Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ozzy Osbourne a lansat o piesă împreună cu Slash, "Straight to Hell" - AUDIO

Cine ar fi crezut că Ozzy Osbourne, unul dintre regii excesului în anii '60 şi '70 va lansa o piesă anti drog? Artistul a lansat piesa "Straight to Hell", o colaborare surpriză cu Slash, care va apărea pe viitorul album al lui Ozzy. Puteţi asculta noua piesă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Ozzy Osbourne Straight to Hell
Coperta single Ozzy Osbourne Straight to Hell │ FOTO: Ozzy Osbourne

"Straight to Hell" a primit câteva zile teasere, în care Ozzy ne invita "să mergem cu el în iad". Era o aluzie la iadul în care te pot duce drogurile, exact mesajul transmis de noua piesă. Ozzy Osbourne cântă pe ritmurile heavy şi old school ale lui Slash despre influenţele nefaste ale psihedelicelor. Noul release este al doilea single de pe viitorul album al veteranului solist Black Sabbath. LP-ul se numeşte "Ordinary Man" şi va sosi la început de an 2020.

Primul single a fost "Under the Graveyard" şi confirmă că Ozzy nu şi-a pierdut vocea unică, dar nici energia aparte. La noua melodie remarcăm o producţie modernă, un aport coral neaşteptat şi o chitară de ritm ce duce cu gândul la Black Sabbath. Avem şi un solo surpriză pe final, altfel nu ar fi Slash de la Guns la "aparat". Creditele pentru această piesă sunt unele cu adevărat all star, incluzându-l pe basistul Duff McKagan de la Guns N' Roses, pe Chad Smith de la Red Hot Chili Peppers la tobe şi producătorul Andrew Watt la chitară.

"Ordinary Man" este primul album de studio al lui Osbourne din ultimul deceniu. Ultimul LP a fost "Scream" din 2010. Ozzy a avut un an 2019 de coşmar, între operaţii, accidente şi lupta cu pneumonia. A fost nevoit să anuleze concerte şi amâne turnee, inclusiv pe cele de la început de 2020. La anul se va relua totuşi "No More Tours 2", care l-a cooptat pe Marilyn Manson pentru etapa nord americană şi pe Judas Priest pentru cea europeană.

Conform unor interviuri acordate de Ozzy şi Sharon, motivul pentru care Ozzy şi-a regăsit energia este colaborarea cu Post Malone pe piesa "Take What You Want". Popularitatea sa uriaşă i-a redat suflul septagenarului şi a adus un nou val creativ. Între timp Slash, Axl şi gaşca veche din Guns N' Roses lucrează la rândul lor la un nou album.

Comentează

Premii muzicale

Cher, Ozzy Osbourne, Foreigner vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame 2024

Celebrul panteon muzical își mărește componența cu o nouă serie de artiști. Ozzy Osbourne, Dave Matthews Band, Cher, A Tribe Called Quest, Mary J. Blige, Peter Frampton, Foreigner și Kool & The Gang vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în Cleveland pe 19 octombrie.

Publicat

pe

Cher / Ozzy Osbourne
Cher / Ozzy Osbourne │ FOTO: capturi YouTube

În plus, Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick și Norman Whitfield vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame la categoria "Excelență muzicală".

Printre alți premianți ai galei din acest an se numără Alexis Korner, John Mayall și Big Mama Thornton, care vor fi onorați cu premiul "Influență muzicală", iar producătoarea de divertisment Suzanne de Passe va primi premiul "Ahmet Ertegun".

Candidații au fost desemnați de o comisie internațională de vot formată din peste 1.000 de artiști, istorici și membri ai industriei muzicale. Pentru a fi eligibil, prima înregistrare comercială a unui nominalizat trebuie să fi fost lansată cu cel puțin 25 de ani în urmă.

Ozzy Osbourne a fost introdus anterior în Rock & Roll Hall of Fame ca membru Black Sabbath (2006). Anul trecut, soția și managerul său, Sharon Osbourne, a muștruluit Hall of Fame pentru că nu l-a introdus pe Ozzy ca artist solo. A durat ceva timp și pentru Cher, artista devenind eligibilă încă din 1991.

Ceremonia de introducere în Rock & Roll Hall of Fame 2024 va avea loc la Rocket Mortgage Fieldhouse din Cleveland, Ohio, sâmbătă, 19 octombrie, și va fi transmisă în direct pe Disney+. Va fi disponibilă și pe Hulu după premieră și va primi o transmisiune specială difuzată pe ABC.

Citește în continuare

Muzică nouă

Slash a lansat un cover după Fleetwood Mac, piesa "Oh Well", cu Chris Stapleton

Slash a lansat încă un single de pe albumul său de coveruri blues, de această dată piesa "Oh Well", în colaborare cu muzicianul country Chris Stapleton. Avem de-a face cu un cover fabulos după Fleetwood Mac.

