Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 The Motans cântând piesa "Fata din vis"The Motans a întâlnit-o pe "Fata din vis" a trupei Compact - VIDEO (Marea Unire Zu 2020) Antrenori Vocea: ReuniuneaEdiția specială "Vocea României" le-a adus românilor un show cu muzică, dans și invitați speciali - VIDEO Smiley și Adrian Despot la Vocea: ReuniuneaSmiley și Adrian Despot au făcut să se audă "basul și cu toba mare" la ediția specială Vocea României Irina Rimes și Tudor Chirilă la Vocea: ReuniuneaÎn cadrul "Vocea: Reuniunea", Irina Rimes și Tudor Chirilă și-au declarat iubirea - VIDEO Alexandra Stan, Cornel Ilie, Liviu Teodorescu - Oameni (Live la Marea Unire ZU 2020)Marea Unire Zu 2020 i-a adus împreună pe Alexandra Stan, Cornel Ilie și Liviu Teodorescu - VIDEO Alina Eremia la Marea Unire Zu 2020Alina Eremia a apăsat pedala rock la Marea Unire Zu 2020 cântând "Sunetul mai tare / DJ Vasile / Banii vorbesc" - VIDEO

Facebook cumpără drepturi pentru videoclipuri muzicale, vrea să ofere o alternativă la YouTube

Facebook negociază de ceva vreme cu casele de discuri pentru a putea oferi un serviciu de streaming pentru videoclipuri muzicale. Surse apropiate de companie şi citate de Bloomberg afirmă că FB doreşte astfel să crească apetitul publicului pentru secţiunea Watch.
Facebook Watch

Facebook Watch │ FOTO: Facebook

Reprezentanţii Facebook negociază cu Universal Music Group, Sony Music şi Warner Music Group. Compania lui Zuckerberg a solicitat dreptul de a difuza videoclipuri muzicale. Facebook ar fi început deja testele cu clipuri cu muzică în Thailanda şi India. Gigantul reţelelor de socializare avea deja înţelegeri cu casele de discuri, permiţându-le utilizatorilor să includă piese celebre în fundalul clipurilor postate online.

Totuşi Facebook nu avea încă dreptul de a difuza un videoclip oficial al unei piese. Music video-urile sunt printre cele mai populare conţinuturi de pe YouTube, zeci dintre ele sărind deja de 1 miliard de vizualizări. Imaginaţi-vă o exclusivitate gen "Gangnam Style" sau "Despacito" pe Facebook, una de negăsit pe YouTube. Aceasta ar propulsa de una singură Facebook Watch la un nou nivel. Watch aFacebook va difuză videoclipuri muzicale pe viitor, prin serviciul Watch. Compania negociază cu casele de discuri pentru drepturile aferente. debutat în august 2017 şi nu a reuşit să atragă aşa mult public precum alternativele de pe piaţă.

În iunie 2018 debuta şi IGTV de la Instagram, dar la rândul său nu a avut succesul dorit. Un prim succes al lui Facebook Watch este emisiunea "Red Table Talk", care a fost nominalizată pentru un premiu Daytime Emmy. Casele de discuri se plâng de ceva vreme că nu primesc destui bani de la Google/ YouTube, deci o înţelegere cu Zuckerberg mulţumeşte pe toată lumea. Facebook pune la bătaie o bază de 2 miliarde de utilizatori pe lună, iar Instagram mai bine de 1 miliard de utilizatori.

Problema cu scoaterea unor clipuri de pe YouTube e că artiştii vor pierde o unealtă de promovare deja testată şi eficientă. Variantele piratate ale pieselor lor vor deveni mai populare, odată cu lipsa lor de pe YouTube. Iar Facebook se va folosi probabil de reclame şi abonamente pentru a atrage lumea spre serviciul său video. Şi marele rival Facebook TikTok pregăteşte un serviciu muzical, dar unul de streaming în stil Spotify şi Apple Music.

2020 ar putea aduce o bătălie la fel de fierbinte în zona videoclipurilor muzicale difuzate online precum cea din lumea filmelor şi serialelor oferite prin streaming.

Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Justin Bieber a anunţat primul său album din ultimii 5 ani; Primul single se numeşte "Yummy"

Justin Bieber a luat o pauză de la materialele discografice mai complexe în ultima jumătate de deceniu. A lansat single-uri,...

Închide