Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă coverul lui Marilyn Manson după The Doors, piesa "The End" - AUDIO

Marilyn Manson a cunoscut popularitatea prin coveruri și continuă să ne surprindă prin reinterpretări de piese celebre. De această dată a ales un clasic din repertoriul The Doors, "The End". Piesa cea nouă poate fi ascultată în articol.

Publicat

pe

Coperta single Marilyn Manson The End
Coperta single Marilyn Manson The End │ FOTO: Marilyn Manson

Single-ul "The End" va debuta fizic în primăvara lui 2020 sub formă de vinil de 12 inch imprimat cu picturile lui Marilyn Manson. De altfel și artwork-ul oficial al noii melodii este reprezentat tot de o operă a artistului. Reinterpretarea este atât de radicală încât aproape nici nu mai recunoști linia melodică a originalului.

Manson și colaboratorul Shooter Jennings au creat un peisaj sonic încărcat, plin de zgomot, influențe garage, psihedelice, industriale și chiar progresive. Sunt momente care sună exact a The Doors, altele care amintesc de Pink Floyd. Rezultatul nu este heavy metal, nici măcar industrial, ci mai degrabă un experiment de dessert rock peste care a fost aplicată aura gri a unui trip hop fantomatic.

Spre final, după ce recită o poveste despre patricid și ură față de tați, Manșon ne servește clasicele urlete, pe care încă le poate reda și la 50 de ani. Începutul piesei va gâdila plăcut urechea fanilor lui Manson, pentru că sună ca în epoca "Mechanical Animals", sună a baladă plină de suferință și traume de la final de ani '90.

Marilyn și producătorul Shooter Jennings au creat acest cover pentru o mini serie numită "The Stand", după un scenariu de Stephen King. De altfel Manson joacă în acea producție și se pregătește să apară și în cea HBO "The New Pope". Noul single prefațează și un nou album, care încă nu are o dată de lansare.

În ultimul an shock rockerul a mai lansat un cover, după piesa "God's Gonna Cut You Down", popularizată de nume mari ca Johnny Cash sau Elvis Presley. Manson nu este la primul cover după The Doors, având în discografie la B Sides o versiune mai vulgară de "Five to One". Excentricul muzician îl va însoți pe Ozzy Osbourne în turneul din 2020, "No More Tours 2".

Comentează

Trending