Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Bring Me The Horizon a lansat piesa "Ludens", de pe coloana sonoră a jocului "Death Stranding"

Cel mai aşteptat joc de PlayStation 4 al anului, "Death Stranding" debutează pe 8 noiembrie. Pentru a îl prefaţa am avut câteva piese lansate de artişti consacraţi care şi-au manifestat pasiunea pentru creaţia lui Hideo Kojima. Printre aceştia se numără şi Bring Me The Horizon, care îşi exprimă angoasele prin piesa "Ludens".

Publicat

pe

Coloana sonora joc Death Stranding PS4
Coloana sonora joc Death Stranding PS4 │ FOTO: Hideo Kojima

Jocul "Death Stranding" va sosi pe PlayStation 4 pe 8 noiembrie şi la anul ar trebui să vină şi pe PC. Alţi artişti care au mai compus piese pentru coloana sa sonoră sunt Major Lazer şi Khalid, cu track-ul "Trigger". Din ce am auzit până acum coloana sonoră e surprinzător de cuminte, pentru viziunea apocaliptică a jocului. Bring Me The Horizon a lansat totuşi o piesă agresivă, prin acest "Ludens".

Într-un fel acest single e chiar mai agresiv decât toate track-urile de pe cel mai nou album BMTH, "amo", lansat în ianuarie. Oli Sykes and co transmit un mesaj clar: "avem nevoie de noi lideri şi eroi". Beat-ul piesei aminteşte puţin de industrial, combinat cu rock alternativ şi o voce suavă a lui Oli, care nu ezită totuşi să treacă la puţin screamo spre final.

Coloana sonoră a jocului "Death Stranding" va debuta pe 7 noiembrie, sub numele de "Death Stranding: Timefall (Original Music From The World Of Death Stranding)", disponibilă prin RCA şi Sony Interactive Entertainment. Dacă "amo" a fost un album personal şi experimental cu elemente pop/ EDM, "Ludens" este mai degrabă o piesă în stilul vechi al trupei, cu aluzii la societate, tehnologie şi politica globală.

În mod inedit Oli Sykes a declarat că era în turneu în Europa de Est când a conceput piesa nouă. Sunt şanse să fie chiar vorba despre concertul trupei de la Electric Castle, din vară. "Ludens" vine de la faptul că omenirea se mişcă într-o nouă direcţie şi nu mai suntem doar "Homo Sapiens" ci "Homo Ludens", adică "Omul Jucător".

Pe coloana sonoră îi vom mai auzi şi pe Au/Ra, Alan Walker, The Neighbourhood, Flora Cash, MISSIO şi The S.L.P. Chvrches a compus chiar piesa titulară a jocului "Death Stranding" deja devenită hit în rândul fanilor lui Kojima şi ai trupei.

Comentează

Albume noi

Bring Me The Horizon a lansat în sfârşit albumul "Post Human: Nex Gen"

După un an de aşteptare, Bring Me the Horizon a lansat în sfârşit albumul "Post Human: Nex Gen". Avem de-a face cu un LP înregistrat în intervalul 2021-2024 şi care a fost anticipat de nu mai puţin de 6 single-uri, lansate încă din 2021, apoi în 2022, 2023 şi 2024.

Publicat

pe

Coperta album Bring Me the Horizon Post Human Next Gen
Coperta album Bring Me the Horizon Post Human Next Gen │ FOTO: BMTH

"Post Human: Nex Gen" este un album concept, care continuă povestea materialului din pandemie, "Post Human: Survival Horror". "NeX Gen" este al şaptelea album de studio al formaţiei britanice Bring Me the Horizon. A sosit pe 24 mai 2024 prin casa de discuri Columbia Records. Iniţial trebuia să vină pe 15 septembrie 2023, dar a fost amânat în cele din urmă.

Între timp formaţia s-a despărţit de Jordan Fish, clăpar şi compozitor, care a semnat cu Architects. Single-urile de pe albumul nou Bring Me the Horizon au fost "Die4U", lansat în septembrie 2021, "Strangers", datând din iulie 2022, apoi "Lost" din mai 2023. Am ascultat şi "Amen" în iunie 2023, apoi "Darkside" în octombrie 2023 şi cel mai recent "Kool-Aid" pe 5 ianuarie 2024.

BMTH a început 2024 într-un mod exploziv, interpretându-şi piesele în faţa a 140.000 de fani în Marea Britanie şi Irlanda. Acesta a fost cel mai mare turneu al său pe arene britanice, apoi grupul a câştigat şi premiul BRIT Award pentru "Best Alternative/Rock Act". Prima parte a lui "Post-Human" a fost înregistrată în timpul lockdown-ului de pe vremea pandemiei, aproape în întregime în sesiuni remote.

S-a axat pe latura întunecată şi heavy a trupei, senzaţii de goliciune, furie şi frică. Noul material este ceva mai euforic, post-hardcore şi plin de energie şi creativitate. Oli Sykes, solistul a recunoscut într-un interviu recent că a durat foarte mult ca acest material să fie compus. Problema a fost că imediat ce lockdown-ul a fost gata grupul a trecut la turnee şi concerte şi nu a mai avut timp să înregistreze.

A fost şi vina faptului că acel concept din spatele albumului a devenit mult mai popular intre fani şi a necesitat o parte a doua puternică.

Iată ce mai spune Oli:

"Este un adevărat album conceptual, cu o narațiune completă care se conectează la primul disc, dar conceptul este ascuns și îngropat. Unii oameni nu vor fi interesați, dar pentru alții ar putea fi ca o carte de auto-ajutor. Sunt multe lucruri acolo, unele destul de clare, dar multe sunt criptice și ascunse. Oamenii vor trebui să-l descifreze.

De fiecare dată când credem că l-am terminat, apare o altă piesă și este, parcă, 'Oh.' Totuși, va fi foarte bun. Este că cel mai bun album vreodată. Deci, va merita așteptarea."

Bring Me the Horizon vine în România în vara lui 2024, cu ocazia festivalului Electric Castle.

Citește în continuare

Trending