Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Târgul de Crăciun de la Bucureşti se deschide pe 28 noiembrie; Iată ce artişti vor concerta

Ne apropiem încet-încet de perioada sărbătorilor de iarnă. Târgul de Crăciun de la Sibiu şi-a deschis porţile şi au început şi reclamele de Crăciun la TV. Capitala se pregăteşte la rândul său de deschiderea propriului Târg. Acesta va debuta în Piaţa Constituţiei pe 28 noiembrie şi avem detalii despre eveniment plus artiştii care vor concerta în articol.

Publicat

pe

Afis Târgul de Crăciun București 2019
Afis Târgul de Crăciun București 2019 │ FOTO: Creart

Pe 28 noiembrie se deschide Târgul de Crăciun de la Bucureşti 2019, în Piaţa Constituţiei. Este un eveniment organizat pe parcursul a multiple zile, cu intrare liberă. În ziua de 28 se va aprinde şi iluminatul festiv în Capitală, de la ora 19:00. Organizatorii au pregătit Casa Moşului şi un brad înalt de peste 30 de metri, dar şi un carusel şi patinoar pentru cei mici, dar şi cei mari care îi vor însoţi.

Gurmanzii şi cei care caută produse tradiţionale vor avea la dispoziţie 130 de căsuţe cu bunătăţi. Vor avea loc programe speciale de Ziua Naţională a României şi de Crăciun, iar în noaptea de Ajun se va cânta "Silent Night". Publicul va putea să cânte colinde alături de artişti îndrăgiţi în serile de sărbătoare. Cei mici îl vor putea vedea pe Moş Crăciun de pe 13 decembrie 2019.

Târgul de Crăciun din Bucureşti este la ediţia cu numărul 13 şi va fi deschis până pe 26 decembrie. Spectacolul de deschidere de pe 28 noiembrie va fi susţinut de Corul de copii Radio, Lidia Buble, Voltaj şi Loredana & Banda Agurida.

Programul Târgului de Crăciun

Târgul de Crăciun București va fi deschis zilnic între orele 11:00 – 22:00, în perioadele 2 – 5 decembrie / 9 – 12 decembrie / 16 – 19 decembrie, cu o prelungire de 30 de minute (11:00 – 22:30) în perioadele 28 – 30 noiembrie / 1 decembrie / 6 – 8 decembrie / 13 – 15 decembrie / 20 – 26 decembrie.

Zona Gastronomică

În cele peste 130 de căsuțe din lemn decorate festiv participanţii la eveniment pot găsi produse tradiționale românești, precum cozonaci, prăjituri de casă, dulcețuri, poale-n brâu, plăcinte, sarmale, mămăligă, cârnați, murături, vin fiert, brânzeturi. Sunt şi obiecte şi bibelouri, decorațiuni de sezon, costume populare, accesorii, ii, obiecte tradiționale specifice sărbătorilor de iarnă, produse lucrate manual, jucării sau produse naturale de îngrijire.

Artişti

Ziua Naţională va fi sărbătorită pe 1 decembrie la Târgul de Crăciun Bucureşti începând cu ora 18:30. Evenimentul "Ziua României, Ziua Bucuriei" va include reprezentaţii ale unor legende ale muzicii populare româneşti, acompaniate de Orchestra Națională "Valahia", a Primăriei Municipiului București, condusă de Marius Zorilă: Nicolae Mureșan, Niculina Stoican, Margareta Clipă, Petrică Mâţu Stoian, Ştefănia Rareş, Nicoleta Voica, Florica Zaha, Gheorghe Turda, Gheorghe Roşoga, Răzvan Rădos şi Corul Cuanticum, Ansamblul folcloric profesionist "Doina Dunării". Pe scena din Piața Constituției, de Ziua Națională, vor performa și minorități naționale.

"Silent Night" este Concertul extraordinar de Căciun propus tuturor celor care aleg să petreacă Seara de Ajun la Târgul de Crăciun București. Aceștia se vor bucura alături de Orchestra Simfonică Bucureşti şi Big Band-ul Radio, dirijor Andrei Tudor, Grupul vocal "Acapella", Corul de copii "Sunetul Muzicii" și soliştii Marcel Pavel, Vlad Miriţă, Andrei Lazăr, Ionuţ Ungureanu, Aurelian Temişan, Luminiţa Anghel, Monica Anghel, Paula Seling, Irina Baianţ, Loredana.

