Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă la debutul anului școlar 2020: "Practicile și atmosfera din școli nu sunt propice actului de învățare" Sandra Izbașa la Masked Singer România 2020Sandra Izbașa a fost primul personaj demascat la Masked Singer Romania - VIDEO Jojo a câștigat prima emisiune Te cunosc de undeva! cu rolul Evora (Taraful de la Vărbilău)Jojo a câștigat primul episod de transformări la "Te cunosc de undeva! #15"

Cele mai bune piese rock ale ultimului deceniu, potrivit Billboard - TOP 10

Genurile muzicale s-au schimbat mult în ultimii ani, iar topul Billboard al celor mai ascultate piese rock din ultimul deceniu confirmă acest lucru. O formație pop rock, cu influențe indie, electro și alternative ocupă primele trei poziții, în clasament intrând și trupe indie folk și de hip hop alternativ.
Billboard Logo

Billboard Logo

Imagine Dragons, trupa despre al cărei debut vă vorbeam în 2013 la JOINewArtist, a crescut frumos în ultimul deceniu. Din 2012 încoace, Dan Reynolds și ai săi colegi au lansat 4 albume de studio și au câștigat 3 premii AMA, 9 premii Billboard și un Grammy. Asta lăsând la o parte faptul că single-urilor lor s-au vândut în peste 35 de milioane de exemplare, iar albumele în peste 20 de milioane de copii.

Nu e de mirare deci că primele trei piese din topul Billboard aparțin acestei formații. Chiar dacă nu mai vorbim de rock-ul clasic, înțesat cu solo-uri de chitară, foarte mulți dintre rockerii cu ștate vechi au ascultat, probabil, măcar una dintre piesele "Believer", "Thunder" sau "Radioactive". Publicul din America a făcut-o cu siguranță, aceste trei melodii ocupând primele trei poziții în topul "Cele mai bune piese rock ale ultimului deceniu" (2010 - 2020), realizat pe baza cifrelor de vânzare. După atâta succes, merge și puțin repaus, Dan Reynolds anunțând recent că a părăsit grupul și că Imagine Dragons ia o pauză pe termen nedeterminat.

Tot în acest clasament observăm și formații precum The Lumineers, despre care v-am vorbit tot la JOINewArtist, și Twenty One Pilots, duo pe care-l vom vedea live anul acesta pentru prima oară în România, cu prilejul concertului pe care îl va susține la Electric Castle.

TOP 10 Billboard -  Cele mai bune piese rock ale ultimului deceniu (2010 - 2020):

  1. Imagine Dragons - 'Believer'
  2. Imagine Dragons - 'Thunder'
  3. Imagine Dragons - 'Radioactive'
  4. Panic! At the Disco - 'High Hopes'
  5. The Lumineers - 'Ho Hey'
  6. Twenty One Pilots - 'Heathens'
  7. Walk the Moon - 'Shut Up and Dance'
  8. Portugal. The Man - 'Feel It Still'
  9. Twenty One Pilots - 'Ride'
  10. Twenty One Pilots - 'Stressed Out'

Citește mai multe despre Imagine DragonsThe Lumineerstwenty one pilots
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Fără "Joker", Globurile de Aur 2020 nu ar fi fost la fel - LISTA CÂȘTIGĂTORILOR

Muzica i-a ghidat pașii până la Globurile de Aur 2020. Chiar dacă nu a luat cele mai multe premii, "Joker"-ul...

Închide