Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă piesa de Crăciun lansată de Sarmalele Reci și Jazzappella, "Fie ca" - AUDIO

Într-o epocă în care Crăciunul a devenit un pretext pentru excese consumeriste, Sarmalele Reci relansează moda urărilor prin sms, în nou lansatul cântec ”Fie ca”. Este o piesă cantabilă, cu influențe gospel și un umor dulce-amărui.

Publicat

pe

Sarmalele Reci
Sarmalele Reci │ FOTO: Mircea Netea

Oamenii de care râdem uneori pentru obiceiurile lor învechite, sunt poate adevărații depozitari ai spiritului Crăciunului. Ei, care ne fac urări caraghioase și uncool cu "fie ca", primesc la rândul lor un colind, în maniera Sarmalelor Reci.

Personajul de modă veche din "Fie ca" poate fi chiar Domnu’ Popa, cel căruia Sarmalele Reci i-au dedicat un alt cântec de Crăciun, la mijlocul anilor ’90. De atunci, povestea bunicului care-și "toacă pe cadouri întreaga pensioară" a devenit un hit al comunităților rock-folk și, bineînțeles, o piesă obligatorie în setlistul de decembrie al Sarmalelor Reci.

Se va bucura"Fie ca" de același succes ca "Domnu’ Popa"?

"Pentru noi, adevăratul succes ar fi să le înseninăm viața oamenilor, să îi deturnăm de la cursa nebunească după consum și îmbuibare, să le arătăm ce înseamnă la origini Crăciunul: compasiune, solidaritate și omenie", au tranmis Zoltán András (voce, clape) și Emil Viciu (chitare).

Pentru ca parcursul piesei "Fie ca" să fie unul lin, textierul Florin Dumitrescu s-a consultat la alegerea titlului cu Cosmin Vaman:

"Știam că mai există un cântec frumos de Crăciun cu titlul "Fie ca". Îi aparține prietenului nostru, cantautorul Cosmin Vaman, cel pe care l-am și sunat cu această ocazie. I-am spus că am scris un text, ce-i drept, diferit ca idee, dar intitulat la fel cu al lui. Nu eram obligat s-o fac, dar țin la Cosmin și... noroc că ține și el la mine și mi-a răspuns plin de bunăvoință. Fie ca ambele cântece să fie auzite cât mai des!"

Cântecul"Fie ca" este o colaborare cu Jazzappella și are un videoclip realizat de Corina Schweiger.

VIDEO: Sarmalele Reci feat. Jazzappella - "Fie ca"

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Out of Office Fest debutează în 2022 cu o primă ediție în iunie; Sarmalele Reci, Byron și The Mono Jacks sunt în lineup

Începând din 2022, Bucureștiul va găzdui un nou eveniment anual. Out of Office Fest promite să fie un festival al libertății, în care muzica rock e la ea acasă. Prima ediție are loc în iunie, la Arenele Romane, iar din lineup fac parte trupe ca Sarmalele Reci, Byron și The Mono Jacks.

Publicat

pe

Doru Trăscău (The Mono Jacks)
Doru Trăscău (The Mono Jacks) │ FOTO: Livia Văduva

Vara aceasta, antreprenorii vor avea parte de un festival care le este dedicat. Out of Office Fest 2022, un eveniment organizat de Revista Club Antreprenor, va avea loc sâmbătă, pe 18 iunie, la Arenele Romane din București. Evenimentul se dorește a fi unul anual, 2022 marcând prima ediție.

"Out of Office Fest 2022 va fi un festival al libertății, al bucuriei și al revenirii la normalitate "

"Este un festival de muzică rock dedicat antreprenorilor, oamenilor care reclădesc și modernizează România. Acest eveniment este o dovadă de respect pentru antreprenorii români. (...)

Out of Office Fest 2022 va fi un festival al libertății, al bucuriei și al revenirii la normalitate. Acest eveniment urmează să se desfășoare în fiecare an, în luna iunie", au transmis organizatorii.

Program Out of Office Fest 2022:

Out of Office Fest 2022 are deja lineup-ul conturat. La prima ediție a acestui eveniment vor concerta trupe îndrăgite din alternativul românesc, respectiv Rockabella, EMIL, Sarmalele Reci, Byron, The Mono Jacks și COMA.

