Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Bromania / MicutzuMicutzu și BRomania au deschis o agenție de stand-up comedy Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică"

Tudor Chirilă în prima semifinală de la Vocea Românei: "Rolul artei este să deranjeze"

Vocea României 2019 a ajuns în etapa live-urile, iar pe 6 decembrie am fost martorii primei semifinale a competiției. Momentele muzicale ale concurenților au stârnit reacții controversate printre antrenori.
Juriul emisiunii Vocea României, ediția 2019

Juriul emisiunii Vocea României, ediția 2019 │ FOTO: Pro TV

În cadrul primei semifinale, fiecare antrenor și-a prezentat cei trei concurenți pe care i-a ales până în această etapă a competiției, iar publicul și-a putut susține favoriții. Antrenorii nu au mai putut alege cine să meargă mai departe, iar destinul concurenților la Vocea României a stat doar în mâinile publicului, care a votat concurenții preferați fie prin sms, fie online.

Dincolo de interpretările concurenților și rolul publicului ce și-a votat preferații, am asistat și la discuții aprinse între antrenori, la discursuri intense, încărcate de mesaj. Unul dintre aceste momente a fost reprezentat de Mădălina Lefter. Tânăra, membră a echipei lui Tudor Chirilă, a urcat pe scenă și a cântat piesa "Nina Cried Power" (Hozier ft. Mavis Staples). Interpretarea concurentei a fost una intensă, încercând în acest fel să ilustreze mesajul melodiei alese de antrenor. Prestația Mădălinei a stârnit reacții diverse în rândul celor patru antrenori.

"Mădălina, mesajul tău a ajuns la mine. Vocea, mai puțin. Personalitatea ta, felul tău de a fi, mai puțin. Probabil a fost un experiment. Experimente pe care le facem cu toții în acest concurs. Tu ești o voce bună și sper ca oamenii de acasă să aprecieze puterea mesajului acestei piese. Aș fi preferat s-aud de la tine și voce, nu doar emoție și multă frustrare, și multă revoltă pe care o recunosc foarte mult în Tudor. Așa este el. Este un rebel și toată lumea știe cum e el. Ți-a dat un pic și ție, ceea ce nu e neapărat rău. Mi-ar fi plăcut s-aud mai multă voce, că tu ai", a spus Irina.

Tot despre mesajul piesei a vorbit și Smiley:

"O voce puternică e Mădălina și ne-a demonstrat-o și-n seara asta. Nu știam piesa, e prima oară când o aud. Foarte puternic mesajul, îmi place foarte mult că te-ai transpus în mesajul piesei, dar din punctul meu de vedere, ai strălucit mult mai tare pe piesa pe care ai cântat-o împreună cu George. Acolo te-am remarcat și mi-ai plăcut mult mai tare în duet. Poate acum te-am văzut mult prea dură, prea brutală, cumva. Nu contest, ai o voce extrem de bună și extrem de puternică, se vede că muncești foarte mult și că ești foarte talentată. Din punctul meu de vedere, mi-a plăcut mai tare momentul din duet".

Horia Brenciu nu a fost impresionat de momentul Mădălinei din semifinală, ci de prestația ei din runda de knockout-uri:

"Un om frumos ca tine trebuie să cânte lucruri frumoase. Nouă ne place să te vedem pe tine. Când ai o singură piesă într-un concurs, atunci îți chibzuiești foarte atent momentul. Eu vreau să te văd pe tine, frumoasă, zâmbitoare, vreau să dai dragoste. Pe noi ne-a convins mai mult ce s-a întâmplat data trecută. Deci ne place mai mult așa. Ești foarte bună, ai o voce foarte bună, baftă!"

Replica lui Tudor Chirilă nu a întârziat să apară:

"Dacă artiștii din țara asta ar fi fost preocupați mai mult de muzică cu mesaj, poate nu ieșeam ultimii la testele PISA de educație. Mădălina, rolul artei nu este să mulțumească pe toată lumea. Rolul artei este să deranjeze și dacă ai deranjat în seara asta, eu te felicit. Pentru că tu ce nu ai arătat în concursul ăsta până acum exact asta a fost: emoție. Și dacă ai deranjat și n-a fost ok, e bine, tati. Momentul tău n-a fost <<drăguț>>.

Poate mesajul piesei a ajuns la public. Poate vocea Mădălinei a putut fi auzită, în ciuda comentariilor juraților. Sau poate a fost combinația dintre cele două - calitățile vocale împreună cu emoția și mesajul melodiei, pentru că Mădălina a fost votată de public și a trecut în etapa următoare.

Citește mai multe despre Horia BrenciuIrina RimesSmileyTudor Chirila
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Află cum a decurs prima semifinală de la Vocea României 2019

Ediția live-urilor de la Vocea României a debutat pe 6 decembrie 2019. 12 concurenți au urcat pe scenă, opt dintre...

Închide