Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Robert Plant va începe înregistrările pentru un nou album

Robert Plant va da în curând startul înregistrărilor pentru un nou album de studio. S-au strâns deja în jur de 40 de idei pentru partea instrumentală, iar Plant are în vizor și producătorul cu care vrea să lucreze.

Publicat

pe

Robert Plant în clipul ”Carry Fire” (Screenshot YouTube)
Robert Plant în clipul ”Carry Fire” (Screenshot YouTube)

La 2 ani de la apariția albumului "Carry Fire", Robert Plant este pregătit să se întoarcă în studio pentru a înregistra un nou material discografic. Fostul vocalist Led Zeppelin a dezvăluit într-un interviu pentru revista Classic Rock în ce stadiu se află cu pregătirile, anunțând că lucrurile se vor pune în mișcare cât de curând. Va înregistra alături de membrii trupei The Sensational Space Shifters, cu care a lucrat și pentru discul anterior.

"Da, sunt în plan anumite lucruri, se va întâmpla cel mai probabil în Nashville. Ar trebui să mă duc acolo în două săptămâni. Nu se întâmplă nimic în acest moment, dar se va întâmpla.

Împreună cu chitariștii Justin Adams și Liam ‘Skin’ Tyson din trupa The Sensational Space Shifters avem deja în jur de 40 de idei pentru instrumental", a detaliat Plant.

Muzicianul plănuiește să lucreze cu Tim Oliver, reputatul producător și inginer de sunet de la Real World Studios. Fondat de Peter Gabriel, studioul este situat în sătucul Box din Wiltshire, Anglia. Aici au înregistrat albume de-a lungul anilor artiști precum Alicia Keys, Amy Winehouse, Tom Jones și Coldplay.

"Lucrăm cu un tip pe nume Tim Oliver, care este managerul de studio la Real World, sanctuarul lui Peter Gabriel, și putem să ne distrăm acolo. Pot să-mi petrec o după-amiază cu Tim și să întorc pe toate părțile diferite bucăți muzicale pentru a pregăti noi piese.

Am înregistrat ultimele două albume cu Tim și are un ritm de lucru grozav. E o combinație bună. Știm cu toții încotro ne îndreptăm", a detaliat Robert Plant.

Robert Plant are de câteva luni propriul podcast. Reputatul muzician a dat startul show-ului "Digging Deep" în luna iunie, de atunci fiind publicate 10 episoade. În cadrul acestei serii, Plant dezvăluie publicului povești nerostite ale "bijuteriilor" muzicale din repertoriul trupei Led Zeppelin.

Comentează

Concerte & turnee

Robert Plant interpretează piesa Led Zeppelin "Stairway to Heaven" pentru prima dată în 16 ani

Robert Plant a făcut deliciul fanilor Led Zeppelin prezenţi la un concert recent, atunci când a interpretat pentru prima dată piesa "Stairway to Heaven", după 16 ani de pauză. E prima dată din 2007 când se întâmpla acest lucru.

Publicat

pe

Concert live Robert Plant Stairway to Heaven 2023
Concert live Robert Plant Stairway to Heaven 2023 │ FOTO: Cancer Platform www.facebook.com

Artistul solo şi fost solist Led Zeppelin le-a oferit celor prezenţi o interpretare a hitului din 1971. E un single extras de pe albumul "Led Zeppelin IV", care ştim cu toţii ce controversă şi procese a generat. Interpretarea s-a făcut în cadrul unui concert caritabil ţinut pe 21 octombrie 2023. E vorba despre un eveniment organizat pentru The Cancer Platform şi tutelat de fostul chitarist Duran Duran, Andy Taylor.

S-a desfăşurat la Soho Farmhouse în Oxfordshire şi a inclus apariţii ale altor muzicieni reputaţi. E vorba despre Ella Henderson, compozitoare britanică promiţătoare, în vârstă de 27 de ani, dar şi Andrew Ridgeley de la Wham! şi fostul basist Pink Floyd, Guy Pratt. Au apărut la eveniment şi comedianta Katherine Ryan şi toboşarul David Palmer.

Când a urcat pe scenă Robert Plant, a făcut-o în stil mare, interpretând hiturile Led Zeppelin "Thank You", "Black Dog" şi "Stairway to Heaven". Ultma dată când a cântat această ultimă piesă era în 2007, la O2 Arena, în Londra. Ulterior reprezentaţia avea să fie lansată ca un film-concert. Robert Plant dezvăluia la început de an 2023 ca "energia pozitivă" văzută la Phil Collins l-a motivat să îşi pornească o carieră solo cu mulţi ani în urmă.

Până la vârsta de 32 de ani Plant nu avea un scop clar şi după moartea lui John Bonham, toboşarul Led Zeppelin părea că aventura trupei a luat sfârşit. Revenind la "Stairway to Heaven", Plant a spus în 2019 că nu mai poate relaţiona cu versurile acestui single. Construcţia sa muzicală e încă apreciată, atât de mult că artistul o vede ca interpretabilă live perfect şi fără voce.

Ca versuri totuşi, el nu o mai "simte", cum făcea la început şi nu mai simte nevoia să scrie astfel de versuri abstracte. Continue să respecte totuşi munca lui Jimmy Page, dar şi culmile pe care urca percuţia. Cu ani în urmă Led Zeppelin a trebuit să se apere într-un proces pe bază de copyright cu privire la "Stairway to Heaven". Acuzaţia era că track-ul era copiat dintr-un instrumental obscur din anii 1960.

Juriul a decis că nu era cazul de încălcare de drepturi de autor faţă de trupa Spirit şi piesa Taurus".

Concertul caritabil complet:

Citește în continuare

Trending