Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO Lady Gaga canta imnul SUA investire Joe Biden 2021Urmăreşte-o pe Lady Gaga cântând imnul SUA la investirea lui Joe Biden - VIDEO Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria"

Cine ar putea intra în Rock and Roll Hall of Fame în 2020 - Vezi lista nominalizărilor

O nouă generație de trupe și artiști va fi introdusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2020. Află cine se află pe lista scurtă a nominalizărilor și cine intră pentru prima oară în vizorul celor de la Rock Hall.

Depeche Mode în concert pe Cluj Arena pe 23 iulie 2017 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

Păstrând în continuare criteriul celor 25 de ani împliniți de la lansarea primului album, ediția din 2020 vine cu noi propuneri de candidați.

Lista nominalizărilor pentru Rock and Roll Hall of Fame 2020 include 16 trupe și artiști. Dintre aceștia, nouă sunt nominalizați pentru prima oară, respectiv Whitney Houston, Soundgarden, Motörhead, Thin Lizzy, Pat Benatar, Dave Matthews Band, The Doobie Brothers, The Notorious B.I.G. și T. Rex.

Lista nominalizărilor la Rock and Roll Hall of Fame 2020:

 • Pat Benatar
 • Dave Matthews Band
 • Depeche Mode
 • The Doobie Brothers
 • Whitney Houston
 • Judas Priest
 • Kraftwerk
 • MC5
 • Motörhead
 • Nine Inch Nails
 • The Notorious B.I.G.
 • Rufus featuring Chaka Khan
 • Todd Rundgren
 • Soundgarden
 • T. Rex
 • Thin Lizzy

Depeche Mode a mai primit anterior alte două nominalizări, Judas Priest a mai fost nominalizată în 2018, Kraftwerk a mai fost nominalizată de cinci ori, MC5 a mai fost nominalizată de patru ori, Nine Inch Nails a mai fost nominalizată de două ori, Rufus featuring Chaka Khan a mai fost nominalizată de trei ori, iar Todd Rundgren a mai fost nominalizat în 2019.

Șase din cei 16 nominalizați nu au primit niciodată un premiu Grammy, din această minoritate făcând parte Depeche Mode, MC5, the Notorious B.I.G., Todd Rundgren, T. Rex și Thin Lizzy.

Artiștii și trupele ce vor fi introduse în Rock and Roll Hall of Fame în 2020 vor fi selectate de un juriu format din 1000 de membri, fiind luată în considerare și opinia publicului, pentru cel de-al 8-lea an consecutiv.

Cum îți poți susține favoritul

Cei care doresc să-și voteze artistul sau trupa favorită, o pot face intrând pe RockHall.com, sau căutând pe Google "Rock Hall Fan Vote", ori numele trupei/artistului preferat și cuvântul "vote".

Cei cinci artiști care primesc cele mai multe voturi din partea publicului vor primi câte un buletin de vot al fanilor. Acestea se vor alătura celorlalte buletine de vot din partea membrilor juriului pentru a determina trupele și artiștii care vor fi introduși în Rock Hall în 2020.

Fiecare persoană poate vota 5 favoriți zilnic. Votul este deschis până pe 10 ianuarie 2020.

Când și unde va avea loc ceremonia Rock and Roll Hall of Fame 2020

Cea de-a 35-a ediție a Rock and Roll Hall of Fame va avea loc pe 2 mai 2020 și va avea loc la Public Auditorium din Cleveland, Ohio.

La ediția din 2019 a ceremoniei, au fost introduși în Rock and Roll Hall of Fame The Cure, Def Leppard, Janet Jackson, Stevie Nicks, Radiohead, Roxy Music și The Zombies.

Citește mai multe despre Depeche ModeJudas PriestKraftwerkMotörheadNine Inch NailsSoundgardenThin LizzyWhitney Houston
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"Sweet Child O' Mine" este primul videoclip din anii '80 care ajunge la 1 miliard de vizualizări pe YouTube

Guns N' Roses a mai generat un record în aceste zile, iar "Sweet Child O' Mine" a devenit primul videoclip...

Închide