Urmărește-ne în Social Media

Sport & Divertisment

Shakira pregătește live-ul pentru Super Bowl 2020: "Mă veți vedea în toată splendoarea"

Shakira va încununa 30 de ani de carieră printr-un show incendiar pe scena celui mai mare eveniment sportiv din America - Super Bowl. Artista a dezvăluit reporterilor de la 60 Minutes ce înseamnă pentru ea acest live, aflat de multă vreme pe lista sa de dorințe.

Publicat

pe

Shakira cântând la Cupa Devis în Madrid, 2019 (Screenshot)
Shakira cântând la Cupa Devis în Madrid, 2019 (Screenshot)

Înainte de show-ul pe care-l va susține alături de Jennifer Lopez pe Miami’s Hard Rock Stadium, Shakira a acordat un interviu amplu în care a oferit detalii despre momentul gândit pentru Super Bowl 2020, dar și despre viața și cariera sa. Live-ul de pe 2 februarie va marca un punct important din cariera sa, emoțiile copleșind-o.

"Mă veți vedea în toată splendoarea, în sensul că voi fi foarte stresată", a admis Shakira. "Dar asta era pe lista mea de dorințe, așa că pe 3 februarie voi spune: <<Bifat!>>."

"Faptul că am ajuns la Super Bowl e dovada că orice este posibil"

Prin show-ul ei, Shakira va încerca să-i încurajeze pe cei care o urmăresc să-și urmeze visurile.

"Cred că mesajul va fi: <<Ascultați - sunt femeie, sunt latină. Nu a fost ușor pentru mine să ajung în punctul în care mă aflu. Faptul că am ajuns la Super Bowl e dovada că orice este posibil, că visurile unei fetițe din Barranquilla, Columbia, aveau la bază ceva palpabil.>> Voi da totul pe scenă."

În ce privește pregătirea show-ului, Shakira își dorește ca totul să iasă ireproșabil, deși, din perspectiva sa, mereu e loc de mai bine.

"Sunt foarte exigentă cu mine. Vreau ca totul să fie 100% perfect. Știu că perfecțiunea nu există. E o lecție pe care nu am învățat-o încă. Dacă ar fi după mine, nu m-aș etala cu niciuna dintre prestațiile mele. Întotdeauna e ceva ce mi-aș fi dorit să fi făcut altfel, ceva ce aș fi putut să fac mai bine."

VIDEO: Pregătirile Shakirei înainte de un concert

Această nevoie de perfecțiune își are rădăcinile în copilăria sa. A fost deseori descurajată în a urma o carieră în muzică, dar acest lucru nu a făcut-o decât să-și dorească și mai mult să demonstreze contrariul criticilor ce-i erau aduse.

"Colegii mei îmi spuneau că felul în care cânt le amintește de sunetele pe care le scot caprele. Pentru că vibrato-ul meu era atât de pronunțat, atât de rapid. Asta a devenit în timp emblema vocii mele", a povestit Shakira la 60 Minutes.

VIDEO: Shakira a fost șicanată de colegii de școală

Finala campionatului de fotbal american este unul dintre cele mai vizionate evenimente din Statele Unite. Concertul susținut în pauza jocului este catalogat drept un puternic motor de promovare. Artiștii care au cântat în trecut au pus în scenă unele dintre cele mai spectaculoase prestații, dar și unele dintre cele mai controversate.

La show-ul din cadrul Super Bowl au cântat în anii precedenți Maroon 5, Coldplay, Katy Perry și Lenny Kravitz, Bruno Mars și Red Hot Chili Peppers, Beyonce, Madonna.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Shakira riscă opt ani de închisoare

Procurorii din Spania cer o pedeapsă de opt ani și două luni de închisoare pentru Shakira, după ce aceasta a respins un acord de soluționare a cazului de evaziune fiscală. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Shakira - Don't Wait Up
Shakira - Don't Wait Up │ FOTO: Captură YouTube

Un judecător spaniol a aprobat marți procesul în cazul cântăreței columbiene Shakira, acuzată de fraudă fiscală. În iulie 2021, Shakira a fost acuzată că nu a plătit guvernului spaniol 14,5 milioane de euro impozit pentru perioada 2012-2014. Mai mult, procurorii solicită și o amendă de 24 de milioane de euro în cazul în care artista este găsită vinovată.

