Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Joe Satriani anunță cel de-al 17-lea album de studio - "Shapeshifting"

Joe Satriani lansează anul acesta cel de-al 17-lea album din carieră. Discul se numește "Shapeshifting" și va fi urmat de un turneu european.

Publicat

pe

Joe Satriani în concert la Arenele Romane pe 25 iulie 2018 │ FOTO: Andrei Zidăroiu / InfoMusic.ro

"Shapeshifting" va apărea pe piață primăvara aceasta. Data lansării nu a fost încă dezvăluită, însă discul va fi pus în vânzare cel mai probabil înainte de 15 aprilie, când este programat să înceapă turneul său european. În formula de turneu pentru 2020, Joe Satriani îi va avea alături pe toboșarul Kenny Aronoff, basistul Bryan Beller și clăparul Rai Thistlethwayte.

Astăzi, 15 ianuarie, Joe Satriani va fi inclus în Metal Hall Of Fame de către prietenul său, Steve Vai. Ceremonia se va desfășura în cadrul unei gale caritabile și va fi prezentată de omul de radio și TV Eddie Trunk. 

Joe Satriani este fără îndoială unul dintre cei mai mari chitariști pe care i-a văzut scena muzicală mondială. Cu vânzări de peste 10 milioane de albume și cu nu mai puțin de 15 nominalizări la premiile Grammy, Joe Satriani apare în toate topurile de profil dedicate chitariștilor.

Prin mâna lui au trecut mulți alți muzicieni cu reputație, precum Steve Vai – care a concertat în 2012 la Sala Palatului, Larry LaLonde (Primus), Rick Hunolt (Exodus), Kirk Hammett (Metallica), Andy Timmons sau Alex Skolnick (Testament). Satriani este fondatorul celebrului turneu G3, a cărui baze au fost puse în 1995, și care a avut 10 ediții din 1996 până în 2007. De-a lungul timpului, alături de Satriani au urcat pe scenă în acest turneu nume mari precum Paul Gilbert, John Petrucci, Eric Johnson, Steve Morse, Tony MacAlpine, Brian May și mulți alții.

Printre artiștii care l-au influențat pe Satriani se numără Jimi Hendrix, Jimmy Page, Ritchie Blackmore sau Eric Clapton.

Joe Satriani a susținut mai multe concerte la București. Primul a avut loc pe 20 mai 2013, urmând apoi noi concerte în 2015 și 2018.

Comentează

Trending