Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
James Arthur

Ascultă piesa de Crăciun lansată de Sarmalele Reci și Jazzappella, "Fie ca" - AUDIO

Într-o epocă în care Crăciunul a devenit un pretext pentru excese consumeriste, Sarmalele Reci relansează moda urărilor prin sms, în nou lansatul cântec ”Fie ca”. Este o piesă cantabilă, cu influențe gospel și un umor dulce-amărui.
Sarmalele Reci

Sarmalele Reci (foto: Mircea Netea)

Oamenii de care râdem uneori pentru obiceiurile lor învechite, sunt poate adevărații depozitari ai spiritului Crăciunului. Ei, care ne fac urări caraghioase și uncool cu "fie ca", primesc la rândul lor un colind, în maniera Sarmalelor Reci.

Personajul de modă veche din "Fie ca" poate fi chiar Domnu’ Popa, cel căruia Sarmalele Reci i-au dedicat un alt cântec de Crăciun, la mijlocul anilor ’90. De atunci, povestea bunicului care-și "toacă pe cadouri întreaga pensioară" a devenit un hit al comunităților rock-folk și, bineînțeles, o piesă obligatorie în setlistul de decembrie al Sarmalelor Reci.

Se va bucura"Fie ca" de același succes ca "Domnu’ Popa"?

"Pentru noi, adevăratul succes ar fi să le înseninăm viața oamenilor, să îi deturnăm de la cursa nebunească după consum și îmbuibare, să le arătăm ce înseamnă la origini Crăciunul: compasiune, solidaritate și omenie", au tranmis Zoltán András (voce, clape) și Emil Viciu (chitare).

Pentru ca parcursul piesei "Fie ca" să fie unul lin, textierul Florin Dumitrescu s-a consultat la alegerea titlului cu Cosmin Vaman:

"Știam că mai există un cântec frumos de Crăciun cu titlul "Fie ca". Îi aparține prietenului nostru, cantautorul Cosmin Vaman, cel pe care l-am și sunat cu această ocazie. I-am spus că am scris un text, ce-i drept, diferit ca idee, dar intitulat la fel cu al lui. Nu eram obligat s-o fac, dar țin la Cosmin și... noroc că ține și el la mine și mi-a răspuns plin de bunăvoință. Fie ca ambele cântece să fie auzite cât mai des!"

Cântecul"Fie ca" este o colaborare cu Jazzappella și are un videoclip realizat de Corina Schweiger.

VIDEO: Sarmalele Reci feat. Jazzappella - "Fie ca"

Citește mai multe despre Sarmalele Reci
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Armin van Buuren luptă pentru curățarea oceanelor: "Vreau să le ofer copiilor mei lumea pe care o merită"

DJ-ul olandez Armin Van Buuren s-a implicat într-o campanie ce militează pentru stoparea poluării cu plastic a oceanelor. Acesta este...

Închide