Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Therion va concerta în România în 2020

Formația suedeză de symphonic metal Therion revine în România în 2020 în cadrul Maximum Rock Festival, în perioada 13-14 iunie 2020 la Arenele Romane din București, cu un setlist special.

Publicat

pe

Therion la Arenele Romane pe 19 octombrie 2012
Therion la Arenele Romane pe 19 octombrie 2012

După o pauză de aproape 5 ani de la lansarea ultimului album, formația suedeză Therion a revenit în 2018 cu un nou material discografic "Beloved Antichrist". Despre noua operă metal, Christofer Johnsson, fondatorul trupei, spunea în urmă cu câțiva ani într-un interviu:

"Înainte de vă da cu părerea, imaginați-vă întâi un film care urmează să fie turnat, însă are nevoie de coloană sonoră. Au nevoie de o piesă death metal pentru o scenă, o baladă pentru altă scenă și o melodie heavy metal pentru cea de a treia scenă. Sunteți întrebați dacă aceste piese își găsesc cumva rostul. Producătorul dorește să afle dacă fiecare în parte este bună sau nu, nu îi pasă ce fel de gen a fost preluat. Dacă un film are nevoie de o baladă într-un anumit moment, cu siguranță va fi compusă una singulară. Aceeași poveste se aplică și opiniilor legate de opera ce trebuie prestată în timpul unui turneu. Ea trebuie să conțină diferite genuri atunci când diferite lucruri se desfășoară pe scenă. Ar fi incredibil dacă oamenii și-ar da silința să își folosească imaginația puțin mai mult pentru a vedea cum trei părți vor suna mai târziu cu mai mulți soliști și orchestră reală".

Opera monumentală a lui Cristofer Johnsson a fost lansată pe 2 februarie 2018, o încununare a carierei Therion. Această rock opera este inspirată din creaţia literară a lui Vladimir Soloviov, "A Short Tale of the Antichrist". Întreaga compoziţie ajunge la 3 ore şi este extrem de complexă, cu atât mai mult dacă va fi pusă în scenă de Cristofer şi colegii de trupă.

Istoria Therion a început sub numele de Blitzkrieg în 1987, la inițiativa solistului Christofer Johnsson. Titulatura curentă datează din 1989 și vine din limba greacă, însemnând “fiară”. Muzica Therion abordează teme din mitologia nordică. Componența actuală îi reunește pe Christofer Johnsson (chitară), Nalle Påhlsson (bass), Sami Karppinen (tobe), Thomas Vikström (voce), Christian Vidal (chitară), Lori Lewis (voce) și colaboratorii Linnea Vikstrom și Chiara Malvestiti.

În cei 30 ani de activitate, Therion a devenit sursă de inspiratie și simbol pentru multe trupe care au urmat-o în această direcţie. Munca asiduă a trupei - marcată de atitudinea fără compromisuri faţă de produsul muzical - şi-a gasit ecoul în fidelitatea şi entuziasmul ascultătorilor de muzica de pretutindeni, în aprecierile criticilor şi în respectul atras din partea altor mari formaţii internaţionale.

RECOMANDARE: Poze de la concertul THERION de la Arenele Romane pe 19 octombrie 2012

Therion este unul dintre headlinerii evenimentului Maximum Rock Festival 2020. Celelalte două trupe confirmate până în prezent sunt Devin Townsend și Katatonia.

BILETE MAXIMUM ROCK FESTIVAL 2020

Trending