Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Toto Cutugno sărbătorește 50 de ani de activitate printr-un concert la Sala Palatului

Toto Cutugno este unul dintre muzicienii care au marcat generații întregi de ascultători. Celebrul solist italian sărbătorește 50 de ani de activitate alături de publicul din România cu un concert ce va avea loc la Sala Palatului pe 29 mai 2020. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Poze concert Toto Cutugno la București 2015
Poze concert Toto Cutugno la București 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

În vârstă de 76 ani, Toto Cutugno promite pentru acest eveniment special de la Sala Palatului să prezinte în fața fanilor cele mai bune piese din întreaga discografie, adică toate acele cântece pe care oamenii le îndrăgesc și doresc să le asculte: "L'italiano", "Serenata", "Solo noi", "Innamorati", "Insieme", "Una domenica italiana", "Le mamme", "Emozioni", "Gli amori", "L'ete indien" sau "Et si tu n'existais pas".

Toto Cutugno are un palmares impresionant. A vândut peste 150 de milioane de exemplare din albumele sale. A avut 14 participări ca interpret la Festivalul Sanremo (în perioada 1970 - 2008), fiind primul cantautor care a câștigat marele premiu al acestui festival în 1980. De asemenea, Cutugno a câștigat marele premiu al ediției Eurovision 1990. Toto Cutugno este și un foarte bun instrumentist, cântând la nu mai puțin de nouă instrumente.

Artistul a compus peste 400 de melodii, multe dintre acestea fiind interpretate de mari orchestre (Pourcel, Caravelli și Paul Mauriat). De-a lungul carierei Toto Cutugno a scris melodii de mare succes pentru: Joe Dassin, Dalida, Adriano Celentano, Gerard Lenorman, Hervé Vilard, Luis Miguel, Michel Sardou, Mireille Mathieu, Peppino di Capri, Jose Luis Rodriguez și formația Ricchi e Poveri.

RECOMANDARE: Poze concert Toto Cutugno la București 2015

Hit-ul său, "L'italiano" a fost cel mai vândut disc italian în perioada 1981 - 1986 și este cântat în peste 160 de interpretări în întreaga lume.

Toto Cutugno a cântat pentru prima dată în România în 1993 la Festivalul Cerbul de Aur, iar de atunci a revenit la noi în țară pentru mai multe concerte, cel mai recent fiind cel din 2016 de la BT Arena (Sala Polivalentă) din Cluj-Napoca.

Prețuri bilete concert Toto Cutugno la București:

În perioada 28 octombrie - 4 noiembrie, puteți achiziționa bilete în presale, reduse cu 20%, prețul acestora variind între 72 lei și 280 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete, consultați agenda InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 8 mai 2021

Toto Cutugno

Loc
Sala Palatului
Comentează

Trending