Pe 25 decembrie publicul se poate bucura de un program artistic susținut de: Corul psaltic "Tronos" al Catedralei Patriarhale – condus de arhidiacon Mihail Bucă, corurile de copii "Symbol", "Allegretto", "Meloritm", Ansamblul de copii "Andantino", Orchestra Metropolitană Bucureşti - condusă de dirijorul Daniel Jinga, Corul Accoustic și soliștii Ana Cebotari, Mirela Vaida, Elianne, Amna, Mihai Mitză Georgescu, Daniel Lazăr, Ianna Novac, Alina Petrică, Iordache Basalic, Alin Stoica, Liviu Îndricau.

Iată şi alţi artişti aşteptaţi să urce pe scenă: Horia Brenciu & HB Orchestra, Ștefan Bănică, Vița de Vie, Vunk, Voltaj, Bere Gratis, Holograf, Phoenix, Moonlight Breakfast, Antract, Damian Drăghici & Brothers, Ovidiu Komornyik & OK Bând, Nicole Cherry, Connect-R, Bosquito, Elena Gheorghe Band, Ștefan Hrușcă, Narcisa Suciu, Grigore Leșe, Fuego, Irina Loghin și mulți alții.

"Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!" - Campania umanitară a Târgului de Crăciun București

Între 28 noiembrie şi 20 decembrie 2019 are loc o campanie de donaţii, sub formă de cărţi şi jucării. Punctul de donare este un cufăr, în care pot fi lăsate cărţile şi jucăriile, lângă intrarea în Casa lui Moş Crăciun din Piaţa Constituţiei.

Moş Crăciun vă sosi la Târgul de Crăciun pe 13 decembrie la ora 18:00, având un program atistic special: Gașca Zurli, Alina Sorescu și "Picii lu’Soreasca", Jo & Band, Rândi. Moșul și elfii săi vor sta de vorbă cu cei mici zilnic, între orele 11:00 – 13:00 și 17:00 – 22:00, până pe 24 decembrie, pentru a afla direct de la ei ce-și doresc să primească de sărbători.

Primăria Capitalei, prin creArt – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București organizează acest eveniment. Târgul de Crăciun București se află, anul acesta, la cea de-a XIII-a ediție și se înscrie în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – ”Christmas Markets”.

Comentează

Emisiuni radio-tv

FUEGOVELION 2024 aduce un spectacol cu folclor autentic la TVR 2

Paul Surugiu-Fuego şi echipa "Drag de România mea" au pregătit un super program de Revelion. La TVR 2, FUEGOVELION 2024 va începe pe 31 decembrie, de la ora 22:25 și va ține aproape patru ore. În decorul superb, cu mese pline de preparate tradiţionale delicioase, distracție va fi pe cinste!

Publicat

pe

FUEGOVELION 2024
FUEGOVELION 2024

Artist de succes, cu priză la public și o experienţă de peste 25 de ani, Paul Surugiu-Fuego a pregătit un Revelion autentic, cu folclor şi artiști de top. Invitaţii săi, care iubesc arta populară şi sunt simboluri ale scenei, vor încinge cea mai mare sărbătoare pentru români.

Paul Surugiu-Fuego mărturisește că va surprinde telespectatorii cu un program aparte, o călătorie prin mai toate zonele geografice ale României, duete inedite, urări de suflet și cântece nemuritoare.

"Am făcut un Revelion cum n-ați mai văzut de multă vreme! După succesul de anul trecut al concertului meu folcloric, ne-am zis că ar fi frumos să continuăm tradiția și să realizăm un spectacol tv cu mari artiști din mai toate zonele, cu melodii de neuitat, costume autentice, totul într-o petrecere de neuitat, cu public spectator, cu masa plină de bucate alese, cu multă veselie! Eu zic că merită să ne vedeți! Nu vă divulg prea multe momentan, doar că doamna Irina Loghin va avea parte de provocări inedite și va cânta ceva neașteptat, doamnele Sofia Vicoveanca și Nicoleta Voica vin cu șlagăre de neuitat, iar PLĂIEȘII din Basarabia ne aduc bună dispoziție", a declarat Paul Surugiu-Fuego.

Program de tradiţie, FUEGOVELION se numără printre cele mai urmărite show-uri TV, un brand asociat cu decența, calitatea şi eleganța. În cea mai importantă noapte dintre ani, Paul Surugiu-Fuego invită telespectatorii TVR 2 la o petrecere pe cinste, alături de mari artiști ai neamului, dar și tineri plini de energie. Printre invitaţi se numără Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, Vlăduța Lupău, Olguța Berbec, Nicoleta Voica, Steliana Sima, Matilda Pascal Cojocărița, PLĂIEȘII, Elena Merișoreanu, Maria Butilă, Florentina și Petre Giurgi, Alesis, Oana Font, Zorina Bălan şi Ilie Caraș.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin sunt gazdele Revelionului de la Antena 1

