Urmărește-ne în Social Media

Advertorial

Utilizarea corectă a bureților pentru machiaj

Un set de bureți va fi un cadoul ideal pentru o doamnă sau domnișoară, pentru cea care adoră să se evidențieze dintr-o mulțime. Iar cu prilejul sărbătorilor de iarnă ai putea neapărat să le dăruiești.

Publicat

pe

Bureti de machiaj
Bureti de machiaj │ FOTO: makeup.ro

Un burete volumetric sub formă de picătură (sau ceva mai complicat) este complet diferit de bureții care îi foloseam la școală când omiteam inscripțiile de pe tablă. Acesta la sigur va înlocui toate degetele și pensulele, remarcând arta machiajului la un nou nivel.

În urmă cu mai bine de 10 ani, artistul de make-up de la Hollywood Rea Ann Silva a prezentat buretele roz BeautyBlender pentru aplicarea produselor de înfrumusețare lichide și cream. Artiștii de machiaj foloseau buretele înainte, dar Silva a fost primul care i-a dat forma unui ou, ceea ce l-a făcut un instrument universal. Cu o extremitate rotunjită decorăm fața. Vârful ascuțit este pentru zona ochilor, în jurul nasului și alte zone greu accesibile. Materialul folosit are o structură hipo-alergenică densă, dar moale, și nu unul în care există găuri, ca în brânza elvețiană, astfel încât să se rupă rapid.

Cum să folosești bureții pentru machiaj

Iată 8 reguli cu privire la utilizarea corectă a buretelui pentru a vă bucura pe deplin de toate avantajele lui.

  1. Nu neglijați instrucțiunea: buretele trebuie folosit umed. Îl umeziți bine cu apă (apă termală sau un spray special) și apoi îl stoarceți la fel de bine. Doar în acest caz este garantată o finisare umedă. Cu cât mai multă apă rămâne în interior, cu atât acoperirea va fi mai transparentă. Pentru un make-up mai persistent, absoarbeți apa din burete cu un prosop.
  2. Aplicați orice consistență cu mișcări ușoare, apăsătoare de înmuiere, dar nu de ștergere sau frecare.
  3. Spălați buretele după fiecare utilizare. Un detergent special pentru bureți sau șamponul obișnuit se poate descurca cu curățarea.
  4. În timpul purificării, nu se întinde și nu se strânge prea tare, mai ales cu unghiile. Puneți buretele între palme și îl extenuați ușor. Și, desigur, nu arunca niciodată un burete într-o mașină de spălat.
  5. Dacă urmele de produse cosmetice sunt persistente și absorbite profund, aplicați un strat subțire de ulei de corp pe burete și lăsați-l peste noapte într-o soluție caldă cu săpun.
  6. Nu uscați instrumentul pe baterie. Doar vertical, într-un recipient special sau orizontal pe un prosop sau șervețel.
  7. Nu depozitați acest accesoriu într-o pungă cosmetică cu fermoar. Lipsa de lumină și aerul circulant din ea provoacă creșterea bacteriilor și a mucegaiului.
  8. Chiar dacă respectați conștiincios toate regulile, buretele trebuie schimbat la fiecare trei luni.

Îți putem propune 4 opțiuni de pentru buretele sub formă de picătură:

  • Roz este ideal pentru fonduri tonale, cremă BB și CC, pudră și blush-cremă.
  • Articolul alb este conceput pentru a aplica creme și seruri hidratante, remedii pentru ochi, primer și chiar produse spumante pentru a curăța fața. Absența coloranților îi va încânta pe proprietarii de piele sensibilă.
  • Folosim buretele negru pentru a aplica bronzuri și machiaj de lungă durată, pentru a ameliora excesul de transpirație sau sebum. Și se potrivește și bărbaților.
  • În cele din urmă, culoarea verde se ocupă de concealer, iluminatoare, produse de conturare și transformarea mai multor nuanțe de ruj într-una singură.

Trending