Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tarja Turunen - Together at HomeTarja Turunen ne cântă de acasă - VIDEO (Together at Home) INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Il Volo

Viţa de Vie anunţă lansarea albumului "În Corzi @ Awake", primul album live simfonic al trupei

Viţa de Vie continuă să experimenteze cu sunetul său şi să îşi reinventeze hiturile, pregătind un nou album inedit. De această dată este un LP live, dar şi primul album live și simfonic al grupului. Este disponibil la precomandă deja şi puteţi afla detalii despre el în articol.

Vița de vie la Festivalul Awake 2018 (foto: Alexandru Dragoi / InfoMusic.ro)

Acest material discografic vine în continuarea lui "Electric" şi "Acustic". "În Corzi" este o aluzie la instrumentaţia orchestrală care adaugă extra feeling celor mai apreciate creaţii Viţa de Vie. Înregistrările sunt rezultatul unei reprezentaţii speciale din cadrul Festivalului Awake 2018. Viţa de Vie a concertat acolo alături de Filarmonica de Stat Târgu Mureş, condusă de Remus Grama. Albumul va debuta pe 6 decembrie şi poate fi precomandat acum de aici.

Adrian Despot a declarat următoarele despre acest proiect inedit:

Este next level pentru noi. Suntem trei conservatorişti în VdV, patru, dacă îl punem la socoteală şi pe Mandela Gajol, iar muzica cultă a stat la baza formării şi dezvoltării noastre ca artişti. Am ales rock-ul along the way, însă nimic nu poate înlocui intensitatea vibrantă a unei orchestre simfonice. Prin aportul acesteia, muzica noastră capătă noi valenţe.

Auzisem că există momente magice pe scenă, am şi trăit câteva de-a lungul vieţii, însă nu am reuşit să prindem pe cameră și pe bandă niciunul până acum. Vizionând și ascultând însă concertul nostru de la AWAKE din 2018, am realizat că tocmai am prins unul, integral! Nu suntem genul de artişti care se îmbată cu propriile creaţii, mai degrabă suntem cei mai drastici critici ai noştri, însă ce se întâmplă pe scenă atunci când suntem împreună cu o orchestră simfonică este absolut magic.

Experienţa pe care am avut-o cu Filarmonica din Târgu Mureş rămâne pe veci în sufletele noastre, la fel ca şi prieteniile care s-au legat între noi. Am constatat cu plăcere că aveam fani printre instrumentişti, îşi cântau partiturile şi ştiau versurile şi le cântau în acelaşi timp şi am avut un noroc extraordinar cu Remus Grama, marele nostru dirijor. Atât la propriu cât şi la figurat.

Albumul cel nou se va putea cumpăra şi într-o ediţie specială deluxe, limitată la 300 de discuri vinil de 180 de grame, translucent marble red. Acestea sunt numerotate manual şi conţin câte un bilet la concertul simfonic Viţa de Vie din cadrul Festivalului Awake 2020, plus un voucher de reducere pentru biletele de la celelalte zile de festival. Primele 30 de precomenzi de disc vinil primesc şi una din corzile folosite în concertul live din 2018.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Adrian DespotVita de Vie
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE