Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tarja Turunen - Together at HomeTarja Turunen ne cântă de acasă - VIDEO (Together at Home) INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Il Volo

Cei 4 finaliști de la Vocea României sunt aici, decizia la public

Pe 13 decembrie va avea loc cea de-a doua semifinală a show-ului Vocea României 2019. Pe scenă vor urca opt concurenți, însă doar patru dintre aceștia vor ajunge în marea finală cu ajutorul voturilor publicului. Înaintea celui mai așteptat moment al competiției, vă prezentăm o recapitulare a celor mai bune opt voci din concurs.
Juriul emisiunii Vocea României, ediția 2019

Juriul emisiunii Vocea României, ediția 2019 (foto: Pro TV)

Prima ediție de live-uri de la Vocea României a adus pe micile ecrane momente muzicale ce au impresionat sau au dezamăgit, interpretări în care a dominat doar vocea sau, din contră, interpretări pline de emoție și mesaj. Antrenorii mai aveau în echipe câte trei concurenți și fiecare dintre aceștia a dat tot ce avea mai bun pentru a obține un loc în următoarea etapă. Antrenorii nu au mai putut alege cine să meargă mai departe, iar destinul concurenților la Vocea României a stat doar în mâinile publicului, care a votat concurenții preferați fie prin sms, fie online.

În acest moment al competiției - cea de-a doua semifinală, fiecare antrenor mai are doi concurenți ce se luptă pentru marele premiu: Adriana Simionescu și Elena Bozian (echipa Horia Brenciu), Bogdan Dumitraș și Jasmina Răsădean (echipa Irina Rimes), Andi Țolea și Elena Ilie (echipa Smiley), Dragoș Moldovan și Mădălina Lefter (echipa Tudor Chirilă).

Cine vrei să câștige trofeul Vocea României 2019?

  • Dragoș Moldovan (57%, 208 Voturi)
  • Andi Țolea (20%, 73 Voturi)
  • Jasmina Răsădean (14%, 50 Voturi)
  • Elena Bozian (10%, 36 Voturi)

Total Voturi: 367

Cei opt semifinaliști și publicul

Concurenții au impresionat antrenorii, dat fiind faptul că se află în etapa semifinalelor emisiunii. Publicul joacă acum un rol important pentru că decide cine vor fi cei patru finaliști și, în cele din urmă, marele câștigător al show-ului Vocea României 2019. Cei opt concurenți au ajuns de-a lungul timpului la inima publicului, fie prin tehnica vocală ce nu are cum să scape neobservată chiar și pentru un necunoscător, fie prin emoția transmisă.

Jasmina Răsădean, Adriana Simionescu și Mădălina Lefter au cucerit de la etapa audițiilor pe nevăzute, numărul vizualizărilor acelor momente fiind de ordinul sutelor de mii. Tot în audițiile pe nevăzute s-au făcut remarcați Bogdan Dumitraș și Andi Țolea. Dragoș Moldovan a avut un moment important și lăudat de public în timpul knockout-urilor, când a interpretat "Painkiller", de la Judas Priest. Mădălina Lefter a fost o sabie cu două tăișuri în timpul Confruntărilor. Duetul său cu George Aghinea a fost deopotrivă apreciat, cât și criticat.

Elena Bozian a avut momente calde și a demonstrat că, deși nu are studii muzicale, visul său de a cânta merită orice sacrificii. Cealaltă Elena (Ilie) a creat momente atipice și a prezentat o "nebunie" frumoasă, texturi diverse ale vocii, unicitatea sa fiind observată de public.

Fiecare concurent a prezentat cât mai multe fațete ale vocii, a lăsat publicul să se apropie, să rezoneze cu el, să îl facă să simtă. Fie că vorbim de puterea vocii cu care a impresionat publicul, fie că vorbim de sensibilitatea ce a emoționat audiența, fie că au plăcut, fie că au displăcut, semifinaliștii de la Vocea României 2019 au acel "je ne sais quoi" ce ne face să îi ținem minte.

Cine sunt semifinaliștii Vocea României 2019?

Adriana Simionescu

Adriana Simionescu are 16 ani și este pasionată de muzică. Acest domeniu este predominant în familia sa. Tatăl concurentei este cântărețul de manele Adrian Minune, iar sora sa este, de asemenea, cântăreață. Cu numele de scenă Karmen, aceasta a devenit cunoscută publicului în 2015, cu hit-ul "Domino". De-a lungul emisiunii, concurenta a vorbit despre cum e să faci parte dintr-o familie cunoscută. Este atât un privilegiu, cât și o povară. Ca să dobândească o identitate și să fie recunoscută strict pentru talentul ei, Adriana trebuie să muncească mai mult decât un adolescent "normal". Pe lângă încercările dificile ale Adrianei de a se separa de imaginea tatălui său, aceasta s-a confruntat și cu fenomenul de bullying. Încă de când era mică, a fost marginalizată de copii, de oamenii din jur și chiar de profesori pentru că este romă. Cu toate acestea, pasiunea Adrianei pentru muzică este mai puternică decât orice altceva. A impulsionat-o de-a lungul timpului și a făcut-o să participe la Vocea României 2019.

La audițiile pe nevăzute, Adriana a interpretat piesa lui Emeli Sandé, "My Kind of Love" și a reușit să întoarcă un scaun. Horia Brenciu a fost antrenorul care a văzut potențial în vocea concurentei. În etapa knockout-urilor, Adriana s-a luptat cu colegii Alexandru Bugan și Teodor Danci. A cântat "Who's Loving You" de la Jackson 5 și a trecut mai departe. A urmat etapa Confruntărilor, moment în care Adriana s-a duelat cu Nunzio Mastrangelo. Cei doi au cântat piesa celor de la Destiny's Child, "Survivor". Horia Brenciu a decis să continue competiția cu Adriana.

În primul live al emisiunii, Adriana Simionescu a interpretat piesa Ettei James, "I Just Want To Make Love To You". Voturile publicului au trimis-o în cea de-a doua semifinală.

Elena Bozian

Elena are 23 de ani și este inginer la Uzina din Mioveni. Nu are studii muzicale, dar pasiunea pentru muzică a fost atât de puternică încât a învățat singură. La audiții, concurenta a cântat "Feel It Still" și l-a convins pe Horia. La knockout-uri, Elena a pregătit piesa "Crazy" și a trecut în etapa următoare, fiind aleasă de antrenor. 
În cadrul Confruntărilor, Elena a cântat în duet cu Luiza Constantin piesa "California Dreamin'" (The Mamas and the Papas). Concurenta a ajuns în prima semifinală, în detrimentul Luizei.

Elena Bozian a cântat în primul live de la Vocea României 2019 piesa "Hoy Tengo Ganas De Ti". Concurenta a primit voturile publicului.

Bogdan Dumitraș

Bogdan are 25 de ani şi este originar din Botoşani. Este de profesie percuționist şi lucrează la Filarmonica din Ploieşti. A întors toate scaunele la audițiile pe nevăzute cu piesa "Grace Kelly". Tânărul a ales să meargă în echipa "Cosmos" a Irinei Rimes. În cea de-a doua etapă a competiției, Bogdan a urcat pe scenă alături de Mihaela Romilă și Lavinia Băjinaru. Momentul său în cadrul căruia a interpretat "Finesse" (Bruno Mars) a fost câștigătorul knockout-ului.

În etapa Confruntărilor, Bogdan s-a duelat cu surorile Jovana & Jelena Milovanovic. Cei trei au cântat piesa "Higher Ground". Bogdan a ieșit câștigător și a ajuns în prima semifinală, interpretând piesa lui Sam Smith, "Writings On The Wall".

Jasmina Răsădean

În vârstă de 16 ani, Jasmina Răsădean este din Arad și studiază canto - muzică ușoară la Liceul de Arte "Sabin Drăgoi", în clasa a XI-a. La Vocea Românei a interpretat piesa "I Put a Spell On You", iar interpretarea sa a avut un efect puternic asupra celor 4 jurați. Cu toții au apăsat pe buton, complet răstălmăciți de maturitatea și forța vocii Alexandrei. Tânăra a ales să meargă în echipa lui Tudor. La knockout-uri, Jasmina a cântat "Sail" (Awolnation), dar Chirilă nu a ales să meargă mai departe în competiție cu ea. Însă, norocul a fost de partea Jasminei pentru a fost salvată de Irina.

În etapa Confruntărilor, Jasmina Răsădean și Mădălin Antonesei, ambii salvați de Irina în etapa knockout-urilor au interpretat "Another Way To Die" (Alicia Keys & Jack White). Irina Rimes a ales-o pe Jasmina. În live-uri concurenta a impresionat cu piesa "I Will Survive" (Gloria Gaynor). Voturile publicului au trimis-o în cea de-a doua semifinală.

