Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
James Arthur

VIDEO: Eliza G a întâlnit-o pe Feli și au cântat a cappella Creioane Colorate: "Am câștigat pentru amândouă"

La finele anului trecut, InfoMusic a realizat un interviu cu Eliza G, cântăreața din Italia care a câștigat trofeul Cerbul de Aur 2019, inclusiv cu interpretarea hitului lui Feli, "Creioane Colorate". Ulterior, InfoMusic a pus la cale întâlnirea celor două artiste pentru a se cunoaște și a schimba impresii, de pildă, cum a reacționat Feli văzând prestația Elizei la festivalul din Brașov și apoi reușita ei. Am filmat momentul în cadrul unei vizite la HaHaHa Production pentru a vă împărtăși emoția acestei prime întâlniri.
Eliza G și Feli

Eliza G și Feli

În cadrul interviului cu Eliza G aflasem că nu o cunoștea încă pe Feli, din repertoriul căreia alesese să cânte în limba română piesa "Creioane colorate" în cadrul concursului de interpretare de la Cerbul de Aur 2019. Fiind curioși să aflăm părerea autoarei hitului despre interpretarea și reușita Elizei, am pus la cale prima întâlnire dintre cântărețe. Știam că amândouă erau curioase și entuziasmate de idee.

Întâlnirea a avut loc la HaHaHa Production, unde Feli pregătea lansarea albumului inspirat din viața personală, "Feli din Poveste". Artista ne-a întâmpinat în camera de oaspeți, înregistrarea video putând fi urmărită mai jos. Cele două s-au plăcut din prima clipă și s-au așezat la vorbă, fără să mai fie nevoie de vreo întrebare din partea noastră.

"Vocea ta e foarte frumoasă și ai cântat cântecul ca și cum ar fi fost al tău, l-ai simțit. Înseamnă mult pentru mine pentru că e una dintre poveștile mele de viață, “Creioane Colorate”, și acum înseamnă mult mai mult pentru că l-ai ales", i-a spus Feli. Eliza a povestit cum a învățat melodia și cum s-a pregătit ca interpretarea în limba română să fie cât mai naturală.

"E o onoare, iar acum că îmi spui asta se dublează entuziasmul. Mi-a fost frică pentru că mi-a luat 5-6 zile să învăț cântecul, să îl mănânc și să îl diger. Apoi, a fost problemă cu pronunția, îmi era teamă să nu greșesc ceva, așa că am cerut ajutorul a doi prieteni români care m-au însoțit în această călătorie pentru a învăța cântecul. O altă parte interesantă a fost cea de a pune sentimentele într-o limbă străină pe care nu o înțelegi și să încerci să le simți", a mărturisit Eliza G.

Feli a continuat pe tot parcursul interviului cu aprecieri față de Eliza G, atât pentru pronunția sa, cât și pentru felul în care Eliza a reușit să se transpună în cântec:

"Am uitat că era cântecul meu. Atunci când poți cânta un cântec care nu e al tău ca și cum l-ai fi scris tu, este uimitor", a declarat Feli. "Da, trebuie să recunosc că am fost cu totul absorbită de cântec și mă simțeam foarte bine. Mă bucuram de scenă, de public, de orchestră, de tot", a replicat Eliza G.

VIDEO: Eliza G cântă alături de Feli "Creioane colorate"

Eliza G: "Am câștigat pentru amândouă"

Unul dintre cele mai frumoase momente a fost acela în care cele două interprete s-au pus de acord cu faptul ca premiul câștigat a fost atât pentru Eliza, cât și pentru Feli un mare câștig. Au aflat astfel că au în comun participarea la concursul The Voice - Feli în 2012, Eliza în 2019.

După ce Eliza a spus cât de recompensator a fost pentru ea trofeul Cerbul de Aur, după ani de muncă intensă și disciplină, Feli a completat cu cuvinte din inimă despre recompensa adusă prin muzică:

"Viața te recompensează de fiecare dată când cânți un cântec, când scrii un cântec, de fiecare dată când cineva te aplaudă și îți mulțumește pentru ce cânți. Pentru că muzica pentru tine, ca și pentru mine este o misiune, așa că trebuie să te bucuri de fiecare moment", a spus Feli.

A fost o bucurie să le vedem împreuna pe cele două interprete, și de asemenea să le auzim cum cântă la unison o strofă din cântecul câștigător, “Creioane Colorate”. Întâlnirea  a fost un extraordinar exemplu de susținere între colegi de breaslă și de asemenea de susținere între femei, de la suflet la suflet.

Citește mai multe despre Eliza GFeli
Flavia Cioceanu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE