Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

GOLAN, Lucia și Jurjak sunt headlinerii MMB Showcase Festival

Mastering The Music Business Showcase Festival, evenimentul în cadrul căruia concertează artiști în ascensiune din România și din lume, îi va avea ca headlineri pe Golan, Lucia și Jurjak. Alături de ei au fost confirmați în lineup artiști din Norvegia, Letonia, Italia, Ungaria și România.

Publicat

pe

Lucia la Arenele Romane / The Motans Grand Concert
Lucia la Arenele Romane / The Motans Grand Concert │ FOTO: Global Records

Timp de trei zile, în perioada 17-19 martie, Club Expirat din București va găzdui o nouă ediție a MMB Showcase Festival, eveniment ce va aduce pe scena clubului formații în ascensiune din toată lumea. Acestea vor susține concerte de prezentare, pentru a-și face noi fani în România.

Fiecare seară de MMB Showcase Festival la Club Expirat va beneficia de prezența unui headliner binecunoscut din România. Cele trei nume mari care vor încheia fiecare seară de festival sunt GOLAN (17 martie), Jurjak (18 martie) și Lucia (19 martie).

Pe lângă aceștia, peste 20 formații la început de drum vor lua parte la cea de-a 5 ediție a festivalului, prezentându-și muzica publicului român. Noile confirmări sunt A-C Leonte (România), Amadeus (România), Dagamba (Letonia), Marius Mihalache (România), Piqued Jacks (Italia), Rikke Normann (Norvegia) și yesyes (Ungaria).

Trupele selectate la MMB Showcase Festival

A-C Leonte este una din cele mai creative artiste reprezentative pentru scena de jazz contemporan din București, dar și pentru mișcarea de muzică electronică underground. A câștigat experiență studiind jazzul, de unde a împrumutat efervescența improvizației, abordarea ludică și, în general, libertatea de exprimare. Combinând în muzica ei alte influențe moderne precum hip-hop, dnb, dub sau trip-hop, și-a creat stilul distinct și profund pe care îl explorează permanent în compoziții, în orchestrații și ca vocalistă și instrumentistă (vioară).

A-C Leonte - "Remember"

Amadeus, o formație cu instrumente de coarde și pian, e unul din cele mai apreciate proiecte muzicale de acest gen din întreaga lume. Combinația constantă de elemente clasice și moderne a adus grupul în rândul celor mai apreciați artiști din muzica clasică crossover. Au cântat pe patru continente până acum, muzica lor fiind apreciată atât în Europa, unde sunt chemate frecvent în Franța, Spania, Italia și UK, dar și în America de Sud și Asia.

Amadeus - "Rock Me Amadeus"

Dagamba creează o fuziune între cultura muzicală din Orient și din Occident, modelând un sound penetrant și unic. În concerte îmbină world music cu rock-ul, popul și muzica clasică - îndrăznind să pășească pe teritorii muzicale neexplorate și creând un show dinamic și plin de culoare. După înființarea trupei în Letonia în 2011 de performantul muzician și academician Valters Puce (violoncel), acestuia i s-a alăturat rapid prietenul său din copilărie Anton Trocjuks (violoncel).

Dagamba - "Black Swan"

Marius Mihalache este cel mai cunoscut interpret român de țambal. Născut în București într-o familie de muzicieni, a făcut cunoștință cu țambalul la 4 ani, încurajat de tatăl său. În 2017 a lansat cel mai recent proiect al său de muzică balcanică, „Săftiță”, în care își povestește viața și vorbește de rădăcinile sale țigănești, pe care și-a construit fundația culturală și muzicală. Ascultați-l live și veți înțelege de ce este supranumit „Îmblânzitorul de țambale”.

Marius Mihalache (live session)

Înființată în 2006, Piqued Jacks este trupa unor frați care au crescut împreună în pitorescul Buggiano, lângă Florența, în Italia. „Piqued” înseamnă „interesat”, dar înseamnă și direct, spontan, visceral. Cel mai recent album al trupei a fost produs de Dan Weller (Enter Shikari, Young Guns) într-un conac din secolul al XVIII-lea, transformat în studio de înregistrări special pentru ei.

Piqued Jacks - "Eternal Ride of a Heartful Mind"

Rikke Normann este o interpretă și o compozitoare modernă, cu o voce cu inflexiuni soul și un nucleu pop. În 2019 și-a lansat al treilea album denumit „35”. Înregistrat live, într-o singură sesiune, albumul a fost bine primit atât acasă, cât și în străinătate. Cu emoțiile la vedere, Rikke Normann nu are nevoie decât de un pian pentru a atrage atenția și a-și vrăji publicul cu felul ei special de a vorbi despre sentimente. Se spune că ar fi cel mai bine păstrat secret muzical al Norvegiei.

Rikke Normann - "Fire"

yesyes cred în puterea de a spune da lucrurilor bune din viață: gândurile lor pozitive i-au dus până în finala competiției DAL cu piesa „I Let You Run Away”, care a fost publicată și pe canalul de YouTube Trap Nation în 2018, ajungând la 4 milioane de vizualizări într-un an. În 2019, cei doi au fost în turneu cu una din cele mai mari trupe din Ungaria, BRAINS, și au avut ocazia să cânte pe cea mai mare scenă în aer liber, în Budapest Park.

yesyes - "I Let You Run Away"

MMB Showcase Festival este festivalul asociat conferinței Mastering the Music Business care, vreme de trei zile, în perioada 17-19 martie, va aduce la București profesioniști de top ai industriei muzicale românești și internaționale.

MMB Showcase Festival este un festival asociat rețelei INES (Innovation Network of European Showcases). Mastering the Music Business este un eveniment organizat de Asociația Romanian Artists Worldwide, susținut de HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation) și co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Comentează

Trending