Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă la debutul anului școlar 2020: "Practicile și atmosfera din școli nu sunt propice actului de învățare" Sandra Izbașa la Masked Singer România 2020Sandra Izbașa a fost primul personaj demascat la Masked Singer Romania - VIDEO Jojo a câștigat prima emisiune Te cunosc de undeva! cu rolul Evora (Taraful de la Vărbilău)Jojo a câștigat primul episod de transformări la "Te cunosc de undeva! #15"

3 premii pentru festivalurile românești la European Festival Awards 2019 - CÂȘTIGĂTORI

Gala celei de-a 11-a ediții a European Festival Awards a adus noi recunoașteri festivalurilor autohtone și organizatorilor de evenimente din România. Vezi lista câștigătorilor.
European Festival Awards 2019

European Festival Awards 2019 (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Cele mai iubite și apreciate festivaluri europene au fost premiate ieri seară, 15 ianuarie, în cadrul galei European Festival Awards 2019. Evenimentul s-a desfășurat la De Oosterpoort, Groningen, în Olanda și a reprezentat culegerea roadelor unui an de muncă pentru organizatorii de evenimente din Europa.

Ca și la ediția de anul trecut, s-au acordat premii în 15 categorii. Publicul și-a putut vota festivalul favorit până la data de 30 noiembrie 2019.

Festivaluri românești printre câștigătorii European Festival Awards 2019:

 • Codruța Vulcu (ARTmania) - câștigător al categoriei The Award for Excellence & Passion (Premiul pentru excelență și pasiune)
 • Electric Castle - câștigător al categoriei Best Medium-Sized Festival (Cel mai bun festival de dimensiune medie)
 • Jazz in the Park - câștigător al categoriei Best Small Festival (Cel mai bun festival de mică dimensiune)

Codruța Vulcu este fondator și director al ARTmania, festival de artă și muzică rock din Sibiu, premiat în 2018 la European Festival Awards în categoria "Cel mai bun festival mic". ARTmania a ajuns anul acesta la cea de-a 15-a ediție.

Electric Castle este festivalul care a mutat muzica live și  electronică din cluburi pe scenele din aer liber ale unui castel. Declarat "Cel mai bun festival de dimensiune medie" (public cuprins între 10.000 şi 39.999 de persoane), acesta ajunge în 2020 la cea de-a 8-a ediție. Evenimentul se desfășoară, ca în fiecare an,  pe domeniul Castelului Banffy din Cluj-Napoca. Încă de la prima ediție, din 2013, festivalul a fost nominalizat în fiecare an în finala European Festival Awards la categoria "Cel mai bun festival de dimensiune medie".

Jazz in the Park oferă o varietate de concerte cu intrare liberă. Desfășurat în Cluj-Napoca, evenimentul a adus anul trecut în România artiști precum Marcus Miller și Judith Hill. La European Festival Awards 2019 s-a evidențiat în categoria "Cel mai bun festival de mică dimensiune" (eveniment cu mai puţin de 10.000 de spectatori)

Festivaluri românești nominalizate la European Festival Awards 2019:

UNTOLD a intrat pe lista scurtă a nominalizărilor în categoria The Brand Activation Award, însă a pierdut în fața Open’er Festival din Polonia. În 2015, Untold câștiga în categoria Best Major Festival (Cel mai mare festival mare), fiind nominalizat în aceeași categorie și în 2018.

Nominalizat pentru The Take a Stand Award, Awake a fost, de asemenea, pe lista scurtă, însă a fost eclipsat de Das Fest din Germania. Awake a mai fost nominalizat și în 2018, în categoria Cel mai bun festival mediu.

Lista câștigătorilor European Festival Awards 2019:

 • Best Indoor Festival - Reeperbahn Festival (Germania)
 • The Brand Activation Award - Open’er Festival (Polonia)
 • Agent Of The Year - Lucy Dickins (WME)
 • Best New Festival - No Sleep Festival (Serbia)
 • The Health & Safety Award - Balaton Sound (Ungaria)
 • Best Small Festival - Jazz in the Park (România)
 • Promoter Of The Year - Wepromote (Elveția)
 • Line-up Of The Year - Glastonbury (Marea Britanie)
 • Newcomer Of The Year - Billie Eilish (SUA)
 • The Take A Stand Award - Das Fest (Germania)
 • Best Medium-sized Festival - Electric Castle ( România)
 • The Green Operations Award - OpenAir St.Gallen (Elveția)
 • The Award For Excellence And Passion - Codruța Vulcu (ARTmania)
 • Best Major Festival - Open’er Festival (Polonia)
 • Lifetime Achievement Award - Holger Hübner & Thomas Jensen

European Festival Awards este cea mai importantă competiție dedicată industriei muzicale europene, fiind lansată în 2009 de Yourope (Asociația Europeană a Festivalurilor) pentru a oferi recunoașterea profesională a industriei internaționale acelor evenimente de profil și specialiști care obțin rezultate deosebite și ridică standardele de calitate ale acestui domeniu la nivel european (standarde evaluate sub diferite aspecte, precum: health & safety, responsabilitate socială, inovație, sustenabilitate etc).

Citește mai multe despre Billie Eilish
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Artiştii introduşi în Rock and Roll Hall of Fame în 2020 au fost anunţaţi: Depeche Mode, Nine Inch Nails + alţii

După o perioadă de deliberări, voturi şi decizii grele, au fost în sfârşit anunţaţi artiştii care vor fi introduşi în...

Închide