Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Solistul Leo Iorga a murit la 54 de ani

Solistul pop-rock Leo Iorga s-a stins din viață sâmbătă, 2 noiembrie 2019. Cântărețul avea 54 de ani și lupta cu mai multe forme de cancer.

Publicat

pe

Leo Iorga, solistul Compact B
Leo Iorga, solistul Compact B

Leo Iorga, fost solist în formațiile Compact, Compact B, Schimbul 3, Pacifica și PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, s-a stins din viață sâmbătă, 2 noiembrie 2019. Cântărețul avea 54 de ani și suferea de cancer pulmonar, fiind diagnosticat cu această boală cruntă în 2011.

Acum 5 minute, colegul meu de trupă LEO IORGA a plecat spre o lume mai bună... DUMNEZEU SĂ-L IERTE
Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna.

a scris prietenul și colegul său Adrian Ordean pe Facebook.

Artistul trecuse printr-o primă operație în februarie 2011 pentru extirparea tumorii de la plămâni, iar pe 9 mai 2014, a suferit o operație pe creier, în urma depistării unei metastaze. Timp de opt ani de zile, cântărețul s-a luptat cu diverse forme de cancer. În 2018 boala i-a revenit la plămâni și a urmat un tratament în Germania.

Anul acesta, Leo Iorga suferise mai multe complicații și trecuse prin chimioterapie, transformându-se în mod vizibil. În aprilie fusese internat de urgenţă după depistarea altor probleme cu singurul plămân pe care îl mai avea. Cu toate acestea, Leo a luptat mereu, concertând în ciuda stării sale de sănătate.

Leo Iorga s-a născut pe 2 decembrie 1964 la Arad și a devenit cunoscut publicului larg prin cariera sa de vocalist în trupa Compact alături de Leo Iorga, Adrian Ordean , Vlady Cnejevici , Teo Peter, Emil Laghia și Leluț Vasilescu.

Leo Iorga a început să cânte mai întâi ca toboșar în trupa liceului "Ioan Slavici", la 14 ani. În anul 1988 a cântat lead vocal la grupul Cargo lansând hiturile "Brigadierii", "Povestiri din gară"; "Erata". Din toamna lui 1988 până în 1996, lead vocal al grupului Compact B în componența Leo Iorga, Adrian Ordean , Vlady Cnejevici , Teo Peter, Emil Laghia și Leluț Vasilescu.

În perioada 1997 - 2001, Leo Iorga a cântat în formația Schimbul 3 alături de Adrian Ordean, George Patranoiu , Mario Ticlea , Bobiță Stoica , Anca Neacșu, Irina Nicolae, Paul Pampon Neacșu, Cătălin "Bibanu" Dalvarea, Andi Savastre.

Din 2017, Leo s-a alăturat ca invitat al trupei Compact B, într-o componență legendară: Costi Cămărășan (fondatorul formației Compact) - chitară, Leluț Vasilescu - tobe, Adrian Ordean- chitară, Adrian ''Coco'' Tinca - chitară bas, Adrian Kiseleff - clape.

Leo Iorga, solistul Compact B, în deschiderea concertului Scorpions pe 12 iunie 2018

Leo Iorga, solistul Compact B, în deschiderea concertului Scorpions pe 12 iunie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Pe 12 iunie 2018, Leo Iorga cântase alături de trupa Compact B în deschiderea concertului The Scorpions de la Romexpo.

Trending