Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Masked Singer Romania 2021, sezonul 2Masked Singer România revine în 2021 la PRO TV cu cel de-al doilea sezon Nicu Covaci lansează o carte cu cele mai cunoscute partituri ale trupei Phoenix Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO

Nightwish a finalizat un nou album, îl va lansa în primăvara anului 2020

Trupa finlandeză Nightwish a finalizat un nou album, pe care îl va lansa în anul 2020. Solista Floor Jansen a confirmat aceste detalii într-un interviu recent, în care a menţionat că LP-ul va sosi în primăvară prin casa de discuri Nuclear Blast. Noutăţi despre disc avem în articol.

Concert aniversar Nightwish 20 de ani la București 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Noul album este al doilea al trupei Nightwish cu Floor Jansen la voce, după ce aceasta s-a alăturat formaţiei în 2012. Primul lor disc în această componenţiă a sosit în 2015, "Endless Forms Most Beautiful".

Despre release-ul din 2020, Floor a declarat următoarele pentru FaceCulture:

Cred că am realizat un album nou foarte cool. Sunt foarte, foarte mulţumită de el. Încă de la primele note mi-am zis "Oh da, aşa trebuie să fie!" Este cel mai Nightwish lucru pe care îl aşteptaţi de la noi. Nu pot să spun prea multe despre el, dar sunt câteva lucruri care au rămas la fel, dar şi câteva diferite.

Dar pot să spun că sunt foarte satisfacută de album şi nerăbdătoare să îl văd lansat. Cred că fanii care deja cunosc Nightwish îl vor aprecia cu adevărat. Poate şi fanii cei noi din Olanda, care m-au decoperit prin reality show-ul olandez "Beste Zangers" vor spune "Hei, acum că ştim cine e Floor Jansen, OK, hai să vedem noul album".

Jansen a mai declarat că toţi componenţii trupei erau "foarte înfometaţi" de nou, de a începe lucrul la un material nou. Asta şi pentru că după ultimul disc a fost o pauză de înregistrări şi turnee. Apoi a venit materialul aniversar "Decades" (un best of), turneul "Decades", urmat de o regrupare în studio şi în mijlocul naturii finlandeze.

Până să vină piesele noi vom avea parte de încă o lansare, "Decades: Live în Buenos Aires". Acest material live vine pe 6 decembrie, sub formă de Blu-ray, digibook, digipack cu 2 CD-uri sau Blu-ray + 2 CD (earbook). Concertul a fost înregistrat pe 30 septembrie 2018 la Estadio Malvinas în Buenos Aires, Argentina, în timpul turneului "Decades".

Acel turneu a promovat albumul "Decades", o compilaţie a celor mai bune piese din cariera trupei. Turneul a inclus 82 de oraşe în Europa, America de Nord şi America de Sud. Nightwish a avut o oprire inclusiv la Bucureşti în vara anului 2018, pentru a sărbători 20 de ani de carieră. În deschiderea sa au cântat Fallen Arise şi A Tear Beyond.

Citește mai multe despre Nightwish
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Solistul Leo Iorga a murit la 54 de ani

Solistul pop-rock Leo Iorga s-a stins din viață sâmbătă, 2 noiembrie 2019. Cântărețul avea 54 de ani și lupta cu...

Închide