Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tarja Turunen - Together at HomeTarja Turunen ne cântă de acasă - VIDEO (Together at Home) INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Il Volo

"Dacă Vocea României ar fi despre acute și despre grunge-ul ăsta, cu siguranță ai câștiga-o" - i-a transmis Smiley unui concurent

Prima ediție de live-uri de la Vocea României 2019 a debutat în forță, aducând în fața publicului și antrenorilor interpretări surprinzătoare. Calitățile vocale impresionante și/sau emoția transmisă de mesajul piesei au fost subiectele asupra cărora antrenorii au insistat.
Dragoș Moldovan în prima ediție live Vocea României 2019

Dragoș Moldovan în prima ediție live Vocea României 2019

Echipa lui Tudor Chirilă s-a ridicat la nivelul așteptărilor și în prima ediție live (semifinală) a competiție. Cele trei momente muzicale i-au avut în rolurile principale pe Gabriel Bîscoveanu, Mădălina Lefter și Dragoș Moldovan. Interpretarea lui Dragoș a condus la formarea unor păreri contradictorii între antrenori. Aceștia au încercat cât de mult s-a putut să își susțină punctele de vedere, apelând chiar și la publicul din platou.

Dragoș Moldovan a fost ultimul concurent din echipa lui Tudor. A adus pe scenă o reinterpretare a piesei "The Winner Takes It All" de la ABBA.

Optimismul lui Horia Brenciu a dat startul comentariilor antrenorilor:

"Pentru că eu văd foarte mult omul din tine, dincolo de voce, dincolo de acutele tale, sper să fiu primul care, la 1200 dau <<Dragoș>>. Felicitări!"

Irina Rimes a vorbit despre emoție. În opinia antrenoarei, aceasta a lipsit din interpretarea concurentului.

"Știți ce cred eu? Eu cred că noi, antrenorii, cu toții am omis ceva în acest live. Și cred că nu este doar părerea mea. Știu că Tudor o să-și laude momentul, o să te laude pe tine, Dragoș, pe bună dreptate. Ai o voce extraordinară, cânți extraordinar, acutele alea sunt niște acute pe care nu poate să le ia nimeni în concursul ăsta. Tu ești singurul, dar cred că nouă ne scapă un pic emoția și dacă vrem totuși s-aducem emoția, ori o aducem greșit, ori ne forțăm prea mult. Noi tot am vorbit despre emoție, dar cred că lucrul ăsta trebuie să vină cumva natural. I-am apreciat calitățile vocale, dar nu...Ai pătruns cumva, dar prin puterea vocii, nu neapărat prin mesaj. Eu sunt sinceră și eu chiar vreau să zic numai de bine și îți spun încă o dată: ai niște calități extraordinare, dar cred că asta (emoția) am omis-o cu toții. Și este și vina mea, probabil pentru că având voci foarte bune, fiecare dintre noi, cădem în ispita de a da piese pe care să se strige, să se urle, să scoatem emoția vocal. Dar cred că trebuie să lucrăm aici, la suflet".

"Aș vrea să fac o observație interesantă, în stânga mea se vorbește tot timpul la plural și nu îmi place când alți oameni vorbesc în numele meu. Aș vrea să vorbiți fiecare despre ce credeți. Și tu (Horia), și Irina trageți concluzii în numele tuturor, cumva, și e ciudat. Dragoș, am auzit la un moment dat că nu ai fost niciodată fan ABBA și că nu te prea pasionează genul ăsta muzical. Aș vrea să atrag atenția asupra compoziției pentru că ABBA, dincolo de ce au fost ei ca trupă și fenomen pop, ei au fost niște compozitori care au rezistat timp de 40 de ani și încă rezistă. Nu vreau să mă lungesc prea tare, vreau doar să punctez faptul că o piesă foarte bine scrisă va avea valoare în orice fel de variantă ai pune-o. E prima oară când aud piesa asta în varianta asta. Îți mulțumesc foarte tare, Tudor, îți mulțumesc foarte tare, Dragoș. Dacă Vocea României ar fi despre acute și despre grunge-ul ăsta, cu siguranță ai câștiga-o", a spus Smiley.

Ultimul care a a vorbit a fost Tudor Chirilă. Acesta a încercat să infirme comentariul Irinei, cel despre lipsa emoției din interpretarea concurentului său:

"Pe mine mama m-a învățat, când m-am apucat de teatru, că singurul factor care contează este publicul, într-un final. Și eu acum aș vrea să-i rog pe cei din producție să dea microfoanele platoului un pic mai tare până când am să pun eu o întrebare. <<A avut emoție băiatul ăsta?>>"

Răspunsul publicului nu a întârziat să apară, acesta ridicându-se în picioare și aplaudând puternic. Chirilă a continuat:

"Mulțumesc foarte mult pentru răspuns. Dragoș, tu în concursul ăsta alergi singur. Indiferent dac-o să-l câștigi sau nu. Îți garantez că în oricare echipă te-ai fi aflat te-ar fi ridicat pe niște piedestale și niște socluri pe care eu niciodată nici n-am visat să te ridic. Eu îți garantez chestia asta. Tu ești un băiat care cânți, ai vocea asta și în seara asta ai luat o piesă pop și ai făcut din ea o piesă rock. Dar ai început cântând pop și cumva ai terminat cântând pop. Ai avut căldură, tandrețe, catifelare, miere și, la un moment dat, aceste grunge-uri pe care nu le are nimeni. Despre emoție să vorbească publicul și voturile lor. Eu îți mulțumesc. Eu am simțit, a fost undeva, acolo, bine. Am întotdeauna credința că un om care lucrează cu câini n-are cum să nu știe să-i emoționeze pe oameni".

Voturile publicului l-au ajutat pe Dragoș să treacă în etapa următoare a competiției - cea de-a doua semifinală.

Citește mai multe despre Horia BrenciuIrina RimesSmileyTudor Chirila
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
BTS indică o viitoare colaborare cu Billie Eillish

Prezentă la brunch-ul publicației americane Variety, Billie Eillish s-a întâlnit cu membrii trupei BTS. Imediat s-a răspândit în online ideea...

Închide