Rechizitoriul include șase acuzații împotriva Shakirei. Procurorii din Barcelona au susținut că ea a locuit mai mult de șase luni din fiecare dintre cei doi ani în Spania și, prin urmare, ar fi trebuit să plătească impozit, în timp ce Shakira susține că reședința ei fiscală era în Bahamas.

Reprezentanții cântăreței au declarat ca Shakira a cooperat și a respectat întotdeauna legea, demonstrând o conduită impecabilă ca și contribuabil, respectând cu fidelitate consilierea PriceWaterhouse Coopers, o firmă fiscală prestigioasă și recunoscută la nivel mondial.

La rândul său, Shakira a negat în mod repetat orice faptă care contravine legii și a refuzat un acord cu autoritățile pentru a evita un proces. A dat de înțeles că preferă să fie dată în judecată decât să accepte procedura prin care ar trebui să îşi recunoască vinovăţia. Data procesului nu a fost încă stabilită.

În altă ordine de idei, artista de 45 de ani și-a împărtășit entuziasmul pe Instagram după ce Spotify a anunțat că piesa ei, "Hips Don’t Lie" (ft. Wyclef Jean), a ajuns oficial la un miliard de streamuri pe platformă.

Citește în continuare

Lifestyle

Procurorii spanioli cer 8 ani de închisoare pentru Shakira pentru fraudă

Ne-am obişnuit ca statul spaniol să fie foarte dur cu evazioniştii din lumea sportului, dar iată că acum îşi îndreaptă atenţia spre artişti. Procurorii spanioli au declarat că au solicitat 8 ani de închisoare pentru Shakira, pentru fraudă legată de taxe. Aflaţi mai multe detalii mai jos.

Publicat

pe

Shakira - Nada
Shakira - Nada

Reprezentanţii artistei au declarat că Shakira este perfect convinsă de nevinovăţia sa şi numeşte acest caz "o încălcare a drepturilor sale". Cântăreaţa în vârstă de 45 de ani din Columbia este acuzată că nu a plătit autorităţilor spaniole milioane de euro în taxe între anii 2012 şi 2014. Acuzarea i-a propus o recunoaştere a vinovăţiei şi o înţelegere la început de an, dar artista a preferat să ajungă la proces. Acum riscă 8 ani de închisoare. 

Cazul apare în relaţie cu scandalul Paradise Papers, unde s-a aflat că Shakira era acţionar la o companie din Malta, către care a transferat 30 de milioane de dolari în drepturi muzicale.

Acuzaţiile apăreau pentru prima dată în 2018 şi sunt bazate pe faptul că Shakira a precut peste jumătate de an în Spania, în intervalul 2012-2014. Conform legislaţiei spaniole, cei care stau în ţară mai mult de 6 luni sunt consideraţi rezidenţi şi trebuie să plătească taxe acolo. Artista insistă că nu a petrecut de fapt asta mult timp în peninsula Iberică. În plus ea ar fi plătit deja cele 17.2 milioane de euro datorate Guvernului spaniol, conform Reuters.

În ultimul an tabloidele au avut multe de scris despre Shakira, dar mai degrabă despre despărţirea sa de soţul Gerard Pique, care i-ar fi fost infidel. La început de iulie 2022 cei doi au confirmat despărţirea, fără a oferi un motiv. Pique şi Shakira erau împreună din 2010.

În ce priveşte cariera muzicală, Shakira a lansat ultimul său album în 2017, "El Dorado", care ducea la 11 numărul de discuri lansate de hitmaker-ul latino american. Era un LP cântat în principal în spaniolă, cu doar 3 piese în engleză. În 2022 a lansat piesa "Don't You Worry", alături de Black Eyed Peas şi David Guetta, dar şi "Te Felicito" alături de Rauw Alejandro.

Pe numele său complet Shakira Isabel Mebarak Ripoli, muziciana este activă din anul 1990. Are primit 3 premii Grammy, 12 premii Latin Grammy, 4 premii MTV Video Music, 7 premii Billboard Music. A stabilit 6 recorduri demne de Cartea Recordurilor şi are multiple proiecte filantropice, pe lângă cariera muzicală.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2022 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending