Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

YouTube Rewind 2019 - Cele mai populare videoclipuri ale anului

Pe final de 2019, tragem linie și trecem în revistă cele mai apreciate videoclipuri ale anului. Clasamentul a fost realizat de YouTube și publicat în cadrul unui clip retrospectiv - ”YouTube Rewind 2019”.

Publicat

pe

YouTube

Criteriul ales pentru realizarea acestui clasament cu videoclipuri muzicale a fost numărul de like-uri acumulate la nivel internațional pe parcursul anului 2019. Pe prima poziție se află piesa "Señorita", interpretată de Shawn Mendes și Camila Cabello. Această reușită nu este tocmai surprinzătoare, considerând că faptul că această melodie a dat peste cap majoritatea clasamentelor din zona digitală. Duetul Camilei Cabello cu Shawn Mendes s-a aflat pe prima poziție în clasamentul global Spotify, dominând totodată și topurile iTunes, Apple Music Pop și Apple Music’s Top Videos. Videoclipul ce surprinde scene fierbinți între cei doi interpreți a cumulat peste 50 de milioane de vizualizări în doar primele 48 de ore de la lansare, în prezent având peste 813 milioane de vizualizări.

Colaborarea trupei K-pop BTS cu Halsey pentru piesa "Boy With Luv" a fost una dintre cele mai discutate melodii ale anului. Videoclipul acestui single a stabilit un nou record în materie de vizualizări obținute în 24 de ore, ajungând la 74,6 milioane de vizionări în acest interval. Tot în prima zi a obținut și 3 milioane de like-uri, până la finele lui 2019 cumulând 12,8 millioane de like-uri.

Pe poziția a treia în acest clasament este o altă trupă de K-pop, respectiv Blackpink. Fetele din acest grup, respectiv Jisoo, Jennie, Rose şi Lisa, au deținut la rândul lor recordul pentru cele mai multe vizualizări obținute în 24 de ore. Pe 4 aprilie, videoclipul "Kill This Love" ajungea la 50 de milioane de vizualizări într-o zi, recordul urmând să fie doborât de BTS pe 12 aprilie.

Pe următoarele poziții în topul realizat de YouTube se află nume cunoscute, precum Billie Eilish, Ariana Grande și Daddy Yankee și nume mai puțin cunoscute ca Lil Dicky și Series.

Videoclipurile cu cele mai multe like-uri în 2019:

  1. "Señorita" - Shawn Mendes, Camila Cabello (13,5 milioane de like-uri)
  2. "Boy With Luv" feat. Halsey  - BTS (12,8 millioane de like-uri)
  3. "Kill This Love" - Blackpink (10,8 milioane de like-uri)
  4. "bad guy" - Billie Eilish (10,3 milioane de like-uri)
  5. "Old Town Road" ft. Billy Ray Cyrus - Lil Nas X (9,6 milioane de like-uri)
  6. "7 rings" - Ariana Grande (9 milioane de like-uri)
  7. "Earth" - Lil Dicky (8,2 milioane de like-uri)
  8. "Con Calma" - Daddy Yankee & Snow (7,5 milioane de like-uri)
  9. "Chicken Noodle Soup" (feat. Becky G) - j-hope (5,8 milioane de like-uri)
  10. "Vaaste T" - Series (5,5 milioane de like-uri)

Această listă a fost generată prin clasarea celor mai apreciate videoclipuri muzicale oficiale încărcate în 2019. Pentru a prezenta cât mai mulți artiști, un artist / grup individual a fost luat în considerare o singură dată. De exemplu, dacă un artist a avut mai multe videoclipuri în top 10, a fost prezentat doar videoclipul cel mai bine clasat. Cu toate acestea, în cazul în care un artist a apărut și ca parte a unui grup, artistul a apărut de două ori (ca în cazul J-Hope / BTS).

YouTube Rewind 2019: For the Record

Muzică și film

Cel de-al treilea sezon "Bridgerton" oferă noi valențe unor artiști ca Billie Eilish, Pitbull sau Lana Del Rey

Încă de la debut, "Bridgerton" a cucerit audiența și prin abordarea atipică a coloanei sonore. Serialul a ales să preia piese moderne și să le transpună într-o altă epocă, într-un alt context istoric și social, totul cu ajutorul instrumentelor clasice. Cel mai recent sezon nu s-a lăsat mai prejos și a făcut din Pitbull, Billie Eilish sau BTS adevărați maeștri muzicali în cele mai intense scene și secvențe.

Publicat

pe

Sezonul 3 "Bridgerton"
Sezonul 3 "Bridgerton" │ FOTO: captură YouTube / Netflix

"Bridgerton" a ajuns la cel de-al treilea sezon, cu o primă parte lansată pe 16 mai și o continuare care va ajunge la telespectatori pe 13 iunie. Primele patru episoade s-au bucurat de un real succes, iar weekend-ul premierei a bifat și un record pentru "Bridgerton": aproximativ 165,2 milioane de ore de vizionare, la nivel global.

Noul sezon continuă să exploreze viețile complicate și pline de intrigi ale familiilor din înalta societate londoneză, cu un accent deosebit pe familia Bridgerton. De data aceasta, povestea se concentrează pe Colin Bridgerton (interpretat de Luke Newton) și Penelope Featherington (interpretată de Nicola Coughlan), care au fost prieteni apropiați încă din primele sezoane. Bineînțeles, există intrigi secundare, personaje noi și conflicte spumoase.

Muzica în serialul Bridgerton

Nu vom insista pe întâmplările din noul sezon, din motive evidente. Spoilere tulbură plăcerea telespectatorului. În schimb, îi vom acorda atenția cuvenită soundtrack-ului. Coloana sonoră a celui de-al treilea sezon "Bridgerton" continuă să fie un element esențial care contribuie la atmosfera și farmecul serialului.

Muzica din "Bridgerton" este cunoscută pentru utilizarea inedită a cover-urilor instrumentale de muzică pop contemporană, interpretate în stil clasic, creând o punte între trecut și prezent. Soundtrack-ul noului sezon cuprinde "cunoștințe" vechi ale serialului, cum sunt Taylor Swift și Billie Eillish, dar le face loc și altor artiști, ale căror piese se potrivesc în universul "Bridgerton".

Episodul 1: Gayle - "abcdefu"

"abcdefu" a fost una dintre cele mai populare piese din 2022 și este interpretată de Gayle, o tânără de 19 ani. Este o melodie cu atitudine, cu un mesaj ușor agresiv, numai bun de a da startul celui de-al treilea sezon. Penelope Featherington avea nevoie de un asemenea fundal muzical pentru a începe un nou capitol din viața sa, marcat de transformări curajoase.

"Toată lumea să tacă! Toată lumea să se oprească din ceea ce face! Cântecul meu a apărut în <<Bridgerton>>", a declarat extaziată Gayle, oferind și câteva replici emblematice din serial.

Episodul 2: BTS - "Dynamite" și Nick Jonas - "Jealous"

Piesa "Dynamite" a celor de la BTS este interpretă de Vitamin String Quartet și poate fi auzită într-o secvență de dans, în timpul balului. Celălalt cover al episodului este realizat după melodia "Jealous" a lui Nick Jonas. Apare în momentul în care Penelope constată că îi place să se distreze și să vorbească cu unul dintre pretendenți, iar această atitudine pare să provoace gelozie în sufletul cuiva.

Episodul 3: Sia - "Cheap Thrills" și Billie Eilish - "Happier Than Ever"

Sia invită la dans cu hit-ul său, "Cheap Thrills". Tot pentru o secvență de dans a fost folosită și reinterpretarea piesei "Happier Than Ever". Această alegere muzicală are însă și un rol tematic, iar versurile din varianta originală sunt o oglindă a sentimentelor unuia dintre personaje.

Episodul 4: Taylor Swift & Lana Del Rey - "Snow on the Beach" și Pitbull - "Give Me Everything"

Zăpadă pe plajă pare ceva aproape imposibil, dar este o imagine cu siguranță spectaculoasă. Cam așa este și când realizezi că sentimentele de prietenie pe care le aveai pentru cineva s-au transformat în ceva mai mult și îți faci curajul să le verbalizezi. Aproape imposibil, dar cu siguranță spectaculos. Cover-ul pentru "Snow on the Beach" a fost ales tocmai pentru momentul în care unul dintre personaje are această revelație.

"Give Me Everything" este piesa care încheie prima jumătate din "Bridgerton" 3, care ține spectatorul cu sufletul la gură și care nu face decât să promită o continuare și mai captivantă. Este fundalul muzical al unei scene de dragoste și pasiune.

"Asta arată din nou lumii că muzica este limba internațională care depășește granițele, și încă și mai mult cum un cântec de succes poate rămâne atemporal. Mulțumesc Bridgerton și Netflix pentru oportunitate!" a transmis Pitbull.

Citește în continuare

Trending