Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Global Records devine partener TVR pentru Eurovision 2020; Artişti ca INNA sau Antonia ne-ar putea reprezenta

După ce am aflat la final de 2019 că România poate participa la Eurovision 2020, acum echipa României primeşte un boost de resurse. Global Records şi-a anunţat colaborarea cu TVR pentru ediţia Eurovision din acest an, punând la dispoziţie resursele sale de artişti, producători, compozitori şi studiouri.
Logo-ul Eurovision 2020 Rotterdam

Logo-ul Eurovision 2020 Rotterdam

Global Records va colabora cu TVR fără compensaţie financiară, pentru a pune în valoare cei mai buni artişti la Eurovision 2020. Pe lângă resursele de creaţie, casa de discuri va furniza şi echipamente tehnice şi specialişti în domeniu. Alegerea artistului care ne va reprezenta în acest an la Eurovision revine totuşi comisiilor de specialitate, dar şi publicului. Global Records are numeroşi artişti de succes sub umbrela sa, de la Irina Rimes la Delia, Antonia, INNA, Carla's Dreams, The Motans sau Killa Fonic.

Lucian Ştefan, CEO Global Records a declarat următoarele despre colaborare:

Eurovision este cea mai mare competiție din lume dedicată muzicii. Global Records a acceptat propunerea TVR de a colabora pentru alegerea reprezentantului României la Rotterdam și se implică, fără niciun fel de remunerație, în tot procesul dedicat selecției naționale. Este o onoare și totodată o provocare pentru Global Records să ajute în alegerea reprezentantului României pentru Eurovision 2020.

În acest moment, ne gândim doar la cum și ce putem face să reprezentăm România la Rotterdam cu cel mai bun artist, cea mai bună piesă și cel mai bun show. Pentru că acest lucru să se întâmple, am pus și punem la dispoziția TVR toate resursele noastre și expertiza din industria muzicală. Totul pentru a ne reprezenta cât mai bine țara la nivel internațional. Suntem nerăbdători să începem treaba și să mergem la Eurovision cu forțe proaspete.

Tradiția prezenței României la Eurovision a început în 1994, de atunci însumându-se 20 de participări. Momentele culminante ale traseului nostru în această competiție au fost în 2005, când Luminița Anghel și Sistem au ocupat poziția a treia în clasamentul final, apoi în 2006, când Mihai Trăistariu a încheiat competiția pe locul 4, cea mai recentă performanță fiind obținută în 2010 -  încă un loc 3, adjudecat de Paula Seling și Ovi.

Ediţia cu numărul 65 a Eurovision Song Contest va avea loc la Rotterdam în luna mai la Ahoy Arena. Marea Finală Eurovision Song Contest 2020 va avea loc sâmbătă, pe 16 mai, iar semifinalele pe 12 și 14 mai. Olanda este gazdă a evenimentului pentru a cincea oară, iar biletele vor fi puse în vânzare în acest an.

In acest an participă 41 de ţări la concurs, inclusiv România. Ultima ediţie a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentat al Ţărilor de jos, cu piesa "Arcade". România va participa în a doua parte a primei semifinale pe 12 mai. Toate semifinalele, dar şi finala vor fi transmise live pe TVR.

Citește mai multe despre AntoniaCarla's DreamsInnaIrina Rimes
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE