Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Bryan AdamsCel mai mare concert de la debutul pandemiei în Germania are loc în septembrie Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump

Reacțiile artiștilor la moartea lui Mihai Constantinescu: "Drum lin către stele"

Pe 29 octombrie, Mihai Constantinescu s-a stins din viață, lăsând un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut și l-au iubit. Mulți dintre artiștii cu care a colaborat de-a lungul anilor au reacționat imediat după aflarea veștii, transmițând mesaje emoționante.
Mihai Constantinescu

Mihai Constantinescu

Marius Țeicu, ce a cântat și compus ani la rând alături de Mihai Constantinescu, alcătuind chiar un trio împreună cu el și Olimpia Panciu, a fost extrem de afectat de moartea colegului său.

Marius Țeicu: "Mie nu-mi vine să cred. Mi-e atât de greu"

"E un moment foarte greu, nu-mi vine să cred. Toți am sperat că se va întâmpla o minune, așa cum s-a întâmplat și cu Gabi Cotabiță. Ne știam de când eram colegi, de foarte mult timp. Am cântat împreună, el a fost solistul nostru. Ne-am dat seama de ce talent are, mergea prin toate țările, era cap de afiș. Era ca un vulcan, compunea aproape zilnic. Foarte, foarte talentat. Am cântat împreună mulți ani de zile în țară și în străinătate, am fost în multe emisiuni împreună. Mie nu-mi vine să cred. Mi-e atât de greu. S-a rupt o bucată din mine, din toată tinerețea mea, toată cariera mea", a declarat Marius Țeicu la Antena 3.

Despre talentul lui Mihai Constantinescu și-a amintit și cântăreața de muzică ușoară Corina Chiriac, ce i-a fost colegă întreaga sa carieră. Aceasta a apreciat abilitatea lui de a binedispune publicul și pe toți cei din jurul său.

Corina Chiriac: "El a fost exact genul de artist menit să binedispună o sală întreagă"

"Ce a avut Mihai particular şi foarte agreabil pentru public? În primul rând, era extrem de vesel, venea cu emoţie pozitivă în faţa publicului. Contribuia faptul că era foarte frumuşel, era un etern adolescent. (...)

El avea trei haruri în unul. Sigur, faptul că îşi cânta muzica lui şi compoziţiile lui i-a creat o bună dispoziţie de a continua să creeze şi, în acelaşi timp, a bucurat mai multe generaţii de spectatori. (...) El a fost exact genul de artist menit să binedispună o sală întreagă de spectatori. Chiar şi dacă aş spune doar atât despre el, tot ar fi foarte mult, pentru că eu consider că Mihai a avut vocaţie de artist", a declarat Corina Chiriac pentru Agerpres.

Oana Sârbu și-a exprimat și ea regretul distribuind pe Facebook piesa "Anotimpuri" și mesajul "RIP...păcat...". Cei doi plănuiau să înregistreze împreună această piesă, însă internarea în spital a lui Mihai Constantinescu a făcut acest lucru imposibil.

Gabriel Cotabiță, ce reușea în 2015 să depășească o problemă de sănătate foarte gravă, i-a transmis lui Mihai Constantinescu un mesaj de rămas-bun. "Drum lin către stele, prieten și coleg drag!", a scris acesta pe Facebook.

Flick, pe numele real Andrei Sebastian, i-a dedicat lui Mihai Constantinescu o poezie. "Să ai un drum bun, Mihai / Înspre "o lume minunată"", i-a transmis acesta în versurile poeziei sale, publicate pe pagina sa de Facebook.

Poezia lui Flick scrisă în memoria lui Mihai Constantinescu

Poezia lui Flick scrisă în memoria lui Mihai Constantinescu

Printre artiști care i-au transmis un mesaj lui Mihai Constantinescu s-a numărat și Luminița Anghel. Aceasta a publicat pe Facebook o poză făcută împreună cu regretatul artist, împreună cu un mesaj încărcat de emoție

Luminița Anghel: "Dumnezeu să te odihnească, mare artist!"

"Eu cred că ai plecat într-o lume mai bună. Acolo știu cât de valoros ești tu, cât de mult umor ai și sigur îți vor pune covorul roșu pe care-l meriți. Tu și ceilalti colegi ai tăi care au plecat și sunt din "Generația de Aur". Despre care unii jurnalisti vorbesc, vorbe... Nici nu au habar cine și cât valorați voi. Nouă ne pare rău, tare rău că ai ales să pleci... Drum lin, Mihai!", a transmis Luminița Anghel.

Horia Moculescu își amintește și el de îndrăgitul artist, apreciind talentul său de compozitor. "A dispărut unul dintre cei mai coloraţi baladeuri ai ultimelor decenii. Era un creator cu texte foarte directe, conforme firii lui, atitudinii lui faţă de viaţă", a declarat reputatul compozitor pentru Agerpres.

Mihai Constantinescu s-a stins din viață pe 29 octombrie, la vârsta de 73 de ani. Artistul era în comă din luna mai 2019, fiind internat în urma unui stop cardio-respirator. Acesta mai suferise două intervenții chirurgicale în 2008 și 2017, pentru probleme cardio-vasculare.

Citește mai multe despre Mihai Constantinescu
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Puloverul lui Kurt Cobain din concertul MTV Unplugged 1993 s-a vândut la licitaţie la un preţ record

Toţi marii artişti chinuiţi de demonii proprii sau ai dependenţei au avut ACEA reprezentaţie când ştiai privind-o că putea foarte...

Închide