Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Nightwish a finalizat un nou album, îl va lansa în primăvara anului 2020

Trupa finlandeză Nightwish a finalizat un nou album, pe care îl va lansa în anul 2020. Solista Floor Jansen a confirmat aceste detalii într-un interviu recent, în care a menţionat că LP-ul va sosi în primăvară prin casa de discuri Nuclear Blast. Noutăţi despre disc avem în articol.

Publicat

pe

Concert aniversar Nightwish 20 de ani la București 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Noul album este al doilea al trupei Nightwish cu Floor Jansen la voce, după ce aceasta s-a alăturat formaţiei în 2012. Primul lor disc în această componenţiă a sosit în 2015, "Endless Forms Most Beautiful".

Despre release-ul din 2020, Floor a declarat următoarele pentru FaceCulture:

Cred că am realizat un album nou foarte cool. Sunt foarte, foarte mulţumită de el. Încă de la primele note mi-am zis "Oh da, aşa trebuie să fie!" Este cel mai Nightwish lucru pe care îl aşteptaţi de la noi. Nu pot să spun prea multe despre el, dar sunt câteva lucruri care au rămas la fel, dar şi câteva diferite.

Dar pot să spun că sunt foarte satisfacută de album şi nerăbdătoare să îl văd lansat. Cred că fanii care deja cunosc Nightwish îl vor aprecia cu adevărat. Poate şi fanii cei noi din Olanda, care m-au decoperit prin reality show-ul olandez "Beste Zangers" vor spune "Hei, acum că ştim cine e Floor Jansen, OK, hai să vedem noul album".

Jansen a mai declarat că toţi componenţii trupei erau "foarte înfometaţi" de nou, de a începe lucrul la un material nou. Asta şi pentru că după ultimul disc a fost o pauză de înregistrări şi turnee. Apoi a venit materialul aniversar "Decades" (un best of), turneul "Decades", urmat de o regrupare în studio şi în mijlocul naturii finlandeze.

Până să vină piesele noi vom avea parte de încă o lansare, "Decades: Live în Buenos Aires". Acest material live vine pe 6 decembrie, sub formă de Blu-ray, digibook, digipack cu 2 CD-uri sau Blu-ray + 2 CD (earbook). Concertul a fost înregistrat pe 30 septembrie 2018 la Estadio Malvinas în Buenos Aires, Argentina, în timpul turneului "Decades".

Acel turneu a promovat albumul "Decades", o compilaţie a celor mai bune piese din cariera trupei. Turneul a inclus 82 de oraşe în Europa, America de Nord şi America de Sud. Nightwish a avut o oprire inclusiv la Bucureşti în vara anului 2018, pentru a sărbători 20 de ani de carieră. În deschiderea sa au cântat Fallen Arise şi A Tear Beyond.

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Nightwish își va încheia activitatea dacă un membru cheie pleacă din trupă

Nightwish își continuă în prezent activitatea, în ciuda plecării lui Marco Hietala. Există însă și factori care atârnă mai greu în luarea deciziei de a dizolva formația. Dacă un membru cheie ar pleca, atunci Tuomas Holopainen ar ști că acela este sfârșitul.

Publicat

pe

Concert aniversar Nightwish 20 de ani la București 2018

Marco Hietala a părăsit trupa Nightwish în ianuarie 2021, însă asta nu i-a determinat pe colegii lui să pună punct activității formației. Decizia de a continua este oarecum controversată, mai ales că Tuomas Holopainen declara în 2019 că Nightwish se va destrăma dacă mai pleacă vreun membru. Întrebat recent de Metal Hammer cum comentează această schimbare de atitudine, Tuomas a replicat că s-a răzgândit, dar că totul va lua sfârșit dacă Floor Jansen se hotărăște, la rândul ei, să plece.

"Asta simțeam în 2019 și asta am simțit și când a plecat Marco. Îmi retrag cuvintele când ne referim la situația asta.

Dar dacă ar pleca Floor [Jansen, vocalista], aia ar fi, ăla ar fi finalul trupei Nightwish. Cu siguranță, 100%", a răspuns Tuomas.

Tuomas Holopainen: "Dacă Nighthwish se destramă, a fost o călătorie grozavă, o aventură minunată, care a ținut 25 de ani"

Mergând pe ipoteza destrămării, Tuomas a fost întrebat cum s-ar simți dacă Nightwish și-ar încheia activitatea definitiv.

"Dacă Nighthwish se destramă, a fost o călătorie grozavă, o aventură minunată, care a ținut 25 de ani. Va trebui să mă gândesc la un alt proiect", a răspuns liderul și fondatorul Nightwish, părând să fi zăbovit deja asupra acestei idei.

Floor Jensen a devenit vocalista formației Nightwish în 2012, ea înlocuind-o pe Anette Olzon, care, la rândul ei, a preluat ștatefa de la Tarja Turunen, concediată de formație în octombrie 2005. În acest context, e dificil de crezut că plecarea lui Jensen ar fi, cu adevărat, indispensabilă.

Până la noi reevaluări, povestea Nightwish continuă. Trupa a lansat în aprilie 2020 albumul "Human. :II: Nature", pe care l-a promovat în cadrul unui eveniment inedit, "An Evening With Nightwish In a Virtual World". Concertul VR a avut loc în martie 2021, formația reluând concertele clasice în luna iulie. Turneul de promovare a albumului "Human. :II: Nature" a debutat pe 28 iulie, urmând să se încheie în octombrie 2022. Marko Hietala va fi înlocuit de un muzician care va însoți trupa exclusiv în concerte, poziția de basist rămânând momentan neocupată.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending