Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Zdob și Zdub lansează "Bestiarium", un album inspirat de relația om-natură

Formaţia Zdob şi Zdub lansează albumul "Bestiarium", al zecelea material discografic din carieră. O colecţie de 14 melodii, discul include o singură colaborare, cu Irina Rimes, pentru piesa "Sânziene".

Publicat

pe

Concert lansare Zdob si Zdub la Hard Rock Cafe

Conceptul general al albumului "Bestiarium" are ca mesaj relația Omul și Natura, ca un Univers întreg. Majoritatea pieselor poartă titluri legate de lumea faunei și florei, iar unele melodii sunt inspirate din folclorul autentic și din patrimoniul basmelor românești. Materialul conține piese cu elemente rock, punk, ska, electronic, rock psihedelic, street music, acustic, trance, nuanțe din folclorul indian și afro.

Zdubii ne cheamă, așadar, într-o atmosferă plină de mister și basm. Dacă ești deschis să vibrezi cu energii vii, să asculți piese cu esențe, despre simboluri arhaice, piese ce aduc mesaje eterne, atunci... e timpul să intri cu Zdubii în Bestiarium. E timpul să te întorci Acasă. E timpul să te întorci în Natură. Aici Leul îți va da curaj, Lupul înțelepciune, iar ursul – putere și siguranță. Zânele te vor învăța să iubești, iar Făt-Frumos – să lupți. Mioara năzdrăvană îți va prezice soarta. Cântecele păsărilor și copacilor îți vor purifica sufletul. Legendele și miturile vor resuscita înțelepciunea seculară a poporului și tu îți vei aminti de tine însuți cel autentic. Tu ești o particulă a Naturii, o particulă a Pădurii și a Bestiarului de basm.

Pe 8 noiembrie, formaţia Zdob şi Zdub pleacă în turneul de promovare a albumului "Bestiarium" şi va ajunge din Constanţa până în Iasi, cu o oprire pe 28 noiembrie 2019 în Bucureşti, la Sala Palatului.

Tracklist "Bestiarium" - Zdob și Zdub:

  1. Statu-Palmă-Barbă-Cot
  2. Muma Pădurii
  3. Lupul Solitar
  4. Horea despre Horea
  5. Ursul
  6. Omul Liliac
  7. Sânziene feat. Irina Rimes
  8. Pădure, verde pădure
  9. Mioriţa
  10. Înţelept, Codrule, eşti
  11. Colindul Leului
  12. La mijloc de codru des
  13. India mă cheamă
  14. Colindul Leului (Remix by Comaroni)

De pe albumul "Bestiarium", Zdob şi Zdub a lansat până în prezent 5 melodii – "Ursul", "Lupul Solidar", "Omul Liliac", "Colindul leului" şi "India mă cheamă".

De peste 20 de ani, Zdob și Zdub a găsit cheia către inima iubitorilor de sonorităţi inovative, cu un un mix muzical original, în care se întâlnesc intensitatea urbană și spiritul rural. Piesele Zdob și Zdub combină elemente etno, folclorice, hip-hop, drum'n'bass, jungle şi punk, într-un mod unic și captivant.

Zdob și Zdub a susținut sute de concerte în peste 30 de țări, a participat la zeci de festivaluri de importanță internațională, cucerind publicul prin energia și autenticitatea lor. Formația a cântat pe aceeași scenă cu mari artiști și trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers sau Linkin Park.

Trending