Publicat

pe

Coperta album Slash Orgy of the Damned
Coperta album Slash Orgy of the Damned │ FOTO: Slash

Primul single de pe albumul de blues al lui Slash a fost "Killing Floor", iar acum apare și al doilea, "Oh Well". Noul album se numește "Orgy of the Damned" și marchează debutul lui Slash în lumea blues-ului. Va sosi pe 17 mai prin Gibson Records. Revenind la "Oh Well", melodia apărea pe al treilea album de studio Fleetwood Mac, "Then Play On", care a apărut în 1969.

Noua versiune ne aduce vocea gravă a lui Chris Stapleton, care livrează multă emoție și trăire, tipică unui blues bas ticsit de mustrări. Livrarea sa se potrivește perfect cu modul tipic de sud al Statelor Unite în care Slash își livrează notele. Piesa "Oh Well" a avut parte de multe coveruri de-a lungul anilor, de la Tom Petty and the Heartbreakers până la Kenny Wayne Shepherd și ZZ Top, mulți și-au încercat norocul, inclusiv Haim, Aerosmith, Joe Jackson și Eels. Slash ne oferă și o doză de rock 'n roll spre final și un solo fabulos. Albumul cel nou al lui Slash are și rol de omagiu pentru blues-ul clasic. Include o serie de soliști cu nume mari în colaborări, precum Gary Clark Jr., Billy Gibbons de la ZZ Top, Dorothy, Iggy Pop, Demi Lovato, Paul Rodgers, Beth Hart și Chris Robinson.

Slash a cântat pe album alături de colegii săi din Blues Ball în anii 1990. Este vorba despre basistul Johnny Griparic și clăparul Teddy "ZigZag" Andreadis. Toboșarul Michael Jerome și solistul/chitaristul Tash Neal întregesc acest lineup solid. Slash ne oferă coveruri după Robert Johnson, T. Bone Walker, Steppenwolf, Albert King, Stevie Wonder și Willie Dixon.

Pe Slash l-am văzut live în România la final de iulie 2023, la concertul Guns 'N Roses de la Arena Naţională, pentru mai bine de 3 ore de sudoare şi virtuozitate.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ozzy Osbourne lansează prima piesă din 2024, "Crack Cocaine" - AUDIO

Ozzy Osbourne îşi continuă recuperarea înainte să spere la concerte în perioada următoare, dar între timp lansează muzică nouă. Artistul a colaborat cu Billy Morrison şi Steve Stevens, lansând piesa "Crack Cocaine".

Publicat

pe

Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine
Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine │ FOTO: Ozzy Osbourne

Îl vedem pe "Prinţul Întunericului" într-un videoclip în care stă pe un fotoliu din piele şi cântă dramatic despre vicii. Mai precis despre "Crack Cocaine", drogul care a făcut atât de multe victime în anii '80. Piesa îi aparţine de fapt lui Billy Morrison, care va lansa "The Morrison Project", al treilea său album solo şi primul din 2015 pe 19 aprilie.

Pentru cei cărora nu le sună familiar numele, Morrison este un chitarist, solist şi compozitor britanic. E cunoscut mai degrabă drept chitaristul lui Billy Idol (chitară ritm) din ultimii 15 ani, alături de chitaristul principal, Steve Stevens. A mai fost şi basist în cadrul The Cult. Acum e gata să ne ofere 12 piese noi, pe care a colaborat cu Ozzy Osbourne, Billy Idol, DMC şi Al Jourgensen de la Ministry.

Lista e mult mai lungă şi îi include şi pe chitaristul John 5, care a pornit la Marilyn Manson şi a ajuns la Motley Crue, dar şi Steve Vai şi Tommy Clufetos.

În videoclipul oficial "Crack Cocaine" apar Ozzy Osbourne, Stevens, dar şi Clufetos la tobe. Plus o muză blondă care se luptă cu adicţia. Acest track este primul cu Ozzy la voce din 2022 încoace. Pe atunci muzicianul lansa albumul "Patient Number 9", care i-a adus două premii Grammy, pentru "Cel mai bun album rock" şi "Cea mai bună reprezentaţie metal".

Se pare că noua piesă a fost scrisă în doar 20 de minute, inspiraţia venind pe loc. Chitariştii au pornit de la ideea unui "riff Ozzy". Între timp Osbourne a acordat celor de la Rolling Stone un interviu, în care a spus că ar vrea să revină la concerte live, dar nu se poate ridica din scaun şi sta drept în acest moment.

Artistul are 75 de ani şi a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în 2006.

Citește în continuare

Trending