Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Bryan AdamsCel mai mare concert de la debutul pandemiei în Germania are loc în septembrie Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump

Trupa byron a lansat albumul "Nouă", un disc despre România şi angoasele sale

Trupa byron a lansat un nou album în această săptămână, intitulat "Nouă". Acesta este materialul discografic cu numărul 7 în istoria trupei şi este despre România, despre emigranţi, dar şi despre cei rămaşi acasă. Află detalii despre noua creaţie a trupei şi debutul său prin concerte în toată ţara.
Coperta album Byron Noua

Coperta album Byron Noua (foto: Byron)

Numit un "album despre inconştientul colectiv", "Nouă" abordează teme precum înstrăinarea, dorul de casă şi angoasele care ne apasă pe noi, pe români. Acest "carusel muzical" include 12 piese noi şi a fost prefaţat de single-ul "Consumatori de Vise". byron cântă despre realităţile româneşti, despre frustrările şi deciziile celor de sus care ne apasă.

Până acum am mai putut asculta şi single-urile "Anima", "Continuum" feat Lucia şi "Nouă". Publicul va putea asculta întregul LP în cadrul turneului naţional care va începe în această toamnă. Debutează pe 26 octombrie la Cluj şi va duce grupul în 12 oraşe din ţară. "Nouă" este primul album byron de până acum compus în limba română şi ca proiect de sine stătător.

Sunt păstrate totuşi elemente clasice pentru sound-ul trupei, precum clapele melodie sau vocea melancolică a lui Dan Byron.

Turneul de lansare a noului album îi va duce pe cei de la byron în următoarele orașe:

 • 26 octombrie – Cluj, /Form Space
 • 1 noiembrie – Brașov, Rockstadt
 • 2 noiembrie – Sibiu, Mango Bar
 • 9 noiembrie – București, Arenele Romane // cu Lucia & The Mono Jacks
 • 15 noiembrie – Constanța – Doors Club
 • 16 noiembrie – Galați – Daily Pub
 • 23 noiembrie – Ploiești – The Taste Bistro
 • 6 decembrie – Turnu Severin – Kripton Club Pub & Grill
 • 7 decembrie – Timișoara – TBA
 • 20 decembrie – Buzău – Top T Festival
 • 9 ianuarie – Craiova – Charger
 • 10 ianuarie – Pitești – Urban Home

Albumul cel nou este disponibil în format fizic şi digital, pentru streaming şi download. Varianta pe CD poate fi achiziţionată din librăriile Cărtureşti şi de la următoarele concerte ale trupei. Concertul byron de pe 9 noiembrie va fi deschis de către Lucia & band, dar şi de către The Mono Jacks.

byron a luat fiinţă la Bucureşti în 2006, proiect al lui Dan Byron, fost membru al trupelor Kumm şi Urma, dar şi colaborator Agathodaimon. Iniţial a fost un proiect solo, dar ulterior a evoluat într-o trupă cu genuri fluide: art-rock/ alternativ, cu influenţe de progresiv şi jazz. O bună parte din piese sunt în limba engleză, iar primul LP în română a fost "Perfect" din 2011, care a inclus colaborări cu Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Nae Caranfil şi Virgin Ianțu.

Citește mai multe despre byronDan Byron
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Apocalyptica la Arenele Romane - Program și reguli de acces

Pe 29 octombrie, Apocalyptica revine la București cu un concert ce va avea loc la Arenele Romane (cort încălzit). Consultă...

Închide