Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noul single Alexandra Ungureanu, "Dalbă corindă" - AUDIO

La începutul lunii lui Moș Crăciun, Alexandra Ungureanu aduce în dar ”Dalbă Corindă”, o reinterpretare a unui colind tradițional românesc ce îmbină elemente dulci și sensibile din folclor cu influențe pop ale zilei de astăzi.

Publicat

pe

Alexandra Ungureanu (Screenshot ”Mămuca”)
Alexandra Ungureanu (Screenshot ”Mămuca”)

"Inspirația folclorică a fost o constantă în direcția mea muzicală din ultimii ani, iar repertoriul de colinde este extrem de amplu și savuros și îmi doresc ca pentru la anul să fac un album întreg de prelucrări pentru sărbători. Perioada aceasta este preferata mea din an și de fiecare dată ascult cu plăcere colindele tradiționale românesti sau pe cele din repertoriul internațional.

Vă cânt cu drag "Dalbă Corindă", o reinterpretare modernă a unui colind arhaic din Maramureș, inspirat din varianta Luizei Maria Mih, o solistă din zona pe care o apreciez foarte mult", declară Alexandra Ungureanu.

AUDIO: Alexandra Ungureanu - "Dalbă corindă"

În aprilie 2018, Alexandra a colaborat cu Marius Moga pentru "Bate, bate", single ce explorează un sound future-pop cu subtile influențe etno și recompune o imagine a esteticii autentic românești. Urmează "Vântule", o piesă inspirată din experiențele și trăirile personale ale artistei, iar în decembrie colaborează cu actorul Marius Manole și lansează "Iarna mea".

În luna mai a anului 2019, lansează împreună cu Skizzo Skillz "Mămuca", piesă compusă de către cei doi artiști împreună cu Sebastian Lazăr, Teodora Păcurar și Vlad Mazarel. Inspirată din experiențele și trăirile personale ale artistei, 'Mămuca" este însoțită de un clip emoționant, în care artista apare pentru prima oară alături de mama sa.

Trending