Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

VIDEO: Eliza G a întâlnit-o pe Feli și au cântat a cappella Creioane Colorate: "Am câștigat pentru amândouă"

La finele anului trecut, InfoMusic a realizat un interviu cu Eliza G, cântăreața din Italia care a câștigat trofeul Cerbul de Aur 2019, inclusiv cu interpretarea hitului lui Feli, "Creioane Colorate". Ulterior, InfoMusic a pus la cale întâlnirea celor două artiste pentru a se cunoaște și a schimba impresii, de pildă, cum a reacționat Feli văzând prestația Elizei la festivalul din Brașov și apoi reușita ei. Am filmat momentul în cadrul unei vizite la HaHaHa Production pentru a vă împărtăși emoția acestei prime întâlniri.

Publicat

pe

Eliza G și Feli
Eliza G și Feli

În cadrul interviului cu Eliza G aflasem că nu o cunoștea încă pe Feli, din repertoriul căreia alesese să cânte în limba română piesa "Creioane colorate" în cadrul concursului de interpretare de la Cerbul de Aur 2019. Fiind curioși să aflăm părerea autoarei hitului despre interpretarea și reușita Elizei, am pus la cale prima întâlnire dintre cântărețe. Știam că amândouă erau curioase și entuziasmate de idee.

Întâlnirea a avut loc la HaHaHa Production, unde Feli pregătea lansarea albumului inspirat din viața personală, "Feli din Poveste". Artista ne-a întâmpinat în camera de oaspeți, înregistrarea video putând fi urmărită mai jos. Cele două s-au plăcut din prima clipă și s-au așezat la vorbă, fără să mai fie nevoie de vreo întrebare din partea noastră.

"Vocea ta e foarte frumoasă și ai cântat cântecul ca și cum ar fi fost al tău, l-ai simțit. Înseamnă mult pentru mine pentru că e una dintre poveștile mele de viață, “Creioane Colorate”, și acum înseamnă mult mai mult pentru că l-ai ales", i-a spus Feli. Eliza a povestit cum a învățat melodia și cum s-a pregătit ca interpretarea în limba română să fie cât mai naturală.

"E o onoare, iar acum că îmi spui asta se dublează entuziasmul. Mi-a fost frică pentru că mi-a luat 5-6 zile să învăț cântecul, să îl mănânc și să îl diger. Apoi, a fost problemă cu pronunția, îmi era teamă să nu greșesc ceva, așa că am cerut ajutorul a doi prieteni români care m-au însoțit în această călătorie pentru a învăța cântecul. O altă parte interesantă a fost cea de a pune sentimentele într-o limbă străină pe care nu o înțelegi și să încerci să le simți", a mărturisit Eliza G.

Feli a continuat pe tot parcursul interviului cu aprecieri față de Eliza G, atât pentru pronunția sa, cât și pentru felul în care Eliza a reușit să se transpună în cântec:

"Am uitat că era cântecul meu. Atunci când poți cânta un cântec care nu e al tău ca și cum l-ai fi scris tu, este uimitor", a declarat Feli. "Da, trebuie să recunosc că am fost cu totul absorbită de cântec și mă simțeam foarte bine. Mă bucuram de scenă, de public, de orchestră, de tot", a replicat Eliza G.

VIDEO: Eliza G cântă alături de Feli "Creioane colorate"

Eliza G: "Am câștigat pentru amândouă"

Unul dintre cele mai frumoase momente a fost acela în care cele două interprete s-au pus de acord cu faptul ca premiul câștigat a fost atât pentru Eliza, cât și pentru Feli un mare câștig. Au aflat astfel că au în comun participarea la concursul The Voice - Feli în 2012, Eliza în 2019.

După ce Eliza a spus cât de recompensator a fost pentru ea trofeul Cerbul de Aur, după ani de muncă intensă și disciplină, Feli a completat cu cuvinte din inimă despre recompensa adusă prin muzică:

"Viața te recompensează de fiecare dată când cânți un cântec, când scrii un cântec, de fiecare dată când cineva te aplaudă și îți mulțumește pentru ce cânți. Pentru că muzica pentru tine, ca și pentru mine este o misiune, așa că trebuie să te bucuri de fiecare moment", a spus Feli.

A fost o bucurie să le vedem împreuna pe cele două interprete, și de asemenea să le auzim cum cântă la unison o strofă din cântecul câștigător, “Creioane Colorate”. Întâlnirea  a fost un extraordinar exemplu de susținere între colegi de breaslă și de asemenea de susținere între femei, de la suflet la suflet.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Feli Donose a venit la "Chefi la Cuţite; Iată ce a gătit - VIDEO

Lista invitaţilor muzicali de la emisiunea "Chefi la Cuţite" continuă în episodul de pe 18 aprilie 2021 cu Feli Donose. Artista a venit cu o reţetă tradiţională a mamei sale, una cu inspiraţie transilvăneană şi maghiară. E vorba despre "zama de fasole", deşi chefii au poreclit-o pe rând şi ciorbă şi chiar supă de fasole. Vedeţi momentul lui Feli din emisiune în articol.

