Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

Cea mai celebră piesă Nirvana a ajuns la 1 miliard de vizualizări pe YouTube

După ce în ultimii ani piesele rock mega hit "Bohemian Rhapsody" de la Queen şi "November Rain" de la Guns N' Roses au atins miliardul de vizualizări pe YouTube, acum e rândul celei mai celebre piese Nirvana să ajungă la acest prag. E vorba despre "Smells Like Teen Spirit", iar istoricul său îl aflaţi în articol.
Smells Like Teen Spirit atinge 1 miliard de vizualizari

Smells Like Teen Spirit atinge 1 miliard de vizualizari │ FOTO: Nirvana

"Smells Like Teen Spirit" este un single al trupei Nirvana, lansat în anul 1991 şi extras de pe albumul "Nevermind". Cu această piesă începea albumul cu numărul 2 din cariera grupului, iar LP-ul a primit discul de diamant. Videoclipul său oficial a ajuns la 1 miliard de vizualizări săptămâna trecută, intrând într-un club select al clipurilor foarte vizionate de public.

Basistul şi cofondatorul Nirvana, Krist Novoselic a postat un mesaj de mulţumire pe Twitter, după ce pe 19 decembrie postase că vizualizarea cu numărul 1 miliarde va fi un tribut pentru Kurt Cobain, solistul trupei. Cobain şi Krist fondau Nirvana alături de Aaron Burckhard în 1987, în Aberdeen, Washington.

Videoclipul este al doilea cel mai urmărit din anii 1990, după "November Rain" de la Guns N' Roses. În ultimul an acest clip care a fost uploadat pe 16 iunie 2009 a înregistrat în medie 450.000 de vizualizări pe zi, ducând clipul la un uriaş număr de 730 de milioane de vizualizări doar în 2019. 150 de milioane au provenit din SUA, 70 de milioane din Brazilia şi 64 de milioane din Mexic. Urmează Franţa, cu 31 de milioane şi Marea Britanie cu 26 de milioane.

Despre "Smells Like Teen Spirit" Kurt declarase următoarele:

Am încercat să copiez The Pixies. Trebuie să recunosc asta. Când am auzit Pixies prima oară, m-am conectat cu acea trupă atât de mult, încât ar fi trebuit să fac parte din ea, sau măcar dintr-o trupă de coveruri Pixies. Am folosit simţul lor de dinamică, fiind tăcuţi şi moi şi apoi gălăgioşi şi duri.

Lui Cobain i-a venit ideea piesei atunci când pietena sa Kathleen Hanna a scris pe un perete "Kurt miroase a Teen Spirit", un deodorant foarte popular în acea perioadă. Kurt declarase că nu ştia numele deodorantului şi credea că e vorba despre "spirit revoluţionar".

Citește mai multe despre Kurt CobainNirvana
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Facebook cumpără drepturi pentru videoclipuri muzicale, vrea să ofere o alternativă la YouTube

Facebook negociază de ceva vreme cu casele de discuri pentru a putea oferi un serviciu de streaming pentru videoclipuri muzicale....

Închide