Andi Țolea

Andi are 18 ani și este elev. La audiții, Andi a fost concurentul care a schimbat regulile jocului de la Vocea României. A interpretat piesa "Make It Rain" și emoția cu care a cântat, laolaltă cu talentul vocal, i-au impresionat pe antrenori. În acea clipă nu a mai contat faptul că echipele erau complete. Horia, Irina, Smiley și Tudor nu au putut lăsa o asemenea voce să le scape printre degete. Tânărul l-a ales pe Smiley ca antrenor. Pentru că acesta avea un concurent în plus, la knockout-uri, Andi nu a făcut parte dintr-un trio, ci dintr-un cvartet alături de Kevin Magalhaes, Alexandru Ciubotaru și Gabriel Bîscoveanu. Interpretarea sa a piesei "I Will Always Love You" l-a convins pe Smiley îl păstreze în echipă.

În Confruntări, Andi a format un duet cu Zoe Grigoraș. Cei doi au interpretat piesa "lovely" (Billie Eilish & Khalid). La ediția live, Andi a adus emoție pe scena de la Vocea României cu piesa "Without You" (Mariah Carey). Interpretarea sa a ajuns la sufletul publicului, fiind trimis în etapa următoare.

Elena Ilie

Elena are 18 ani și este din Pașcani. Moștenește pasiunea pentru muzică de la tatăl său. La audiții a interpretat într-o variantă surprinzătoare piesa "Black Hole Sun" și a întors doi antrenori: Horia și Smiley. Elena a mers în echipa lui Smiley, antrenor care s-a gândit ca la knockout Elena să facă parte dintr-un trio alături de Nica Vacari și Doru Ciutacu. Concurenta a cântat "Seven Nation Army", varianta Ben L'Oncle Soul.

În etapa Confruntărilor, Elena Ilie și Maria Farcaș au energizat audiența cu "Sympathy For The Devil" de la The Rolling Stones. Smiley a ales să meargă mai departe cu Elena, iar în primul live, aceasta a surprins cu piesa "Imagine" a lui John Lennon.

Dragoș Moldovan

Dragoș este din Timișoara și are 21 de ani. Se ocupă cu dresajul canin și cu muzica, cea din urmă aflându-se pe primul loc în viața lui. Face parte din două trupe de muzică rock și studiază chitara la Facultatea de Muzică. La audițiile pe nevăzute de la Vocea României 2019, concurentul a interpretat melodia "Feeling Good". A ridicat publicul în picioare și a întors toate scaunele. Dragoș l-a ales pe Tudor Chirilă. În rundă de knockout-uri, tânărul a interpretat dificila piesă a celor de la Judas Priest, "Painkiller". El s-a luptat cu ale sale colege de echipă - Natalia Sălăgean și Britta Seidner și a câștigat. Dragoș Moldovan a trecut în etapa Confruntărilor. 

În cadrul Confruntărilor, Dragoș s-a duelat cu Ana Maria Ioana pe melodia "Just A Fool" (Christina Aguilera & Blake Shelton). Dragoș a ieșit învingător, iar în prima semifinală a cucerit publicul cu o interpretare rock a piesei "The Winner Takes It All" de la ABBA.

Mădălina Lefter

Mădălina are 21 de ani și a fost prima concurentă ce a deschis noul sezon de la Vocea României. Concurenta a interpretat la audițiile pe nevăzute piesa "It's A Man's World" și a întors toate scaunele. Decizia tinerei a fost să meargă mai departe cu Tudor. În cea de-a doua etapă a competiției (knockout-uri), antrenorul a fost de părere că Mădălinei i s-ar potrivi piesa lui Jennifer Hudson, "Golden Slumbers". A avut dreptate. Interpretarea Mădălinei le-a scos din competiție pe cele două concurente rivale, Carmelina Burdeniuc și Cătălina Pop.

La Confruntări Mădălina alături de George Aghinea au impresionat cu un moment remarcabil. Cei doi au interpretat piesa "How Deep Is Your Love" (Bee Gees). Chirilă a mers mai departe cu Mădălina. Dacă la Confruntări, Mădălina și-a etalat calitățile vocale, în etapa live-uri a insistat pe transmiterea mesajului piesei interpretate (Hozier " Nina Cried Power").

Citește mai multe despre Horia BrenciuIrina RimesSmileyTudor Chirila
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Evanescence va înregistra un nou album mai heavy la început de 2020

Evanescence a găsit magia şi chimia necesară pentru a începe să creeze noi piese. Amy Lee a confirmat că trupa...

Închide