Publicat

pe

Feli Donose la Chefi la Cutite 2021
Feli Donose la Chefi la Cutite 2021 │ FOTO: Antena 1

În acest sezon de "Chefi la Cuţite" am avut mulţi invitaţi din zona muzicală, de la Antonia şi Alex Velea la Connect-R şi Costi Ioniţă. Feli a fost cel mai nou invitat special, venit să ia cuţitul de platină. Artista a gătit o "zamă de fasole", cu multă afumătură şi mai puţine boabe de fasole decât ar fi dorit juraţii. Muziciana a învăţat reţeta de la mama sa şi aparent e atât de apreciat preparatul că îl trimitea la prieteni cu taxiul. Chef Florin Dumitrescu şi-a provocat fiicele să ghicească preparatul, dar ele s-au dus într-o direcţie diferită, ghicind mai degrabă o îngheţată.

Cum capacul metalic era cald, era vorba clar de un fel de mâncare principal. În testimonialul de la început, cel cu Gina Pistol am aflat că Feli a compus multe piese în pandemie şi izolare, găsind inspiraţie în singurătate, dar şi în viaţa de familie. Când a trecut la ciorba de fasole, a inclus ceapă, afumătura şi multe ierburi, dar şi nelipsita smântână. Florin Dumitrescu a povestit o anecdotă în care a chemat chelnerul când a văzut smântână lângă o ciorbă de genul, pentru a afla că aşa ceva e normal în Transilvania, dar şi pentru bucătăria maghiară.

La final chefii au declarat preparatul "cam dulce", iar Bontea şi Scărlătescu au criticat lipsa de fasole. Totuşi Feli s-a ales şi la proba în orb cu două cuţite, pentru gustul excelent al zamei şi ar fi trecut mai departe dacă era o concurentă. Am aflat şi că tânăra pune mare preţ pe 3 lucruri pe lumea asta: mama sa, Maria Tanase şi Dumnezeu, iar apoi vine restul lumii. Inspiraţia pentru gătit preparate de acest tip vine şi din obârşia lui Feli, a cărei mamă este pe jumătate unguroaică.

În aprilie 2021 fosta concurentă de la "Vocea României" a lansat două piese, "Puiule, puiuţule", cu mesaj anti bullying, dar şi "IUB", colaborare cu Emilian. Tot în această perioadă am văzut-o invitată în podcastul lui Mihai Bobonete pentru o porţie serioasă de râs şi discuţii despre divinitate, filmele pentru adulţi preferate şi transformarea lui Feli după ce a devenit mamă.

Citește în continuare

Tehnologie

Feli a fost invitată la podcastul "DA BRAVO!" cu Mihai Bobonete - VIDEO

Peisajul podcasturilor româneşti a crescut enorm în ultimul an, artişti, comedianţi, actori alegând acest mediu pentru a ţine legătura cu fanii. Mihai Bobonete are un podcast numit "DA BRAVO!", ajuns la episodul 8, în care invitată specială a fost Felicia Donose, cunoscută sub numele de scenă Feli. Puteţi urmări podcastul în articol.

Publicat

pe

Podcast Mihai Bobonete Feli Da Bravo episodul 8
Podcast Mihai Bobonete Feli Da Bravo episodul 8 │ FOTO: Mihai Bobonete

Acest podcast vine după episoade în care Mihai Bobonete i-a avut invitaţi pe Răzvan Fodor, Sorin Bontea, Răzvan Exarhu sau Cătălin Bordea. Feli are totuşi onoarea de a fi participa la cel mai lung podcast de până acum al simpaticului comediant (o oră şi 20 minute). Cei doi au discutat despre o sumedenie de subiecte, de la muzică, la filmele XXX preferate, iar la un moment dat gazda a avut o improvizaţie de stand up fantastică despre momentul când Iisus a înviat şi a revenit printre apostoli. Feli ne-a spus cum se desfăşoară interacţiunile sale cu fanii via social media, dar şi cum şi-a cunoscut soţul şi cum a evoluat relaţia lor.

Spre final Bobonete a sunat-o pe Teo Trandafir, o bună prietenă a sa, dar şi o persoană admirată de Feli. La un pahar de vin cei doi au discutat despre viaţa în pandemie, dar şi foarte mult despre zodia gemenilor, în care se află ambii participanţi la podcast. Au fost şi discuţii serioase, despre depresie, dar şi exerciţii de imaginaţie, precum "ce le-ai spune extratereştrilor dacă ar dori să ne extermine şi ai avea 2 minute să îi convingi să ne cruţe?". Feli i-a şi cântat actorului din "Las Fierbinţi", inclusiv o improvizaţie haioasă în care punea "cu chiloţi" sau "fără chiloţi" după fiecare vers.

Un alt exerciţiu de imaginaţie a fost cel în care Mihai Bobonete a invitat-o pe Feli să îşi imagineze cum s-ar lupta cu o armată de copii de 5 ani. Vă invit să vizionaţi întreg podcastul mai jos, iar cele mai savuroase momente sunt cele în care lui Feli îi dau lacrimile de râs:

Feli a lansat în aprilie 2021 piesa "Iub", itnr-un duet emoţionant cu Emilian. În februarie artista a lansat piesa "Bade, tu eşti pui de drac", a noua şi penultima filă din jurnalul ei muzical #Felidinpoveste. Tânăra încheiase anul 2020 cu single-ul "Vântul Bate", o piesă de dragoste pentru alesul sau. Track-ul a fost compus de artistă, împreună cu Florin Boka, Lucian Nagy, Șerban Cazan și Emilian Nechifor

Pe Mihai Bobonete l-am văzut invita la noua emisiune online a lui Smiley, "8, 8 şi ceva, FIX". Îl vedeţi şi pe PRO TV în serialul "Las Fierbinţi" şi emisiunea "Pe bune?".

Citește în continuare

Trending