Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Dave Grohl simte și acum prezența lui Kurt Cobain: "Visez că Nirvana încă există și Kurt pur și simplu apare"

La aproape 26 de ani de la moartea lui Kurt Cobain, Dave Grohl încă își amintește cu claritate de regretatul său coleg de trupă. Îl visează în fiecare an, totul părând extrem de real.
Kurt Cobain în clipul ”Smells Like Teen Spirit”

Kurt Cobain în clipul ”Smells Like Teen Spirit”

Reunirile Nirvana au devenit un fel de tradiție, până în prezent având loc nu mai puțin de 11. De fiecare dată contextul a fost diferit, membrii rămași în viață ai trupei cântând împreună fie sub forma unor simple colaborări de studio, cât și pe scenă, în cadrul unor concerte cu diverși invitați speciali. Într-un interviu acordat Kerrang Magazine, Dave Grohl a povestit despre reunirea din 2018, la care au participat și Joan Jett, Brody Dalle și John McCauley.

"Să îi am pe Krist și Pat alături de mine pentru a cânta piese Nirvana - ceea ce facem foarte rar - a fost dincolo de orice mi-aș fi putut imagina. E un sentiment complicat: e o experiență cathartică și tristă, dar în același timp frumoasă dintr-o mulțime de motive", a detaliat Dave.

"Ne uităm la el și-i spunem: <<Ce naiba?! Unde ai fost?>>"

Momentul de maximă intensitate din cadrul concertului din 2018 a coincis cu interpretarea unei piese extrem de cunoscute și de îndrăgite din repertoriul Nirvana. Tot atunci Dave și-a amintit de visele sale cu Kurt Cobain.

"S-a întâmplat când am cântat "Teen Spirit". Totul părea suprarealist și a trecut într-o clipită, părând a fi un vis. Nu a fost ca visele recurente pe care le am de 24 de ani încoace", a explicat Dave, continuând: "Încă visez că Nirvana există, iar Kurt pur și simplu apare - ca și cum s-ar fi ascuns. Ne uităm la el și-i spunem: <<Ce naiba?! Unde ai fost?>>. Și avem de susținut un concert într-o oră, iar mie nu-mi vine să cred: <<O Doamne, o să cânt din nou piesele astea>>.

Am acest vis de cel puțin o dată sau de două ori pe an, în fiecare din ultimii 24 de ani. Atunci când am ocazia să cânt piesele astea e ca și cum aș trăi acest vis."

Ultima reunire Nirvana a avut loc pe 4 ianuarie 2020 în Los Angeles. Dave Grohl i-a avut alături pe St. Vincent, Beck și pe fiica sa de 13 ani, Violet.

Citește mai multe despre Kurt CobainNirvana
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Metallica sprijină salvarea pădurilor din Australia donând peste jumătate de milion de dolari

Metallica se alătură celebrităților care au venit în sprijinul salvării pădurilor australiene afectate de incendii. Formația va dona peste 500...

Închide