Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tarja Turunen - Together at HomeTarja Turunen ne cântă de acasă - VIDEO (Together at Home) INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Il Volo

Solistul Leo Iorga a murit la 54 de ani

Solistul pop-rock Leo Iorga s-a stins din viață sâmbătă, 2 noiembrie 2019. Cântărețul avea 54 de ani și lupta cu mai multe forme de cancer.
Leo Iorga, solistul Compact B

Leo Iorga, solistul Compact B

Leo Iorga, fost solist în formațiile Compact, Compact B, Schimbul 3, Pacifica și PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, s-a stins din viață sâmbătă, 2 noiembrie 2019. Cântărețul avea 54 de ani și suferea de cancer pulmonar, fiind diagnosticat cu această boală cruntă în 2011.

Acum 5 minute, colegul meu de trupă LEO IORGA a plecat spre o lume mai bună... DUMNEZEU SĂ-L IERTE
Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna.

a scris prietenul și colegul său Adrian Ordean pe Facebook.

Artistul trecuse printr-o primă operație în februarie 2011 pentru extirparea tumorii de la plămâni, iar pe 9 mai 2014, a suferit o operație pe creier, în urma depistării unei metastaze. Timp de opt ani de zile, cântărețul s-a luptat cu diverse forme de cancer. În 2018 boala i-a revenit la plămâni și a urmat un tratament în Germania.

Anul acesta, Leo Iorga suferise mai multe complicații și trecuse prin chimioterapie, transformându-se în mod vizibil. În aprilie fusese internat de urgenţă după depistarea altor probleme cu singurul plămân pe care îl mai avea. Cu toate acestea, Leo a luptat mereu, concertând în ciuda stării sale de sănătate.

Leo Iorga s-a născut pe 2 decembrie 1964 la Arad și a devenit cunoscut publicului larg prin cariera sa de vocalist în trupa Compact alături de Leo Iorga, Adrian Ordean , Vlady Cnejevici , Teo Peter, Emil Laghia și Leluț Vasilescu.

Leo Iorga a început să cânte mai întâi ca toboșar în trupa liceului "Ioan Slavici", la 14 ani. În anul 1988 a cântat lead vocal la grupul Cargo lansând hiturile "Brigadierii", "Povestiri din gară"; "Erata". Din toamna lui 1988 până în 1996, lead vocal al grupului Compact B în componența Leo Iorga, Adrian Ordean , Vlady Cnejevici , Teo Peter, Emil Laghia și Leluț Vasilescu.

În perioada 1997 - 2001, Leo Iorga a cântat în formația Schimbul 3 alături de Adrian Ordean, George Patranoiu , Mario Ticlea , Bobiță Stoica , Anca Neacșu, Irina Nicolae, Paul Pampon Neacșu, Cătălin "Bibanu" Dalvarea, Andi Savastre.

Din 2017, Leo s-a alăturat ca invitat al trupei Compact B, într-o componență legendară: Costi Cămărășan (fondatorul formației Compact) - chitară, Leluț Vasilescu - tobe, Adrian Ordean- chitară, Adrian ''Coco'' Tinca - chitară bas, Adrian Kiseleff - clape.

Leo Iorga, solistul Compact B, în deschiderea concertului Scorpions pe 12 iunie 2018

Leo Iorga, solistul Compact B, în deschiderea concertului Scorpions pe 12 iunie 2018 (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Pe 12 iunie 2018, Leo Iorga cântase alături de trupa Compact B în deschiderea concertului The Scorpions de la Romexpo.

Citește mai multe despre Compact BLeo Iorga
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"Cred că e prima oară când se cântă așa ceva la Vocea României" - află despre ce moment este vorba

Runda de knockout-uri de la Vocea României 2019 a debutat pe 1 noiembrie. Primul trio din echipa lui Tudor Chirilă...

Închide