În noaptea dintre ani, de la ora 20:00, la Antena 1, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu se întrec cu Nea Mărin în cel mai tare program de Revelion. Zeci de vedete li se vor alătura celor două echipe conduse de Nea Mărin şi de Liviu şi Andrei şi împreună îi vor invita pe telespectatorii să decidă câştigătorul. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin
Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin │ FOTO: Antena 1

Numere de dans, momente umoristice, cei mai renumiți artiști din toate generațiile și din cele mai diverse genuri muzicale, pe toate şi mai mult de-atât le va avea "Revelionul cel neBUN". Voia bună şi distracţia vor fi şi ele la înălţime, într-o noapte în care petrecerea este pentru toate gusturile. Şi cum întrecere fără obstacole nu putea exista, cei trei îi au alături de ei şi pe poznaşii serii, Rikito Watanabe şi Sonny Medini, care se vor asigura că întrecerea nu va fi deloc una simplă.

Loredana, Delia, Connect-R, Andreea Bălan, Andreea Antonescu, Mircea Baniciu, Ana Baniciu, Puya, Adriana Trandafir, Romică Țociu, Paula Chirilă, Azur, Cătălin Crişan, A.S.I.A., Andreea Bănică, Gelu Voicu, Voltaj, Tudor Ionescu, Olguţa Berbec şi Remus Novac, Angelica Flutur, Pepe, Ruby, SHIFT, Jean de la Craiova, Giulia Anghelescu, Cleopatra Stratan şi Edward Sanda, Vali Vijelie, Tzancă Uraganu’, YNY Sebi şi Bogdan DLP, Georgiana Lobonţ, Taraful de Caliu, baletul COBO, coordonat de Cocuța și Bogdan Boantă, se numără printre invitații serii.

Ei vor intra în scenă reprezentând fie echipa lui Liviu și Andrei, fie echipa lui Nea Mărin. Din care tabără a distracției fac parte artiștii, ce aduce fiecare pe scena pe care întâmpină Noul An și ce alte surprize au mai pregătit cei trei amfitrioni telespectatorii vor descoperi la Revelionul cel neBUN, pe 31 decembrie, la Antena 1, de la ora 20:00, când cea mai tare petrecere îi va purta spre 2024!

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Alexandra Căpitănescu a câștigat Vocea României 2023

Trofeul Vocea României 2023 și premiul de 100.000 de euro au ajuns la Alexandra Căpitănescu. Finala competiției de voci a avut loc pe 15 decembrie, iar cei patru concurenți rămași în joc și-au scos toate armele din dotare pentru marele premiu. Te invităm să citești rezumatul ediției.

Publicat

pe

Alexandra Căpitănescu la Vocea României 2023
Alexandra Căpitănescu la Vocea României 2023 │ FOTO: PRO TV

Patru finaliști, un singur câștigător. În urma voturilor telespectatorilor, Alexandra Căpitănescu a primit titulatura de Vocea României 2023, premiul în valoare de 100.00 de euro și invitația de a susține un recital la Electric Castle.

În cadrul finalei, am avut parte de momente individuale ale fiecărui concurent din cele patru echipe, de momente muzicale ale concurenților alături de antrenorii lor, dar și duete ale finaliștilor împreună cu artiști cunoscuți. Astfel, fiecare echipă a încântat publicul cu câte trei interpretări.

Clasamentul final Vocea României 2023

  • Locul 1: Alexandra Căpitănescu
  • Locul 2: Vlad Musta
  • Locul 3: Melisa Antonesi
  • Locul 4: Alex Maxim

Rezumatul finalei Vocea României 2023

Irina Rimes și Vlad Musta au deschis seara cu un moment energic și coregrafic. Cei doi au interpretat piesa "Uptown Funk".

Theo Rose a apreciat prietenia care s-a format între Irina și Vlad, iar Horia Brenciu a adăugat:

"E pentru prima dată când o văd pe Irina dansând. Lucru istoric."

Smiley a spus:

"Vă stă foarte bine împreună. Mie îmi place foarte tare Vlad. Mă bucur că ai ajuns în finală. E o mândrie și pentru mine că am avut mână bună. Arăți foarte bine, cânți foarte bine, ești făcut să fii pe scenă. Sper să mai am ocazia să lucrăm împreună."

Alex Maxim din echipa Smiley a urmat pe scenă și a cântat piesa "I Want To Break Free".

"Freddie Mercury e o provocare pentru oricine. Alex, mie îmi place de tine, îmi place că ai încercat să amesteci registrele. Tu ai adus-o la tine [piesa]. Te felicit, a spus Chirilă, încurajându-l pe Alex să continue cu muzica. 

Irina Rimes a menționat:

"Tu ai unul dintre cele mai frumoase parcursuri la Vocea României. Felicitări, you broke free!"

Smiley, cel care a fost martorul transformării lui Alex, a concluzionat:

"Pentru mine e o mare bucurie că te-am cunoscut. Felul în care simți tu muzica e special!"

A urmat un alt duel la Vocea României 2023. Tudor Chirilă și Alexandra Căpitănescu au adus emoție pe scenă cu "Shallow".

"Ești minunată, ai o voce atât de caldă și atât de frumoasă! Tudor te-a completat frumos. Îmi place mult că ai ales piesa asta. Este o surpriză din partea lui Tudor alegerea piesei", a declarat Irina.

Horia Brenciu a spus:

"Am văzut una dintre cele mai frumoase legături pe care a avut-o Tudor la Vocea României. Mă bucur că îi priesc duetele. Felicitări!"

Tudor a menționat că a ieșit din zona sa de confort cu "Shallow" pentru că și-a dorit să o audă pe Alexandra interpretând această melodie și speră că a reușit să o pună în valoare.

Horia Brenciu, Theo Rose și Melisa Antonesi au interpretat un melanj de "Canzone d'amore" și "Sara perche ti amo".

"Ați fost foarte mișto! E clar că personalitatea lui Horia și dragostea lui pentru entertainment și-au pus amprenta pe trio-ul ăsta. A fost un moment mai mult decât antrenant. Aici poți să vezi avantajele unui scaun dublu. Felicitări, Melisa, ți-a sunat bine vocea alături de ei", a spus Tudor.

Irina a spus că cei trei s-au sincronizat foarte bine și s-a văzut bucuria de a cânta. Artista i-a transmis lui Horia:

"Între două nu te plouă, dar pe tine te-a plouat cu stele."

Smiley a livrat o glumă:

"Mă bucur foarte tare că ați ales o piesă din repertoriul lui Horia."

Seria momentelor solo a continuat cu Vlad Musta. Concurentul a cântat "It's a Man's Man's Man's World".

"Ăsta a fost un punct foarte important în cariera ta. Mă bucur că ați menținut chitara.", a declarat Horia Brenciu.

Chirilă a spus:

"Foarte mișto! Îmi place că Irina a mers pe același pattern. E un moment închegat, un moment bun. Felicitări!"

Smiley a conchis:

"Mă bucur foarte tare că Irina a reușit să deschidă ceva din cufărul tau închis destul de ermetic. E prima dată când te văd așa de nebun pe scenă. Foarte bine ți-a stat! Sunt bucuros că ți-a ieșit bine."

Primul invitat special al serii a fost Adrian Minune care a cântat alături de Alex Maxim piesa "Ederlezi".

Alexandra Căpitănescu a revenit pe scena de la Vocea României 2023 cu un moment solo. Concurenta a interpretat melodia "Alone" (Heart).

"E una din piesele mele preferate. Acutul este locul în care te simți ca peștele în apă. Am văzut foarte clar că îți place să fii pe scenă", a spus Horia.

Colega de scaun, Theo Rose, a adăugat:

"Se vede că ești un om bun și o fată deșteaptă care știe cum să-și împartă concentrarea și energia. Sper și cred că ești o nouă Laura Stoica".

Smiley a completat:

"Tu ai ceva din Laura Stoica, dar ai ceva și din Dida Drăgan. Notele pe care le atingi sunt impresionante de-a dreptul. Ar fi mare păcat să nu auzim vocea asta din ce în ce mai mult și pe radio, și pe net."

Melisa Antonesi și Miță de la Bere Gratis au emoționat telespectatorii cu piesa "Caruso".

Vlad Musta a făcut duet cu Dora Gaitanovici și au interpretat "I Don't Want to Miss a Thing".

Alex Maxim a cântat alături de Smiley melodia "În Lipsa Mea".

"Mie mi-a plăcut mai mult reorchestrarea. E frumos că Smiley s-a pus în planul doi. Mi-a plăcut!", a spus Tudor Chirilă.

Theo Rose a declarat:

"Mă bucur tare că am auzit piesa asta la Vocea României și sunt foarte fericită de întâlnirea ta cu Smiley."

Melisa Antonesi a revenit pe scenă cu o interpretare solo. Concurenta din echipa Horia & Theo a cântat "Lume, lume".

"Foarte bună interpretarea, se vede că ai avut-o pe Teo antrenoare la piesa asta. Te-a scos din zona de confort și îți stă foarte bine", a spus Smiley.

Irina Rimes a declarat:

"Tot momentul tău a fost ca un măr suculent din care am gustat."

Ultima reprezentație artistică a serii a fost construită de Alexandra Căpitănescu și Adrian Nour. Cei doi au interpretat "The Phantom of the Opera".

Citește în continuare

Trending