 • 17:30: Deschiderea porților
 • 18:45 - 19:15: Mesaje parteneri
 • 19:15 - 19:45: Rockabella
 • 20:00 -  20:45: EMIL
 • 21:00 - 21:45: Sarmalele Reci
 • 22:00 - 22:45: Byron
 • 23:00 - 23:45: The Mono Jacks
 • 00:00 - 00:45: COMA

Prețuri bilete la Out of Office Fest 2022:

 • 100 lei - Early Bird (reducere până pe 31.03.2022, inclusiv)
 • 130 lei - Presale 1 (reducere până pe 31.05.2022, inclusiv)
 • 150 lei - Presale 2 (reducere până pe 17.06.2022, inclusiv)
 • 180 lei - Acces (în ziua evenimentului)

Se pune în vânzare un număr limitat de bilete.

Reguli de acces:

Copiii cu vârsta până în 12 ani au acces gratuit, dacă sunt însoțiți de un părinte sau tutore posesor de bilet.

Intrarea la eveniment se face în baza regulamentului organizatorului și include respectarea tuturor restricțiilor și ale posibilelor condiții suplimentare impuse de autoritățile locale înainte de eveniment și în timpul desfășurării evenimentului.

Pentru a asigura sănătatea și siguranța participanților, a staff-ului și a artiștilor, evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor legale locale impuse de autorități la data desfășurării evenimentului. Organizatorul își rezerva dreptul de a impune oricare sau toate dintre măsurile următoare pentru participanți: prezentarea certificatului verde, prezentarea dovezii vaccinării și/ sau dovezii testării și/ sau dovezii prezenței anticorpilor pentru SARS-CoV2, păstrarea distanței sociale față de alți participanți, minimizarea aglomerării de oameni prin acceptarea sosirii la locație la orele comunicate și/ sau purtarea măștii. Mai multe detalii privind regulamentul de acces vor fi comunicate în zilele din apropierea evenimentului.

Citește în continuare

Albume noi

Sarmalele Reci lansează "Țara te vrea prost" pe vinil

Sarmalele Reci lansează albumul "Țara te vrea prost" pe vinil. Pe 18 decembrie, în club Quantic, albumul document se arată pentru prima dată în noua variantă: reînregistrat, recântat, viu și actual.

Publicat

pe

Afișul concertului Sarmalele Reci - Țara te vrea prost
Afișul concertului Sarmalele Reci - Țara te vrea prost

Inițiată ca o trupă de protest social, simbol al civilizaţiei cu parfum caragialesc, care face haz de necaz în ţara lucrurilor bine făcute şi neterminate, Sarmalele Reci s-a dovedit o trupă profetică.

Un amestec original şi eclectic de rock'n'roll, funk, jazz şi folclor, cu versuri scrise cu artă şi forţa în limba română, "Țara te vrea prost" este un disc emblematic al anilor '90, la fel de actual și acum. Albumul a fost reînregistrat, cu un sunet mai proaspăt, cu o tehnologie mai nouă, cu o voce mai matură, cu o energie mai punk, cu un saxofon mai iscusit.

Sarmalele Reci, în componența actuala – Zoltan Andras, Emil Viciu, Mircea Laszlo Horvath, Ciprian Almasan, Bogdan Valentin Bereuca - și Mihai Iordache au intrat in studio. A rezultat primul vinil Sarmalele Reci, o productie marca Trei Bețivi.

Lansarea vinilului e sărbătorită cu un concert în Quantic

Sarmalele Reci si Mihai Iordache vor veni la Quantic pentru a sărbatori lansarea vinilului cu un concert-concept. Vor fi cântece și descântece pe versuri de Florin Dumitrescu, în prezența poetului. Vor fi profeții muzicale vechi și noi.

"Pe 18 decembrie, la Quantic, scriem istoria împreună și contrazicem titlul albumului, ca să aflăm cum să schimbăm istoria viitoare."

Prețul biletului la concertul din Quantic și prețul vinilului

Biletul de intrare este 50 de lei și e disponibil online. Vinilul este 100 lei și va putea fi cumpărat la Quantic în ziua concertului, dar și online, pe treibetivi.ro, la Trei Betivi Bar sau în magazinele Cărturești.

Reguli de acces:

Accesul se va face exclusiv pe baza certificatului verde COVID-19
Acesta este disponibil pentru:

 • Persoanele vaccinate cu ambele doze și care au împlinit 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
 • Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV2.

Este obligatorie purtarea măștii de protecție pe toată durata evenimentului.
Copiii sub 12 ani au acces gratuit atât timp cât sunt însoțiți de un adult plătitor de bilet. Pentru copii peste 12 ani va fi nevoie de prezentarea unui certificat verde COVID-19. Dacă copilul are peste 5 ani va trebui să poarte mască.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending