streaming a lansat o provocare pe paginile de socializare pentru ca fanii serialului să poată "colabora" cu Eddie.

Îmbrăcați în deja emblematicele tricouri Hellfire Club, membrii trupei Metallica au cântat cu toții alături de personajul din "Stranger Things". Muzicienii au adăugat și un scurt mesaj emoționant:

"Eddie, asta este pentru tine!"

VIDEO: Metallica și Eddie Munson:

Citește în continuare

Muzică și film

"Master of Puppets" de la Metallica a devenit personaj în episodul final "Stranger Things 4"

Cel de-al patrulea sezon al serialului "Stranger Things" a ajuns la final, iar ultimul episod a găzduit "cel mai mare concert de metal". Te invităm să citești mai multe detalii, asta doar dacă ai văzut deja ultimele două episoade.

Publicat

pe

Eddie Munson cântând "Master of Puppets"
Eddie Munson cântând "Master of Puppets" │ FOTO: captură YouTube / Stranger Things

SPOILER ALERT! Nu citi dacă nu ai vizionat episoadele 8 și 9 din "Stranger Things 4", disponibile acum pe Netflix.

"Stranger Things" a cucerit audiența din toate colțurile lumii încă de la lansarea din 2016. Serialul a continuat să impresioneze cu fiecare sezon, iar cel mai recent nu s-a lăsat deloc mai prejos. Pe lângă intriga extrem de interesantă, serialul a prezentat personaje captivante, replici savuroase, momente de adrenalină, precum și o coloană sonoră memorabilă.

În prima parte a celui de-al patrulea sezon, intitulată "Vol 1", publicul a fost vrăjit de "Running Up That Hill", hit-ul lui Kate Bush din 1985. Melodia a jucat un rol important în serial, salvând viața lui Max, unul dintre personajele principale "Stranger Things". Mai mult, piesa și-a continuat magia și în lumea "reală", reușind să cucerească topurile muzicale, platformele de streaming și să o readucă pe Kate Bush în atenția ascultătorilor.

"Stranger Things" a urmat aceeași rețetă și în "Vol 2" al sezonului patru, de data aceasta fiind vorba de "Master of Puppets" de la Metallica. Melodia a fost pusă în valoare de Eddie Munson (Joseph Quinn), într-un context plin de adrenalină și dramatism. Munson împreună cu Dustin, Steve, Robin și Nancy au mers în Upside Down pentru a-l înfrunta pe maleficul Vecna. Într-una dintre scene, Eddie își ia chitara și cântă "Master of Puppets", susținând "cel mai mare concert de metal". În timp ce cântă la chitară, liliecii din jurul bârlogului lui Vecna ​​sunt ademeniți, lăsându-i pe Steve (Joe Keery), Nancy (Natalia Dyer) și Robin (Maya Hawke) să atace demonul.

"Master of Puppets" a fost o alegere perfectă pentru scena în discuție din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte, a amplificat cea mai palpitantă scenă a episodului și a evidențiat calitățile personajului Eddie Munson: dragostea pentru chitară, muzică rock, curajul și puterea de sacrificiu. Mai mult, a evidențiat și talentul muzical al actorului care l-a interpretat pe Eddie. Joseph Quinn a învățat partitura și el este cel care cântă cea mai mare parte din melodie (fără solo).

Pe de altă parte, mesajul piesei "Master of Puppets" se potrivește cu evenimentele din cel de-al patrulea sezon "Stranger Things". În mare, piesa vorbește despre droguri și despre modul în care dependența controlează oamenii, dar versurile sale se pot referi la situații de maestru/păpușă. Astfel, "Master of Puppets" conduce la anumite asemănări între Vecna ​​și droguri:

"Se aseamănă prin faptul că fiecare dintre ei are puterea de a distruge și de a le fura oamenilor propriul control", a declarat pentru Variety Nora Felder, directorul muzical al serialului "Stranger Things".

VIDEO: Eddie Munson cântând la chitară în "Stranger Things 4"

Citește în continuare

Trending